W jaką grę obecnie gracie?
- Konrad
- Publicysta
- Podziękował(a): 41 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 17 razy
Re: W jaką grę obecnie gracie?
Odpaliłem dziś The Hand of Glory po ponad rocznej przerwie. Średnio mi ten tytuł leży ale parę h kiedyś natlukłem i trochę szkoda odpuszczać. Może się rozkręci. Lubicie ten tytuł?
No kiczi yrdekel wodż nem
- Shadow
- Publicysta
- Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://forum.przygodomania.pl/viewtopic ... 4&start=40
- Podziękował(a): 2 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 35 razy
Chronicles of Mystery Rytuał Skorpiona na Steam, niby gra jest po angielsku, ale łatwo pobrać do niej spolszczenie (jest nawet o tym poradnik steam).
- Shadow
- Publicysta
- Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://forum.przygodomania.pl/viewtopic ... 4&start=40
Teraz ogrywam Chronicles of Mystery Drzewo Życia, widać tutaj większy budżet w stosunku do pierwszej odsłony.
- SpokoWap
- Przyjaciel forum
- Podziękował(a): 17 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 44 razy
Najdłuższa podróż z modem HD. To mój czwarty raz z tą grą, a mimo to nadziałem się na dead enda na komisariacie policji i musiałem cofnąć się o kilka zapisów - zdolny jestem, nie ma co :p
Obecnie grane: Crowns and Pawns: Kingdom of Deceit
Stacja Sto Słów - moje miejsce w sieci
- Subaru Mitsubishi
- Obserwator
- Przyjaciel forum
Zapomniałem
A że z komisariatu po wejściu wyjść się już nie da... ups
Spoiler:
- Scoffer
- Publicysta
- Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://forum.przygodomania.pl/viewtopic ... =634#p1876
- Podziękował(a): 6 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 7 razy
Miałam cichą nadzieję, że będzie fix do tego w nowszych wersjach
U mnie na przemian Lost Horizon i Talos Principle II, na razie obie gry odbieram jak bardzo dobre.
U mnie na przemian Lost Horizon i Talos Principle II, na razie obie gry odbieram jak bardzo dobre.
Wszystkie drogi przede mną!
- SpokoWap
- Przyjaciel forum
"Hokus Pokus Różowa Pantera", robię sobie powtórkę po 20 latach i stwierdzam, że prawie nic z tej gry nie pamiętam Pomijając już rozgrywkę, poziom polskiej wersji - tłumaczenie tekstów (widać, że tłumacz nie robił tego 1:1, a bawił się materiałem źródłowym) i gra aktorów - zasługuje na najwyższe noty. Szkoda, że te czasy, gdy przygodówki otrzymywały tak dopieszczone lokalizacje, już nie wrócą.
- Prymus
- Przyjaciel forum
- Otrzymał(a) podziękowania: 10 razy
Możesz się pocieszyć że spadek jakości tłumaczeń nie dotyczy tylko przygodówek. Dzisiaj w nic nie opłaca się grać po polsku nie licząc oczywiście polskich produkcji. To samo tyczy się filmów/bajek.SpokoWap pisze: ↑16 grudnia 2023, 20:36"Hokus Pokus Różowa Pantera", robię sobie powtórkę po 20 latach i stwierdzam, że prawie nic z tej gry nie pamiętam Pomijając już rozgrywkę, poziom polskiej wersji - tłumaczenie tekstów (widać, że tłumacz nie robił tego 1:1, a bawił się materiałem źródłowym) i gra aktorów - zasługuje na najwyższe noty. Szkoda, że te czasy, gdy przygodówki otrzymywały tak dopieszczone lokalizacje, już nie wrócą.
"Nigdy nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem."
- Shadow
- Publicysta
- Administrator
- Podziękował(a): 183 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 194 razy
Pozwolisz, że się niezgodę, nie tłumaczenie jego jakość czy brak mówi o opłacalności grania, a tylko to czy gra jest dobra lub zła i ewentualna cena do jakości. Czyli jeśli cena gry nie zmienia się z związku z lokalizacją w wersji pl, a sama w sobie jest świetna, to warto zagrać i opłaca się ją kupić.Prymus pisze: ↑17 grudnia 2023, 03:39Możesz się pocieszyć że spadek jakości tłumaczeń nie dotyczy tylko przygodówek. Dzisiaj w nic nie opłaca się grać po polsku nie licząc oczywiście polskich produkcji. To samo tyczy się filmów/bajek.SpokoWap pisze: ↑16 grudnia 2023, 20:36"Hokus Pokus Różowa Pantera", robię sobie powtórkę po 20 latach i stwierdzam, że prawie nic z tej gry nie pamiętam Pomijając już rozgrywkę, poziom polskiej wersji - tłumaczenie tekstów (widać, że tłumacz nie robił tego 1:1, a bawił się materiałem źródłowym) i gra aktorów - zasługuje na najwyższe noty. Szkoda, że te czasy, gdy przygodówki otrzymywały tak dopieszczone lokalizacje, już nie wrócą.
___________________________________________________________________________________________________
Moje gry
kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl[/b]
Moje gry
kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl[/b]
- Prymus
- Przyjaciel forum
- Otrzymał(a) podziękowania: 10 razy
Kompletnie nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi.Urszula pisze: ↑17 grudnia 2023, 16:08Pozwolisz, że się niezgodę, nie tłumaczenie jego jakość czy brak mówi o opłacalności grania, a tylko to czy gra jest dobra lub zła i ewentualna cena do jakości. Czyli jeśli cena gry nie zmienia się z związku z lokalizacją w wersji pl, a sama w sobie jest świetna, to warto zagrać i opłaca się ją kupić.Prymus pisze: ↑17 grudnia 2023, 03:39Możesz się pocieszyć że spadek jakości tłumaczeń nie dotyczy tylko przygodówek. Dzisiaj w nic nie opłaca się grać po polsku nie licząc oczywiście polskich produkcji. To samo tyczy się filmów/bajek.SpokoWap pisze: ↑16 grudnia 2023, 20:36"Hokus Pokus Różowa Pantera", robię sobie powtórkę po 20 latach i stwierdzam, że prawie nic z tej gry nie pamiętam Pomijając już rozgrywkę, poziom polskiej wersji - tłumaczenie tekstów (widać, że tłumacz nie robił tego 1:1, a bawił się materiałem źródłowym) i gra aktorów - zasługuje na najwyższe noty. Szkoda, że te czasy, gdy przygodówki otrzymywały tak dopieszczone lokalizacje, już nie wrócą.
"Nigdy nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem."
- SpokoWap
- Przyjaciel forum
Zacząłem ogrywać wygrane w konkursie Justin Wack and the Big Time Hack
Po dwóch godzinach na plus. Dużo całkiem fajnego humoru i mrugnięć okiem do fanów gatunku (i w dialogach i w grafice), zagadki póki co raczej nietrudne, choć liczba przedmiotów w ekwipunków wciąż rośnie i za moment może się sprawa nieco skomplikować :p
Przy okazji trafiłem chyba na jakiś błąd, bo mimo że bohater mówi, że nie może wyjść z biura z uwagi na robo-hycla, to przechodzi obok niego i wychodzi :p
Po dwóch godzinach na plus. Dużo całkiem fajnego humoru i mrugnięć okiem do fanów gatunku (i w dialogach i w grafice), zagadki póki co raczej nietrudne, choć liczba przedmiotów w ekwipunków wciąż rośnie i za moment może się sprawa nieco skomplikować :p
Przy okazji trafiłem chyba na jakiś błąd, bo mimo że bohater mówi, że nie może wyjść z biura z uwagi na robo-hycla, to przechodzi obok niego i wychodzi :p
- DirkPitt1
- Publicysta
- Podziękował(a): 36 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 103 razy
Kloot zdecydowanie nie powinien móc wyjść, dopóki kręci się tam agent.
- Bruno, ty chyba masz paranoję.
- Paranoja jest wtedy, gdy nikt nie chce cię zabić. -BS3
- Paranoja jest wtedy, gdy nikt nie chce cię zabić. -BS3
- SpokoWap
- Przyjaciel forum
Tak właśnie myślałem, że to jakiś feler, zwłaszcza gdy jakąś godzinę później przełączyłem się na Justina i udało mi się agenta pozbyć
- Konrad
- Publicysta
- Podziękował(a): 41 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 17 razy
Wczoraj zainstalowałem Justin Wack który otrzymałem w konkursie jako "lucky loser". Łącznie ok 2h pograłem. Jest to moja pierwsza gra od dobrych kilku miesięcy, tym bardziej cieszy mnie ten prezent. W końcu się dowiem co to za zwierzę które Pestka tak zachwala.
No kiczi yrdekel wodż nem
- kassiopestka
- Publicysta
- Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60
- Podziękował(a): 356 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 92 razy
Mam nadzieję, że ci się spodoba i fajnie się rozerwiesz. Ja na razie NIE gram w Crowns and Pawns Kingdom of Deceit - kompletny brak czasu plus wyrzynający się ząb mądrości.
Moja kolekcja przygodówek
Ostatnio ukończone: Champy the Useless Vampire
Gram: BROK the InvestiGator
W kolejce: ???
Czaję się na: The Season of the Warlock, PRIM, The Adventures of Bryan Scott, A Little Less Desperation, A Twisted Tale
Ostatnio ukończone: Champy the Useless Vampire
Gram: BROK the InvestiGator
W kolejce: ???
Czaję się na: The Season of the Warlock, PRIM, The Adventures of Bryan Scott, A Little Less Desperation, A Twisted Tale