W jaką grę obecnie gracie?
- Konrad
- Publicysta
- Podziękował(a): 57 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 21 razy
Re: W jaką grę obecnie gracie?
Lucy mocno polecam , bardzo fajne imho zagadki. Z przewijaniem ręcznym dialogów to nie wiem w jakich grach jest taka opcja - oprocz Primordia właśnie, gdzie jest ta opcja ustawiona domyślnie. Można ją wyłączyć.
Kurde, przeszedłem kiedyś Poldę 6 po czesku, połowy oczywiście nie rozumiejąc, nawet nie pomyślałem żeby poszukać takiej opcji, bo to faktycznie mógłby być gamechanger.
Edit: jeśli mam jeszcze zainstalowaną Lucy na Steam to jutro sprawdzę te dialogi i dam znać.
Kurde, przeszedłem kiedyś Poldę 6 po czesku, połowy oczywiście nie rozumiejąc, nawet nie pomyślałem żeby poszukać takiej opcji, bo to faktycznie mógłby być gamechanger.
Edit: jeśli mam jeszcze zainstalowaną Lucy na Steam to jutro sprawdzę te dialogi i dam znać.
No kiczi yrdekel wodż nem
-
- Obserwator
- Podziękował(a): 6 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 5 razy
Na 100% taka opcja jest w Whispers of a Machine, czy Kathy Rain.
Po czesku, szacun hehe.
Ręczne przewijanie to dla mnie być albo nie być w przypadku gier, które nie posiadają polskiej lokalizacji.
Byłoby super, z góry dzięki za fatygę.
Po czesku, szacun hehe.
Ręczne przewijanie to dla mnie być albo nie być w przypadku gier, które nie posiadają polskiej lokalizacji.
Byłoby super, z góry dzięki za fatygę.
- Konrad
- Publicysta
Sprawdziłem Lucy Dreaming i nie widzę żadnej opcji ustawienia ręcznego przewijania tekstu. Widzę natomiast po save'ach, że raczej nie będziesz mieć problemu z uzyskaniem informacji (np w rozmowie czy oględzinach) co należy zrobić. Mnóstwo dialogów i komentarzy Lucy możesz wysłuchiwać w nieskończoność więc raczej nic nie ucieknie. A jeszcze dodatkowo, podobnie jak np. w Thimbleweed Park, masz notatnik z wykazanymi zadaniami do wykonania. Bardzo fajny humor językowy towarzyszy tej grze btw. I jest w promo na Steam.
-
- Obserwator
Przekonałeś mnie, trafia do kolejki po Hob's Barrow. Ja w większości kupuję na GOGu, ze względu na brak DRM, ale z tego, co widzę, tam też trwa właśnie promka, więc biorę.
Pograłeś coś więcej w Primordię? Dobrze się zapowiada?
Pograłeś coś więcej w Primordię? Dobrze się zapowiada?
- Konrad
- Publicysta
Pograłem ok 3h. Nie do końca są to moje klimaty ale fabuła, intryga i duet bohaterów sprawiają że chcę grać dalej.
- pi_kor
- Publicysta
- Podziękował(a): 5 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 153 razy
Wstrzymaj się jeszcze to zagrasz po polsku.Kapitan_Przygodowiec pisze: ↑19 marca 2025, 19:23Z zagraniem w Primordię, jeżeli czas pozwoli, również nie zamierzam długo zwlekać, czeka zakupiona. Jest do niej jakieś spolszczenie? Czy grasz po angielsku?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Spolszczenia maszynowe:
Alter Ego | Crowns and Pawns Kingdom of Deceit | Lost Chronicles of Zerzura | Lost Horizon 2 | Monolith | Unforeseen Incidents | Whispers of a Machine | Tajne akta: Sam Peters | Warp Frontier | Shardlight | Mindlock - The Apartment | 15 days
Alter Ego | Crowns and Pawns Kingdom of Deceit | Lost Chronicles of Zerzura | Lost Horizon 2 | Monolith | Unforeseen Incidents | Whispers of a Machine | Tajne akta: Sam Peters | Warp Frontier | Shardlight | Mindlock - The Apartment | 15 days
-
- Obserwator
Tym bardziej zachęca mnie do gry.
To jest dla mnie wiadomość dnia! Dobrze, że nie grałem wcześniej. Przy okazji wielkie dzięki za spolszczenie do Unforeseen Incidents, jestem w czwartym rozdziale, i jeżeli nie będzie w nim jakiejś spektakularnej wtopy ze strony twórców, to ode mnie szykuje się wysoka ocena dla tej gry, której bez Twojej pracy bym pewnie nie ograł, biorąc pod uwagę, że brak tam ręcznego przewijania dialogów, jak i dziennika, żeby nic nie umknęło.pi_kor pisze: ↑21 marca 2025, 00:01Wstrzymaj się jeszcze to zagrasz po polsku.Kapitan_Przygodowiec pisze: ↑19 marca 2025, 19:23Z zagraniem w Primordię, jeżeli czas pozwoli, również nie zamierzam długo zwlekać, czeka zakupiona. Jest do niej jakieś spolszczenie? Czy grasz po angielsku?
- Deckard
- Publicysta
- Otrzymał(a) podziękowania: 2 razy
Layers of Fear 2, Planet of Lana.
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate..."
- SpokoWap
- Przyjaciel forum
- Podziękował(a): 17 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 47 razy
Downfall: Redux. I jak każda gra autora i ta bardzo mi się podoba.
Obecnie grane: Know by heart... Stacja Sto Słów - moje miejsce w sieci
- SpokoWap
- Przyjaciel forum
- Podziękował(a): 17 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 47 razy
Remake Polda 2. Fajnie, że gra daje możliwość przełączania się w dowolnym momencie na oryginał (F3 na klawiaturze zmienia grafikę, F4 zmienia muzykę), miło jest popatrzeć co i w jaki sposób uległo poprawie
Sama gra dużo lepsza niż pierwsza Polda. Dłuższa, z mniej absurdalną fabułą i odrobinę normalniejszymi zagadkami 

Obecnie grane: Know by heart... Stacja Sto Słów - moje miejsce w sieci
- Urszula
- Administrator
- Podziękował(a): 188 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 214 razy
Skończyłam jeszcze raz Lost chronicles of Zerzura, tylko teraz z lepszym rozumieniem gry. Zabieram się Brassheart. 

___________________________________________________________________________________________________
Moje
gry
kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl
Moje

kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl
- kassiopestka
- Publicysta
- Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60
- Podziękował(a): 375 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 96 razy
No wreszcie znalazłam chwilę, żeby pograć w Brassheart - na razie najbardziej podoba mi się to, że jeszcze nie utknęłam, choć zdążyłam dopiero naprawić robota. Grałam jakieś 10 minut i niestetki muszę wracać do pracy. Ale zaciekawiła mnie ta gra, zwłaszcza tło fabularne.
Moja kolekcja przygodówek
Ostatnio ukończone: Champy the Useless Vampire
Gram: BROK the InvestiGator
W kolejce: ???
Czaję się na: The Season of the Warlock, PRIM, The Adventures of Bryan Scott, A Little Less Desperation, A Twisted Tale
Czaję się na: The Season of the Warlock, PRIM, The Adventures of Bryan Scott, A Little Less Desperation, A Twisted Tale
- DirkPitt1
- Publicysta
- Podziękował(a): 36 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 131 razy
10 minut? Mnie by się nawet nie chciało gry odpalać. Chociaż zdarzyło mi się kiedyś włączyć nową grę, zajrzeć w opcje i wyłączyć po ok minucie, nawet nie zacząwszy gry,, bo też mnie praca dopadła. 

- Bruno, ty chyba masz paranoję.
- Paranoja jest wtedy, gdy nikt nie chce cię zabić. -BS3
- Paranoja jest wtedy, gdy nikt nie chce cię zabić. -BS3
- Vicek
- Publicysta
- Podziękował(a): 4 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 126 razy
Hah, to ja bym prawie nie grał, gdybym miał rezygnować z krótkich sesji, bo rzadko kiedy się ostatnio składa, bym siadał na dłużej niż pół godziny jednorazowo.
_________________________________________________________________________________________________
Kanał na youtube o przygodówkach i nie tylko: http://www.youtube.com/user/vicek83
Kanał na youtube o przygodówkach i nie tylko: http://www.youtube.com/user/vicek83
- pi_kor
- Publicysta
- Podziękował(a): 5 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 153 razy
Ja jeśli już coś odpalam to z góry zakładam że posiedzę przy tym, no chyba że okaże się coś krapiskiem. Jak człowieka wessie to traci rachubę. Zdarzyły się też parę razy ekstremalne maratony, cały weekend z przerwami na jedzenie/łazienkę/spanie ;F
Spolszczenia maszynowe:
-
- Obserwator
U mnie też zdarzały się takie posiedzenia...lata temu

Czasy, kiedy mogłem sobie pozwolić na granie przez cały weekend minęły bezpowrotnie, teraz co prawda też potrafię przysiedzieć nad grą, ale maksimum do trzech godzin jednorazowo, no i w takich porcjach to raz na jakiś czas. A może po prostu czekam na grę typu np. Dark Souls, czy inny Bloodborne, te i jeszcze kilka tak mnie wciągły, że rzeczywiście nie chciałem ich wyłączać.
- kassiopestka
- Publicysta
- Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60
- Podziękował(a): 375 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 96 razy
No u mnie dochodzi jeszcze aktualny stan zdrowia i problemy zatokowo-zębiczne - najbardziej optymalna jest obecnie pozycja horyzontalna, ale też najtrudniej osiągalna, bo praca, pies, dom.
No ale - zważywszy na mój stan i zapracowanie, i to, jak mi się kompletnie w związku z tym nie chciało w nic grać (chyba że w poczekalni dla zabicia czasu na telefonie - ale przecież nie w przygodówki), to i tak jestem dumna z moich 10 minut. Pograłam zresztą w nocy jeszcze chwilę - dotarłam do hotelu bodajże w Monaco.
Może jutro się uda znów - generalnie cieszę się, że się ponownie nawróciłam na przygodówki.
No ale - zważywszy na mój stan i zapracowanie, i to, jak mi się kompletnie w związku z tym nie chciało w nic grać (chyba że w poczekalni dla zabicia czasu na telefonie - ale przecież nie w przygodówki), to i tak jestem dumna z moich 10 minut. Pograłam zresztą w nocy jeszcze chwilę - dotarłam do hotelu bodajże w Monaco.
Może jutro się uda znów - generalnie cieszę się, że się ponownie nawróciłam na przygodówki.
Moja kolekcja przygodówek
- Przemo
- Administrator
- Otrzymał(a) podziękowania: 48 razy
- Kontakt:
Gram obecnie w The Fantastic Adventures of Dizzy, którą ponad 30 lat temu próbowałem ukończyć na Pegasusie. 

Adventure Zone - Przygodówki od A do Z
www.azetka.pl
Przygodomania.pl - Przygodówki to nasza pasja!
www.przygodomania.pl
E-mail: galador(at)przygodomania.pl
www.azetka.pl
Przygodomania.pl - Przygodówki to nasza pasja!
www.przygodomania.pl
E-mail: galador(at)przygodomania.pl