Nie wiem właściwie jak mam ocenić tę grę. Z jednej strony nie grało mi się źle - całość nie jest bardzo trudna, ale czasem trzeba też trochę pogłówkować by ruszyć z miejsca, oprawa audio daje radę (wszelkie dźwięki tła oraz pewien tajemniczy głos) i buduje nieco niepokojący klimat, a fabuła w którymś momencie zaczyna intrygować, szczególnie za sprawą znajdowanych po drodze dokumentów.
Z drugiej strony zaś... No właśnie. Zakończenie całości jest dziwne. Tak po prostu. Nie bardzo chyba ogarniam co tam się stało i o co w tym wszystkim chodzi. Jeśli miało to być typowe zakończenie otwarte, pozwalające na swobodną interpretację wydarzeń - to chyba mnie to zadanie przerasta. A nawet chyba nie mam za bardzo ochoty tego analizować. Dodatkowo, mimo że dźwięki otoczenia pomagały w budowaniu niepokoju, to czegoś mi jednak brakowało i nie potrafiłam się wczuć w to, co przeżywa bohater ani nie poczułam na plecach "dreszczyku", a gra miała potencjał by ów wywołać. Całość jest w dodatku krótka, spokojne przejście gry zajmuje zaledwie parę godzin.
Największą bolączką w tej grze dla mnie było jednak sterowanie i widok FPP

Wyjątkowo mnie takie kierowanie bohaterem męczy i, niestety, zabiera nieco radości z grania.
Ocena waha się gdzieś między 5 i 6.