W jaką grę obecnie gracie?

Szeroko pojęte dyskusje na temat przygodówek i ich hybryd
Awatar użytkownika
Urszula
Administrator
Podziękował(a): 163 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 174 razy
Re: W jaką grę obecnie gracie?

Post autor: Urszula » 19 listopada 2022, 07:55

Konrad pisze:
18 listopada 2022, 20:09
Jestem urzeczony ta grą. Niby czekałem ale trochę lekceważąco. Oczywiście, może się okazać że jakiś fakap przytrafi się po drodze ale po 7 godzinkach z Lucy jest naprawdę lambada.
Bardzo proszę o screeny
___________________________________________________________________________________________________
Moje :D gry
kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl[/b]

Awatar użytkownika
Konrad
Publicysta
Podziękował(a): 33 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 13 razy

Post autor: Konrad » 19 listopada 2022, 14:55

Urszula pisze:
19 listopada 2022, 07:55
Bardzo proszę o screeny
Wysłałem e-mailem.
No kiczi yrdekel wodż nem

Awatar użytkownika
Konrad
Publicysta

Post autor: Konrad » 21 listopada 2022, 22:32

Ukończyłem Lucy Dreaming. Wow. Kurczę, naprawdę kawał gry. Świetne zagadki, świetna historia, zakończenie petarda. Jestem pod dużym wrażeniem tej, na pierwszy rzut oka, niepozornej giereczki.

Awatar użytkownika
Konrad
Publicysta

Post autor: Konrad » 29 listopada 2022, 19:03

Odkurzyłem Larrego7. Kiedyś zrobiłem ale ni cholery nie pamiętam a co chodziło oprócz głównego wątku. Nawet fajnie, chociaż nie jestem fanem rubasznego humoru to muszę przyznać że na razie jest spoko.

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60
Podziękował(a): 288 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 81 razy

Post autor: kassiopestka » 29 listopada 2022, 20:02

Ale po polsku grasz? Bo to "konwersacja" Larry'ego z narratorem w naszej wersji jest rewelacyjna. :D
Moja kolekcja przygodówek
Ostatnio ukończone: Lord Winklebottom Investigates, Justin Wack and the Big Time Hack
Gram: BROK the InvestiGator
W kolejce: Lesuire Suit Larry 1-6, Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition
Czaję się na: The Season of the Warlock, PRIM, The Adventures of Bryan Scott, A Little Less Desperation, A Twisted Tale

Awatar użytkownika
Konrad
Publicysta

Post autor: Konrad » 29 listopada 2022, 23:13

Nie. Mam tylko wersję angielską na Steamie. Czytałem na forum że siódemka ma świetne spolszczenie ale co do zasady unikam. Jak będzie kiedyś promo na GOG to sobie kupię i posłucham jak tak zachwalasz.

Awatar użytkownika
Guerrero Ricci
Obserwator
Podziękował(a): 6 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 4 razy

Post autor: Guerrero Ricci » 30 listopada 2022, 05:54

Larry 7 w naszej rodzimej wersji z Jackiem Czyżem i Jerzym Stuhrem w roli głównej to mistrzostwo świata.
Ja obecnie gram w BROK The InvestiGator i nie mogę się oderwać :)

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60

Post autor: kassiopestka » 01 grudnia 2022, 20:38

Podpisuję się pod obydwoma. W sensie w Broka jeszcze nie gram, ale już demo mnie bardzo wciągnęło.
Ostatnio ukończone: Lord Winklebottom Investigates, Justin Wack and the Big Time Hack
W kolejce: Lesuire Suit Larry 1-6, Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition
Czaję się na: The Season of the Warlock, PRIM, The Adventures of Bryan Scott, A Little Less Desperation, A Twisted Tale

Awatar użytkownika
Konrad
Publicysta

Post autor: Konrad » 02 stycznia 2023, 23:09

Kupiłem na Steam Larry 6. Kiedyś zrobiłem i wydała mi się ta gra dość obleśna, ale może coś mylę bo to dawno było i jedyne co pamiętam to moje zdziwienie kiedy jedna z bohaterek wyszła zza biurka czy kontuaru. Dam szansę raz jeszcze, czemu nie w sumie.

Awatar użytkownika
Shadow
Publicysta
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://forum.przygodomania.pl/viewtopic ... 4&start=40
Otrzymał(a) podziękowania: 6 razy

Post autor: Shadow » 03 stycznia 2023, 13:31

Po skończeniu Mass Effect Andromeda, Assassin's Creed Liberation, pierwszego Splinter Cell zabierać się za Child of Light.

Awatar użytkownika
kNOT
Przyjaciel forum
Podziękował(a): 5 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 20 razy

Post autor: kNOT » 04 stycznia 2023, 22:23

Jako pierwszą grę w tym roku kupiłem siódmą Poldę. Gorąco polecam :okok:

A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają...

Awatar użytkownika
Konrad
Publicysta

Post autor: Konrad » 04 stycznia 2023, 23:08

kNOT pisze:
04 stycznia 2023, 22:23
No i gitarra. Kupione. Właśnie szukałem jakiegoś pretekstu aby wrócić do nauki czeskiego. A serii nie znałem. Bardzo dziękuję!

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta

Post autor: kassiopestka » 04 stycznia 2023, 23:16

Steam zna tylko Poldę 3 i 7. Po wpisaniu "Polda" w Google'a wyskakuje Zelda. Gdzieś można cokolwiek poczytać o tej serii?

Dobra, znalazłam.
https://hrapolda.cz/

Zdaje sie, że na Windowsa dostępna jest tylko 7 i 6 oraz 3. Ale jak mnie odesłało na Steama na kartę "szóstki", to wyskakuje coś takiego.

I nawet jest po angielsku, tylko czy to na pewno ta gra, no i gdzie opcja zakupu?
Ostatnio zmieniony 04 stycznia 2023, 23:25 przez kassiopestka, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Konrad
Publicysta

Post autor: Konrad » 04 stycznia 2023, 23:24

Właśnie paczam. Pełno tego w necie, nawet na polskiej wiki ale nie tylko. Coś krzywo wpisujesz.

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta

Post autor: kassiopestka » 04 stycznia 2023, 23:38

Ale kupić można chyba tylko 3 i 7. A 4 to Strażnik czasu.

Awatar użytkownika
Adam_OK
Moderator
Podziękował(a): 82 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 62 razy

Post autor: Adam_OK » 07 stycznia 2023, 00:29

Właśnie skończyłem grę "This is Zodiac Speaking" - technicznie (zwłaszcza graficznie) nie powala, ale klimat jest. Fajna jest opcja, że można grać w trybie skupionym na fabule i w takim, gdzie można stanąć oko w oko z Zodiakiem (co oznacza śmierć naszego bohatera) i trzeba przed nim uciekać. Gra ma też parę zakończeń (mi wyszło to złe, jak zwykle :P) zależnych od dokonanych wcześniej wyborów. Ma też niezły klimat i dla niego warto zagrać, tym bardziej, że to polska produkcja.
Czasem trzeba się cofnąć, aby móc pójść dalej.
Moja lista gier ukończonych
W sprawach forum i www piszcie: adam_ok(at)przygodomania.pl

Awatar użytkownika
SpokoWap
Przyjaciel forum
Podziękował(a): 12 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 35 razy

Post autor: SpokoWap » 08 stycznia 2023, 01:28

kNOT pisze:
04 stycznia 2023, 22:23

Szkoda że ta nowa Polda nie ma angielskich napisów. Nawet o nie pytałem na fanpage'u autorów gry, ale nie raczyli odpowiedzieć :p
Obecnie grane: Nightlong: Union City Conspiracy (PC), God of War (PS4)
Stacja Sto Słów - moje miejsce w sieci

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta

Post autor: kassiopestka » 08 stycznia 2023, 18:09

A propos czeskich gier, ale tym razem z angielskimi napisami. Jest na Steamie cos takiego: Detective Hayseed - Hollywood.

Nie moge wam podac linka, bo wyskakuje bląd i ta gra faktycznie chyba ma blad na Steamie - nie ma opcji zakupu. Ktos o tym nawet wspomnial w dyskusjach steamowych, dopisalam sie, ale zero odzewu. Ale klucz do niej na Steama mozna kupic w necie (za jakies 20 zeta) i jak sie wpisze tytul z dopiskiem Steam, Google te gre wyrzuca - mozna wejsc na jej karte na Steamie.
Wyglada bardzo fajnie, tylko mnie w tagach to RPG zastanowilo (ale jest tez point-and-click). Jesli ktos gral, zna te gre i np. wie, czy kupienie klucza zadziala na Steamie, czy jednak tej gry juz tam nie ma, choc niby jest - niech da znaka, plis.

Całkiem fajna grafika, wyglada na zabawną i tylko pytanie, czy to na pewno jest typowa przygodowka, i czy warto kupowac klucz na Steama gdzies tam, no bo bezposrednio przez Steama nie idzie jej kupic. A na GOG-u np. jej nie ma.

Awatar użytkownika
twig
Przyjaciel forum
Podziękował(a): 28 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 60 razy

Post autor: twig » 08 stycznia 2023, 20:07

kassiopestka pisze:
08 stycznia 2023, 18:09
Nie moge wam podac linka, bo wyskakuje bląd i ta gra faktycznie chyba ma blad na Steamie - nie ma opcji zakupu.
To nie wina Steama tylko wydawcy/twórców gry - po prostu nie ustawili żadnej ceny w złotówkach (nawet sugerowanej przez Steama). Nie ma ceny, więc nie można gry kupić. Gdy wejdziesz na stronę gry z amerykańskim IP (np. dzięki VPN-owi), to jest guzik z kupnem (obecnie gra kosztuje 14,99 dolara). Grę można też kupić w euro (we wszystkich krajach, gdzie euro jest oficjalną walutą) i w brytyjskich funtach - klienci z Polski zostali po prostu olani.
Hurra i wciąż szukasz dziur
Gram: ---
W sprawach PrzygodoManii piszcie na twig(małpa)przygodomania(kropka)pl
Przygodomania - z miłości do przygodówek. Wszystko o przygodówkach: solucje, recenzje, galerie, łatki, zapisy z gier

Awatar użytkownika
Konrad
Publicysta

Post autor: Konrad » 08 stycznia 2023, 21:20

Kassiopestka, v češtině jest bardziej smichy hihy :D albo val w księciunia, ahoj!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne rozmowy o grach”