Sam & Max: sezon 2 - spolszczenie

Awatar użytkownika
jackowsky
Przyjaciel forum
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://forum.przygodomania.pl/viewtopic ... t=50#p9799
Podziękował(a): 66 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 42 razy

Re: Sam & Max: sezon 2 - spolszczenie

Post autor: jackowsky » 28 marca 2021, 11:47

Super. To Sam i Max wcisnęli się do kolejki. :)
Ostatnio skończone: The Myth Seekers 2: The Sunken City PL (50%), Old Man's Journey (40%), Modern Tales: Age of Invention PL (60%), Beyond a Steel Sky PL (70%), Mind Snares: Alice’s Journey PL (60%)
Gram: trwa wybór
Koop: We Were Here Too PL

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60
Podziękował(a): 294 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 81 razy

Post autor: kassiopestka » 28 marca 2021, 13:30

Czyli ze steamową nie będzie działać?
Moja kolekcja przygodówek
Ostatnio ukończone: Lord Winklebottom Investigates, Justin Wack and the Big Time Hack
Gram: BROK the InvestiGator
W kolejce: Lesuire Suit Larry 1-6, Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition
Czaję się na: The Season of the Warlock, PRIM, The Adventures of Bryan Scott, A Little Less Desperation, A Twisted Tale

Awatar użytkownika
Zagadka
Publicysta
Podziękował(a): 78 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 33 razy

Post autor: Zagadka » 28 marca 2021, 15:29

kassiopestka pisze:
28 marca 2021, 13:30
Czyli ze steamową nie będzie działać?
W przypadku wersji ze Steama musisz poszukać, gdzie znajduje się katalog Pack lub pliki z tegoż katalogu, np. english.langdb.
Ostatnio zmieniony 29 marca 2021, 14:29 przez Zagadka, łącznie zmieniany 1 raz.
"Przygodówka jest niczym innym, jak dobrą opowieścią, obleczoną w zajmujące zagadki, które gładko wpasowują się w historię i bohaterów, a do tego cieszącą wzrok i słuch" - Roberta Williams

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60
Podziękował(a): 294 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 81 razy

Post autor: kassiopestka » 29 marca 2021, 00:28

Oke, thx, choć i tak się pewnie bede dopytywac, jak już bede chciala zagrac, ale to raczej niepredko nastapi. :)
Moja kolekcja przygodówek
Ostatnio ukończone: Lord Winklebottom Investigates, Justin Wack and the Big Time Hack
Gram: BROK the InvestiGator
W kolejce: Lesuire Suit Larry 1-6, Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition
Czaję się na: The Season of the Warlock, PRIM, The Adventures of Bryan Scott, A Little Less Desperation, A Twisted Tale

D.W
Podziękował(a): 1 raz
Otrzymał(a) podziękowania: 1 raz

Post autor: D.W » 05 sierpnia 2021, 15:24

Hej hej, specjalnie założyłem konto żeby podziękować wszystkim odpowiedzialnym za spolszczenie. Sezon 1. Sama i Maxa to jedna z moich ulubionych gier i chociaż w miarę znam angielski, to przez specyfikę szybkiego mówienia wielu postaci i używania niecodziennych słów, odkładałem i odkładałem sequel, aż przypadkiem trafiłem tutaj, z podcastu przygodówkowego na kanale Vicka. Także świetnie że to zrobiliście, zacząłem grać wczoraj i jestem zachwycony, dzięki dzięki!

Awatar użytkownika
Zagadka
Publicysta
Podziękował(a): 78 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 33 razy

Post autor: Zagadka » 09 sierpnia 2021, 22:35

Miło mi za pochlebne słowa. Z racji nadchodzącego remastera sezonu 2, pierwsze odcinki przechodzą teraz gruntowne korekty, jako że pierwsze spolszczenia wyszły 7 lat temu, kiedy nie byłem jeszcze na tyle doświadczonym tłumaczem. Dziś dużo rzeczy można poprawić i nadać spolszczeniu większego polotu. Mam nadzieję, że gładko będzie można przenieść te "remasterowane" spolszczenia do remasterowanej odsłony sezonu 2 ;).
"Przygodówka jest niczym innym, jak dobrą opowieścią, obleczoną w zajmujące zagadki, które gładko wpasowują się w historię i bohaterów, a do tego cieszącą wzrok i słuch" - Roberta Williams

Rex1325

Post autor: Rex1325 » 28 września 2023, 19:42

Hej, wiadomo coś o tym kiedy będzie spolszczenie do remastera sezonu 2?
Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sam & Max: sezon 2”