Która postać z gier najbardziej was przeraża?

Szeroko pojęte dyskusje na temat przygodówek i ich hybryd
Awatar użytkownika
Urszula
Administrator
Podziękował(a): 190 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 219 razy
Re: Która postać z gier najbardziej was przeraża?

Post autor: Urszula » 28 listopada 2018, 22:39

Moi panowie, przecież mnóstwo graczy lubi właśnie taką przemoc i lubi się bać. W tym czerpią swoiste zadowolenie i to im się podoba. Jest to dla nich rozrywka.
___________________________________________________________________________________________________
Moje :D gry
kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl

Awatar użytkownika
SonnymaggoT
Obserwator
Podziękował(a): 1 raz

Post autor: SonnymaggoT » 29 listopada 2018, 01:47

Urszula pisze:Moi panowie, przecież mnóstwo graczy lubi właśnie taką przemoc i lubi się bać. W tym czerpią swoiste zadowolenie i to im się podoba. Jest to dla nich rozrywka.
.

Przywołane przeze mnie postaci zostały wykreowane jako para morderców-psychopatów. Przeraża mnie ich bestialstwo, co nie znaczy, że boję się grać w grę, w której występują. Nie znam gier, w które bałbym się grać - np Silent Hill 2 bardzo lubię i cenię ;)
"Sometimes to create, one must first destroy"

Awatar użytkownika
Annelotte
Obserwator
Otrzymał(a) podziękowania: 1 raz

Post autor: Annelotte » 12 lutego 2019, 20:38

Wskazałbym chyba Różdżkę z Dark Eye 2: Memoria. To jeden z bardzo ale to bardzo nielicznych przypadków, kiedy spotykamy postać całkowicie odczłowieczoną. Nie tyle złą czy okrutną, ale po prostu taką, która nie uznaje ograniczeń moralnych w dążeniu do celu. Zabija, bo uznaje, że ktoś jej w czymś przeszkadza, więc usunięcie takiej osoby jest najprostszym rozwiązaniem. Ba, jej cel jest w sumie szlachetny i chwalebny, teoretycznie wszystko robi w imię czegoś dobrego, ale idzie w tym kierunku po trupach, których pozostawieniem nie kłopocze się w najmniejszym nawet stopniu.

Brokuł

Post autor: Brokuł » 16 kwietnia 2021, 15:06

Chłopiec z "Lucius" to najbardziej creepy postać jaką widziałam w grach. Nie wiem co w nim jest dziwnego ale "przebywajac" z nim cały czas miałam dziwne wrażenie jakby na prawdę był gdzieś koło mnie. Tak jak ktoś pisał na poprzedniej stronie, również jestem zdania, ze do tej gry nie wrócę. Lubię się bać ale to była jakaś przesada nawet jak na mnie

Awatar użytkownika
Konrad
Publicysta
Podziękował(a): 60 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 21 razy

Post autor: Konrad » 04 czerwca 2022, 19:49

Nie grałem w dużo horrorowatych ale Nanny z The Nanny zrobiła na mnie spore wrażenie. Nawet nie sama jej postać co moje własne wyobrażenia - tutaj uklon w stronę Octavi Navarro za budowanie atmosfery w tej ultra króciutkiej gierce.

Drugą postacią która mocno, choć w nieco inny sposób stymulowała moją wyobraźnię był dr. John w GK1.
No kiczi yrdekel wodż nem

leonekk
Obserwator

Post autor: leonekk » 07 czerwca 2022, 12:15

Mnie najbardziej przerażają małe dziewczynki z nadprzyrodzonymi zdolnościami, jak z tych wszystkich horrorów para nienormalnych. Spotkałem się z tym w grach z serii F.E.A.R. Chyba bohaterce na imię było Alma. Ale miałem stracha czasami!
https://remonty3m.pl
Ostatnio zmieniony 22 lipca 2022, 08:07 przez leonekk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
DirkPitt1
Publicysta
Podziękował(a): 39 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 142 razy

Post autor: DirkPitt1 » 07 czerwca 2022, 17:08

A dorosła Alma wcale nie była mniej straszna. No chyba, że w dwójce. ;)
- Bruno, ty chyba masz paranoję.
- Paranoja jest wtedy, gdy nikt nie chce cię zabić. -BS3

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne rozmowy o grach”