twig pisze:
Moje wydanie też ma taką wysokość, ale jest jedno ALE. Kupiłem je na allegro - jako zafoliowane wydanie premierowe. Miałem nie otwierać tego pudełka, ale stwierdziłem, że jednak nie wytrzymam i MUSZĘ pomacać zawartość. No i jak już otworzyłem, to mi mina zrzedła. Premierowe wydanie okazało się mieć zaskakującą zawartość - instrukcja w dziwnym formacie <coś jakby połowa strony A4> i dwa pudełka jewel case bez okładek, w których znajdują się dwie płytki - obie opisane jako CD1. Nie wiem, czy taki mi się rarytas trafił fabrycznie wybrakowany, czy po prostu ktoś mnie nabił w butelkę.
Z tego co wiem, to Najdłuższa Podróż wyszła też w kioskowej tekturce Extra Gra - w ten sposób wydawcy płacili mniejszy vat. W tym wydaniu były płytki, instrukcja i CHYBA kartonowe pudełko do samodzielnego złożenia. W takim właśnie wydaniu na allegro pojawia się często Larry Laffer 7 Miłość na fali - i oczywiście sprzedawcy łgają, że jest to wydanie premierowe.
U mnie podobnie. Kupiłam na allegro i jeszcze w folii. Otworzyłam, a tam dwie płyty (co prawda CD1 i CD2), ale z tego co wiem to było 4, a zresztą posiadam takie poczwórne opakowanie z 4CD, które kupiłam dużo wcześniej. Taka sama instrukcja jak opisujesz (zresztą potargana strasznie ja na "opakowanie w folii i nikt nie zaglądał).
Jak teraz czytam, to widzę (nie w tytule, tylko w treści) to sprzedawca napisał: jedno z wydań premierowych :/
Jakoś producenci muszą owijać w te folie, być może sprzedawca też sobie znalazł taką maszynę. Zresztą opakowanie było lekko spłaszczone (co akurat wiedziałam, w opisie aukcji było), więc równie dobrze faktycznie mógł poskładać.
DeeJay pisze:
Edit:
Jeśli chodzi o wysokość pudełka to ja mam Broken Sword 1 i 2 w premierowych wydaniach w takich właśnie kartonowych boksach więc to normalny standard
( o ile można mówić o jakiś standardach bo kiedyś wielkość pudełek byłą najróżniejsza, a seria Blair Witch Project była nawet wydana u nas w trójkątowych pudełkach
)
Broken Sworda 2 też mam w opakowaniu podobnej wielkości z Nowej Serii 2000, ale jednak tych kilka innych boksów pasuje do siebie, więc tworzą dla mnie standard