Kapitan_Przygodowiec pisze: ↑03 maja 2024, 13:06
Widziałem konkurs z Tales, może się na niego skuszę, tylko nie wiem, czy znam odpowiedź:)
Koniecznie weź udział w konkursie.
Zagrałam w to, bo poczuwałam się do sprawdzenia, jak ta wersja PL hula, ale normalnie nie tknęłabym horrorowej gry.
No ale DirkPitt1 i Ula mnie przekonali, że to raczej taka mroczna baśń niż typowy horror. I faktycznie - już sama grafika w związku z tym, że jest rysunkowa, łagodzi trochę sytuację, choć jest tam parę widoków, które chętnie bym odzobaczyła... Ale nic takiego, co by wstrząsnęło zaprawionym w boju fanem horrorów. Aż tak to nie.
Ale... najfajniejszym elementem tej gry są zagadki i te mnie wciągnęły - trzeba być uważnym obserwatorem, bo wskazówki w postaci jakichś tam rysuneczków, hieroglifów itp. są porozrzucane wszędzie, trzeba dokładnie badać lokacje, no i sporo jest zagadek planszowych (takich na cały ekran) i sporo różnych rzeczy do otwarcia, którym brakuje jakichś elementów. No mnie się fajnie nad tym główkowało, czas zleciał nie wiem kiedy. A równocześnie poziom nie jest jakiś wyśrubowany i nawet jak się człowiek zatnie, to nie na długo.
Tak że konkursujcie, ludzie.