Co jest piractwem, a co nie?

Szeroko pojęte dyskusje na temat przygodówek i ich hybryd
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wolfman
Poszukiwacz Przygód
Podziękował(a): 2 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 1 raz
Re: Co jest piractwem, a co nie?

Post autor: wolfman » 13 sierpnia 2016, 22:30

MrPepka pisze:Bo do starego konta zapomniałem hasła? Poza tym co to za pytanie? Jest wiele różnych powodów dla których ludzie zmieniają konta na steam. A może do starego konta ktoś oprócz hasła zapomniał nawet swojego nicku. I co teraz?
Pytanie jest dobre. Jaki problem przypomnieć sobie hasło? Przecież jesteś właścicielem maila, to jaki problem????????????

Awatar użytkownika
Point_Click
Publicysta
Podziękował(a): 75 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 12 razy

Post autor: Point_Click » 14 sierpnia 2016, 00:11

MrPepka pisze:Bo do starego konta zapomniałem hasła? Poza tym co to za pytanie? Jest wiele różnych powodów dla których ludzie zmieniają konta na steam. A może do starego konta ktoś oprócz hasła zapomniał nawet swojego nicku. I co teraz?
Ja korzystam z systemu przypominania hasła/loginu.
Pytanie jak każde inne, nie widzę w tym nic zdrożnego, zapytałam z ciekawości, po prostu :)

Awatar użytkownika
yemet
Poszukiwacz Przygód
Podziękował(a): 10 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 20 razy

Post autor: yemet » 14 sierpnia 2016, 03:32

wolfman pisze:
Nfsfan83 pisze:
kNOT pisze:Gier kupionych na GOGu też nie sprzedasz...
Tak wiem...teoretycznie nie :) ale przynajmniej z GOG nie ma problemów jak z steam.
@ Nfsfan83

Jaki masz problem? Steam i gry też offline uruchomisz. Masz mieć po prostu zainstalowane i raz odpalone online. Chyba nie problem.
Jak kupiłeś pudełko z używanymym kluczem, to posiadasz pudełko za 2złote , a nie grę xD
GOG nie ma DRM-u, więc niektórzy dzielą się swoimi grami z innymi (po prostu wysyłają swoje exeki). W ten sposób łamią licencję, więc równie dobrze mogą je ściągać z torrentów.

Mało kto o tym wie, ale część z gier można odpalić poza Steamem (oczywiście grę musisz ściągnąć za pośrednictwem tej platformy, ale potem możesz ją nawet odinstalować). Wśród nich jest sporo starych przygodówek.
Po co zmieniać konto na steam oO?
- jedno z kont jest tylko do handlu (możesz na nim nie mieć żadnej gry), więc chronisz się przed ew. negatywnymi komentarzami;
- na inne konta (może być ich multum) aktywujesz tylko darmówki z kartami, a po ich "wyfarmieniu" karty przesyłasz na swoje główne konto, aby je sprzedać. Najbardziej zapobiegliwi mogą w ten sposób zasilić swoje konto kwotą rzędu kilkadziesiąt i więcej euro rocznie;
- grę, najczęściej drogą, aktywujesz na nowym koncie, aby ją potem sprzedać po ograniu. Oczywiście sprzedajesz całe konto, co jest zabronione w regulaminie Steama;
- zwykle na nowym koncie są aktywowane gry spoza regionu, np. Rosji w naszym przypadku, poprzez VPN. Takie praktyki są karane banem na całe konto, jeśli zauważy to Steam. Oczywiście nie wszystkie kupione spoza regionu (my jesteśmy w ROW) mają region locka, więc takie pozycje mogą mieć bardzo niskie ceny, z czego sam korzystam.
Pewnie nie wyczerpałem tematu.
A może do starego konta ktoś oprócz hasła zapomniał nawet swojego nicku. I co teraz?
Wystarczy sam mail. Jeśli tego też nie pamiętasz, istnieją inne sposoby na odzyskanie konta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne rozmowy o grach”