Nieco więcej czasu (choć grę ukończyłem bez solucji) zajęło mi wpadnięcie na pomysł, że
W jaką grę obecnie gracie?
-
- Obserwator
- Podziękował(a): 6 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 5 razy
Re: W jaką grę obecnie gracie?
Mnie z kolei otwarcie sekretnego pokoju w Whispers zajęło niewiele czasu, a poprawne zinterpretowanie wskazówek (w dodatku po angielsku) dało mi ogromną satysfakcję.
Nieco więcej czasu (choć grę ukończyłem bez solucji) zajęło mi wpadnięcie na pomysł, że
Spoiler:
- pi_kor
- Publicysta
- Podziękował(a): 5 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 155 razy
Według pliku z tekstem da się wejść na drabinę obok EPOSu i stamtąd zajrzeć przez okno. Ale czy to pozostałości po jednej z dróg czy któraś ze ścieżek to umożliwa to nie wiem.
Spolszczenia maszynowe:
Alter Ego | Crowns and Pawns Kingdom of Deceit | Lost Chronicles of Zerzura | Lost Horizon 2 | Monolith | Unforeseen Incidents | Whispers of a Machine | Tajne akta: Sam Peters | Warp Frontier | Shardlight | Mindlock - The Apartment | 15 days
Alter Ego | Crowns and Pawns Kingdom of Deceit | Lost Chronicles of Zerzura | Lost Horizon 2 | Monolith | Unforeseen Incidents | Whispers of a Machine | Tajne akta: Sam Peters | Warp Frontier | Shardlight | Mindlock - The Apartment | 15 days
- Shadow
- Publicysta
- Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://forum.przygodomania.pl/viewtopic ... 4&start=40
- Otrzymał(a) podziękowania: 40 razy
- Obserwator
- Otrzymał(a) podziękowania: 2 razy
The Dig. Niestety wersja ze steama strasznie się krzaczy, więc musiałem poratować się chomikiem.
- Urszula
- Administrator
- Podziękował(a): 188 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 214 razy
O ile dobrze pamiętam, to można tę wersję uruchomić pod SCUMMVM.
___________________________________________________________________________________________________
Moje
gry
kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl
Moje

kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl
- kNOT
- Przyjaciel forum
- Otrzymał(a) podziękowania: 21 razy
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają...
-
- Obserwator
- Otrzymał(a) podziękowania: 5 razy
Wczoraj wieczorem odpaliłem sobie pierwszy rozdział FoxTail, pograłem jakieś 20 minut i póki co mnie wciągnęło, zobaczymy czy dalej będzie równie ciekawie.
- Shadow
- Publicysta
- Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://forum.przygodomania.pl/viewtopic ... 4&start=40
- Przyjaciel forum
- Otrzymał(a) podziękowania: 10 razy
Ja teraz godzinami dzień w dzień trzaskam w Shadow of the Erdtree.
"Nigdy nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem."
- Scoffer
- Publicysta
- Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://forum.przygodomania.pl/viewtopic ... =634#p1876
- Otrzymał(a) podziękowania: 7 razy
Tak czytam, w co pykacie i prawie nic nic kojarzę, muszę zacząć nadrabiać :-P
U mnie na zmianę Book of Unwritten Tales II, Crowns and Pawns, Cyberpunk z Widmem Wolności i Dorfromantik. Crowns and Pawns jakoś najlepiej mi służy :-P
U mnie na zmianę Book of Unwritten Tales II, Crowns and Pawns, Cyberpunk z Widmem Wolności i Dorfromantik. Crowns and Pawns jakoś najlepiej mi służy :-P
Wszystkie drogi przede mną!
- Shadow
- Publicysta
Ja póki co od dzisiaj zabieram się za testy spolszczenia Dragon's Dogma Dark Arisen.
Syberia 1 wersja PS2 na PCSX2 na seteam decku OLED (ekran na 50 herc, bo gra wyszła tylko w PAL) z retrosiągnieciami jako przypomnienie.
Syberia 2 PL z GOG na steam dekcu OLED z poprawka na ruch ust (one chyba nigdy nie działały w PL) pierwszy raz w życiu
Syberia 2 PL z GOG na steam dekcu OLED z poprawka na ruch ust (one chyba nigdy nie działały w PL) pierwszy raz w życiu
- DirkPitt1
- Publicysta
- Podziękował(a): 37 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 131 razy
Jakiś czas temu postanowiłem sobie w końcu przejść Battle Isle the Andosia War, którego za młodu z jakichś tam powodów nie skończyłem. Problem w tym, że tury przeciwnika strasznie się ciągną, a przy mojej tendencji do grania defensywnie, gra wymaga mnóstwa czasu. No ale się uparłem i skończyło się na tym, że dobre półtora miesiąca nie grałem w nic.
Teraz próbuję się trochę znów wciągnąć w granie God of Warem.
Teraz próbuję się trochę znów wciągnąć w granie God of Warem.
- Bruno, ty chyba masz paranoję.
- Paranoja jest wtedy, gdy nikt nie chce cię zabić. -BS3
- SpokoWap
- Przyjaciel forum
- Podziękował(a): 17 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 47 razy
Ukończyłem Far Cry 6 w 31 godzin, poza misjami głównymi zrobiłem może ze 20% zadań nieobowiązkowych, na więcej nie miałem ani sił ani cierpliwości, męczy mnie już ta seria, obiecałem sobie, że przez najbliższe pięć lat nie sięgnę po żadną kolejną odsłonę
Przy zakupie pada Microsoftu do PC dostałem kartę zdrapkę na miesiąc Game Passa i postanowiłem wykorzystać ten czas na ukończenie Harolda Halibuta. Pograłem na razie z godzinkę i zapowiada się ciekawie, zwłaszcza wizualia nie mogą się nie podobać

Przy zakupie pada Microsoftu do PC dostałem kartę zdrapkę na miesiąc Game Passa i postanowiłem wykorzystać ten czas na ukończenie Harolda Halibuta. Pograłem na razie z godzinkę i zapowiada się ciekawie, zwłaszcza wizualia nie mogą się nie podobać

Obecnie grane: Know by heart... Stacja Sto Słów - moje miejsce w sieci
- DirkPitt1
- Publicysta
- Podziękował(a): 37 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 131 razy
Nie dziwię się. Ja grałem w FC3, FC4 i już mam dosyć tej serii. Jeśli jeszcze kiedyś wrócę,to albo do bardziej liniowej jedynki, albo spróbuję przejść dwójkę. FC6 na poziomie zapowiedzi się rysował bardzo ciekawie, ale w praktyce widziałem, że wyszedł typowy Ubi Frar Cry open world.
- Bruno, ty chyba masz paranoję.
- Nfsfan83
- Publicysta
- Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://forum.przygodomania.pl/viewtopic ... 309#p29309
- Podziękował(a): 130 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 102 razy
jak skonczę mojego moda do FC1 może przejdziesz jeszcze razDirkPitt1 pisze: ↑24 sierpnia 2024, 14:51Nie dziwię się. Ja grałem w FC3, FC4 i już mam dosyć tej serii. Jeśli jeszcze kiedyś wrócę,to albo do bardziej liniowej jedynki, albo spróbuję przejść dwójkę. FC6 na poziomie zapowiedzi się rysował bardzo ciekawie, ale w praktyce widziałem, że wyszedł typowy Ubi Frar Cry open world.

Fan klasycznych 2D point 'n' click przygodówek. Poradnik - box https://photos.google.com/share/AF1QipO ... pGZ0xkbzNn
Mój kanał na YT: https://www.youtube.com/user/superbravo666/featured
Mój kanał na YT: https://www.youtube.com/user/superbravo666/featured
- Subaru Mitsubishi
- Obserwator
- Otrzymał(a) podziękowania: 2 razy
Ja ostatnio, z racji ukazania się spolszczenia, odświeżyłem sobie Dinka Smallwooda po chyba 25 latach. 

- kNOT
- Przyjaciel forum
- Otrzymał(a) podziękowania: 21 razy
Przeszedłem Tchia (polecam), grałem w Skábma - Snowfall i trochę w Dordogne, ale rzuciłem wszystko dla Echoes of Wisdom 

A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają...