Który bohater gry przygodowej jest wam najbliższy?
- Urszula
- Administrator
- Podziękował(a): 190 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 219 razy
Który bohater gry przygodowej jest wam najbliższy?
Która postać w grze wywarła na was największe wrażenie i dlaczego?
Którą postacią kierowało wam się najlepiej, nie ze względu na sterownie, ale na utożsamianie się z nią?
Moim typem, choć go nigdy nie widziałam na oczy, jest przyjaciel Atrusa biegający po świecie Myst ratując świat i rozwiązując zadania. Gdybym zaś miała wybierać postać, którą kierowałam, to tych postaci jest wiele, ale bardzo mi z ostatnich gier utkwił w pamięci, Sadwick, przesympatyczny smutas-pesymista oraz rewelacyjny romantyk robocik z Machinarium. Trudno mi się utożsamiać z kobiecymi postaciami, bo mam nieodparte wrażenie, że wszystkie są do siebie bardzo podobne, co nie znaczy, że nieciekawe, ale na pewno powtarzalne.
Którą postacią kierowało wam się najlepiej, nie ze względu na sterownie, ale na utożsamianie się z nią?
Moim typem, choć go nigdy nie widziałam na oczy, jest przyjaciel Atrusa biegający po świecie Myst ratując świat i rozwiązując zadania. Gdybym zaś miała wybierać postać, którą kierowałam, to tych postaci jest wiele, ale bardzo mi z ostatnich gier utkwił w pamięci, Sadwick, przesympatyczny smutas-pesymista oraz rewelacyjny romantyk robocik z Machinarium. Trudno mi się utożsamiać z kobiecymi postaciami, bo mam nieodparte wrażenie, że wszystkie są do siebie bardzo podobne, co nie znaczy, że nieciekawe, ale na pewno powtarzalne.
___________________________________________________________________________________________________
Moje
gry
kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl
Moje

- alexandra
- Przyjaciel forum
- Podziękował(a): 5 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 1 raz
Re: Który bohater gry przygodowej jest wam najbliższy?
Na chwilę obecną (ponieważ w miarę przejścia kolejnych gier na pewno któraś z postaci mnie również zauroczy) najbliższymi, najbardziej zapadającymi w moją pamięć i serce postaciami są: Oscar z Syberii, Vic ze Still Life, Lucas Kane z Fahrenheita, April Ryan z Najdłuższej podróży oraz Nina z Tajnych Akt.
Ciężko mi wybrać jedną z nich, każda mnie czymś urzekła i sprawiła, że zastanawiałam się nad ich losami, jakby naprawdę istnieli w moim życiu.
Ciężko mi wybrać jedną z nich, każda mnie czymś urzekła i sprawiła, że zastanawiałam się nad ich losami, jakby naprawdę istnieli w moim życiu.
- Emilio
- Publicysta
- Podziękował(a): 3 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 3 razy
Zdecydowanie TYLKO I WYŁĄCZNIE Kate Walker (Syberia I i II). Ola wie dlaczego 

Jestem jednym z trzynastu.
- michal0308
- Publicysta
- Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://przygodomania.pl/forum/viewtopic ... 1869#p1869
- Podziękował(a): 13 razy
Dla mnie jak na razie, to Kate Walker z Syberii oraz Brian Basco z Runaway'a
. Choć w sumie jeszcze Madelaine z Nostradamusa.

Obecnie: Gram w: W planach GTA lub Bugs.
Niedawno: Ukończyłem: Simon the Sorcerer 4 po raz drugi.
Niedawno: Ukończyłem: Simon the Sorcerer 4 po raz drugi.
- vaapku
- Administrator
- Podziękował(a): 19 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 12 razy
To ja dla odmiany mogę powiedzieć, że Kate Walker z Syberii jest mi jak najdalsza
Najmilej chyba wspominam głównych bohaterów Broken sworda i Charliego z Najdłuższej podróży.

Najmilej chyba wspominam głównych bohaterów Broken sworda i Charliego z Najdłuższej podróży.
Tego jeszcze nie grali.
vaapku(at)przygodomania(kropa)pl
vaapku(at)przygodomania(kropa)pl
- Scoffer
- Publicysta
- Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://forum.przygodomania.pl/viewtopic ... =634#p1876
- Podziękował(a): 6 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 7 razy
Ja tam popieram Vaapku, zdecydowanie Charlie ;) . A z głównych bohaterów chyba Vic ze Still Life'a, jakoś mi się nią przyjemnie grało, zresztą Gusem też, bo przeważnie jest tak, że główne postaci mnie denerwują swoim zachowaniem, natomiast Still Life tego nie miał. No i może April? Ale tylko z TLJ.
Wszystkie drogi przede mną!
- Gocciana
- Publicysta
- Podziękował(a): 11 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 11 razy
Zdecydowanie najbliższa jest mi Vic ze Still Life. Następnie ruda Nina z Tajnych Akt, potem dosć długo nikt i wreszcie ...dr Styles z Gray Matter
. Myślałam też o Kate z Syberii, ale po namyśle doszłam do wniosku, że z charakteru zupełnie do mnie nie pasuje, chociaż kocham Syberię.

Один человек сказал, всем нам улыбается смерть, мы лишь можем улыбнутся ей в ответ:-) Ukrainu Slawa!!
- twig
- Przyjaciel forum
- Podziękował(a): 33 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 70 razy
Oczywiście bezapelacyjnie Willbur Weathervane - pocieszny gnom, który w odróżnieniu od swoich ziomków, nie interesuje się technologią i maszynami. Willbur chce zostać magiem. Więcej o Willburze tutaj: klik
Węże. Dlaczego to muszą być węże?
Gram: ---W sprawach PrzygodoManii piszcie na twig(małpa)przygodomania(kropka)pl
Przygodomania - z miłości do przygodówek. Wszystko o przygodówkach: solucje, recenzje, galerie, łatki, zapisy z gier
- Emilio
- Publicysta
Czesió z Włatcuf móh?tynieczka pisze:Ja chyba pisać nie muszę![]()
Jestem jednym z trzynastu.
- Prymus
- Przyjaciel forum
- Otrzymał(a) podziękowania: 10 razy
Oczywiście Jadzia z Larry 7
.

"Nigdy nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem."
-
- Publicysta
- Otrzymał(a) podziękowania: 6 razy
Patrząc przez pryzmat historii, które były udziałem bohaterów, bliskie mi są 2 postacie:
April Ryan (tylko i wyłącznie z Najdłuższej Podróży), która stawiła czoła własnemu przeznaczeniu i nauczyła się je kształtować oraz Kate Walker - podjęła decyzję o podążeniu za inspiracją, za nieznanym, odrzucając złudne poczucie stabilizacji i odnalazła siebie na nowo.
Męskie postacie - nad czym trochę boleję - są zwykle stereotypowe, płaskie - nie potrafi im się nadać pełnego, głębszego rysu charakterologicznego.
April Ryan (tylko i wyłącznie z Najdłuższej Podróży), która stawiła czoła własnemu przeznaczeniu i nauczyła się je kształtować oraz Kate Walker - podjęła decyzję o podążeniu za inspiracją, za nieznanym, odrzucając złudne poczucie stabilizacji i odnalazła siebie na nowo.
Męskie postacie - nad czym trochę boleję - są zwykle stereotypowe, płaskie - nie potrafi im się nadać pełnego, głębszego rysu charakterologicznego.
- Przemo
- Administrator
- Podziękował(a): 6 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 53 razy
- Kontakt:
Rola damska - nie mam jako takiej ulubionej. Może April z TLJ lub Nico z Broken Sworda.
Rola męska - zdecydowanie Jack Orlando, którego darzę dużym sentymentem. Bardzo przypadł mi do gustu również David McNamara z Overclocked.
Rola męska - zdecydowanie Jack Orlando, którego darzę dużym sentymentem. Bardzo przypadł mi do gustu również David McNamara z Overclocked.
Adventure Zone - Przygodówki od A do Z
www.azetka.pl
Przygodomania.pl - Przygodówki to nasza pasja!
www.przygodomania.pl
E-mail: galador(at)przygodomania.pl
www.azetka.pl
Przygodomania.pl - Przygodówki to nasza pasja!
www.przygodomania.pl
E-mail: galador(at)przygodomania.pl
- Xantia
- Przyjaciel forum
- Otrzymał(a) podziękowania: 1 raz
Dla mnie Kate Walker z Syberii i Nina Kalenkowa z Tunguskiej. Cóż... kocham kobiety 

- Domino
- Publicysta
- Podziękował(a): 1 raz
- Otrzymał(a) podziękowania: 6 razy
Kate Walker i April Ryan postacie, które kocham jakby któraś istniała to pewnie bym się jej oświadczył 
Z męskich to Rufus z Deponi wiem większość go ni znosi ponieważ jest denerwującym, egocentrykiem z chorym poczuciem humoru (lekko użyte sformułowania), ale dla mnie ta postać dzięki temu wyróżnia się na morzu innych nudnych męskich postaci i jakość zawsze mi pasują bohaterstwie o takim charakterze.

Z męskich to Rufus z Deponi wiem większość go ni znosi ponieważ jest denerwującym, egocentrykiem z chorym poczuciem humoru (lekko użyte sformułowania), ale dla mnie ta postać dzięki temu wyróżnia się na morzu innych nudnych męskich postaci i jakość zawsze mi pasują bohaterstwie o takim charakterze.
- UpartaZołza
- Przyjaciel forum
- Podziękował(a): 2 razy
Na chwilę obecną tylko dwie postacie przychodzą mi na myśl - Vic ze Still Life (lubię charakterne dziewczynki
) i moja ukochana wariatka Liz z The Next Big Thing
Tej ostatniej nikt nie dorówna i trochę się z nią nawet identyfikuję (chociaż do pięt jej nie sięgam
)
Trochę offtopując, z gier nieprzygodowych - zdecydowanie wskazałabym bohaterów The Last of Us - tak Ellie jak i Joela (♥♥♥).

Trochę offtopując, z gier nieprzygodowych - zdecydowanie wskazałabym bohaterów The Last of Us - tak Ellie jak i Joela (♥♥♥).
Aut viam inveniam aut faciam.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że wymaga czasu. Czas i tak upłynie.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że wymaga czasu. Czas i tak upłynie.
- Vicek
- Publicysta
- Podziękował(a): 4 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 127 razy
Moją ulubioną postacią z gry jest Spot. Jest to stworzonko urocze, śliczne, sympatyczne i do tego niezwykle zdolne! Chętnie bym Spota przytulił. Szkoda, że nie mam go u siebie w domu 
Uwielbiam też Liz z The Next Big Thing i Vic ze Still Life, ale o tym nie będę wspominał, bo ktoś zripostuje, że ściągam od Zołzy.
O właśnie! Zapomniałbym o pięknej i tajemniczej Tamarze z Sentinela. Ta przecudnej urody niewiasta to chodzący ideał - nie ma i nie będzie bardziej interesującej bohaterki gier!

Uwielbiam też Liz z The Next Big Thing i Vic ze Still Life, ale o tym nie będę wspominał, bo ktoś zripostuje, że ściągam od Zołzy.
O właśnie! Zapomniałbym o pięknej i tajemniczej Tamarze z Sentinela. Ta przecudnej urody niewiasta to chodzący ideał - nie ma i nie będzie bardziej interesującej bohaterki gier!
_________________________________________________________________________________________________
Kanał na youtube o przygodówkach i nie tylko: http://www.youtube.com/user/vicek83
Kanał na youtube o przygodówkach i nie tylko: http://www.youtube.com/user/vicek83
- Urszula
- Administrator
- Podziękował(a): 190 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 219 razy
Aż byłam zdziwiona, że Tamara nie jest pierwsza i jedyna. Coś się Vicku psujesz. 

___________________________________________________________________________________________________
Moje
gry
Moje

- Vicek
- Publicysta
- Podziękował(a): 4 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 127 razy
Starzeję się
Wiem, że dawałem słowo, że nigdy nie zapomnę o Tamarze i zawsze będzie dla mnie tą jedyną, ale czas wszystko zweryfikował. Smutno mi 

_________________________________________________________________________________________________