Dzieki za konkretne odpowiedzi, a teraz trochę jeszcze z mojej strony:
- Ja nie mam studia zajmującego sie gamedevem, i nie planuje też wydać gry na , której zarobie miliony i nic wiecej w życiu nie bedę musiał robić

Od jakiegos czasu zajmuję się w pracy tworzeniem rzeczy pod VR w Unrealu i bardzo mi się to spodobało. Dlatego chciałbym zrobic grę, bo zawsze o tym marzyłem

Każdy kto ma troche pojęcia o tworzeniu assetów, programowaniu i ogólnie siedział trochę w devie, to wie ile czasu coś takiego zajmuję. Ja będę szczęśliwy, jezeli uda mi się w ogóle dociągnąć projekt do końca - uznam to za sukces, a jezeli ktoś będzie chętny wydac później np: 20zł czyli kwotę, kóra płaci za dwa piwka w lokalu na zapoznanie się z momj "dziełem" to super.
@Drenz - zastanawianie sie i rozkminianie konkretnego gatunku w/g mnie nie ma sensu, bo niczego nie wnosi. Co znaczy gra przygodówkowa? Jak do point & Clicka, dodamy skakanie to wtedy co? Zamieni nam się to zręcznościówkę? Posiadanie ekwipunku nie definihjje przygodówki, bo wtedy wszystkie RPG możemy nazwac przygodówkami. Taki Observer czy Ethan Cartet to właśnie walking simy, pomimo elementów skradankowych lub wrzuconego na siłę strzelania.
Ja zdaje sobie sprawę co jestem w stanie zrobić w pojedynkę, więc skupiam się bardziej na czyms w stylu: "Safecracker" - kilka miejscówek, a róznymi typami agadek do rozwiązania + hisotria, która jest dość ciekawa, ale póki co muszę to poukładać w głowie. Bo z tym mam najwi ekszy problem, jako grafik 3D i ostatnio "programista" mam zawsze problemy z przelewaniem mysli na papier, i niestety pochłaniane w dużych ilościach książki mi w tym nie pomagają

Ale mam nadzieję, że dociągnę to do końca!
Jeżeli ktoś będzie zainteresowany to mogę wrzucać czasem jakies aktualizację odnośnie tego jak to wszystko wygląda. A jeżeli nikt nie jest zainteresowany, to tez nie bedę was męczył
Wesołych i spokojnych Świąt dla całego forum życzę!