Można w nim dorzucać linki do dyskusji, które ktoś właśnie (albo i dawno, ale nadal mu zależy) rozpoczął, i dopisywać się w tych wyszczególnionych w wątku.

viewtopic.php?f=367&t=8106
Tak, z oryginalnej płytki na Windows 10 i działa w zasadzie perfekcyjnie, przeszedłem bez żadnych perypetii. A pisze "w zasadzie perfekcyjnie", bo czasem za pierwszym uruchomieniem trzeszczy dźwięk, ale wtedy wystarczy grę wyłączyć i włączyć raz jeszcze. Ciekawym, czy i Hokus Pokus Różowa Pantera odpali równie bezboleśnie, dziś sprawdzę.kassiopestka pisze: ↑09 listopada 2022, 17:56Też bardzo lubiłam tę grę (Na kłopoty pantera) i mam ją nadal. Grasz w wersję z płytki na Win 10? Działa?
Sierra się zestarzała niestety dużo gorzej, niż Lucas. Jeżeli czegoś szukasz to ja osobiście polecam Torin's Passage albo któregoś Larrego (mi osobiście najbardziej podpasowała "5"). No bo GK to mistrzostwo (wszystkie trzy), ale już ograłeśKonrad pisze: ↑04 listopada 2022, 18:48Zrobię ta Tunguskę, promise. Ale jakoś mi nie leży. Mam jakąś dziwną, nie wiem czym podyktowaną niechęć do gier pierwszej dekady milenium. Nie grałem w tym czasie za dużo. Wiem że brzmi abstrakcyjnie ale ciągnie mnie do klasyki z czasów młodości albo do nowych rzeczy... Żadne Sybierie, Longest Journey ani Secret Files mnie nie pociągają. Prędzej siądę do starej Sierry chyba bo chodzi mi po głowie, oprócz 2xGK i 2xLSL to carte blanche. Ale zrobię, zrobię, umowa to umowa. Może się okazać że to będzie początek fascynacji tą serią, zobaczymy.
Ps. Demo Lucy jest zupełnie inne niż pełna gra - taka ciekawostka, totalnie przebudowany został początek. Fajnie byłoby mieć to demo ale jak kupiłem pełna grę na Steam to demo oczywiście znikło![]()