Secret Files 2

Patche, zapisy oraz pomoc dotycząca przygodówek i ich hybryd
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Deckard
Publicysta
Otrzymał(a) podziękowania: 2 razy
Secret Files 2

Post autor: Deckard » 12 sierpnia 2024, 12:50

Cześć. Postanowiłem sobie zagrać jeszcze raz po długiej przerwie. Mam wersję z Cenegi która wymaga obecności na stałe płyty w napędzie. Napędu którego już od dawna nie mam. Zna ktoś sposób na ominięcie tego ? Jakis patch no-cd ?
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2024, 10:14 przez Deckard, łącznie zmieniany 1 raz.
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate..."

Awatar użytkownika
pi_kor
Publicysta
Podziękował(a): 5 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 169 razy

Re: Secret Files 2

Post autor: pi_kor » 12 sierpnia 2024, 15:44

Jak chcesz zainstalować grę z płyty nie mając napędu? To że ona wymaga jej podczas gry to drugorzędny problem xD

Spełni swoje zadanie.
https://www.x-kom.pl/p/1143838-nagrywar ... a-usb.html
Spolszczenia maszynowe:
Alter Ego | Crowns and Pawns Kingdom of Deceit | Lost Chronicles of Zerzura | Lost Horizon 2 | Monolith | Unforeseen Incidents | Whispers of a Machine | Tajne akta: Sam Peters | Warp Frontier | Shardlight | Mindlock - The Apartment | 15 days | Subject 13
Ukryta zawartość
To forum wymaga zarejestrowania i zalogowania się, aby zobaczyć ukrytą zawartość.

Awatar użytkownika
Prymus
Przyjaciel forum
Otrzymał(a) podziękowania: 10 razy

Post autor: Prymus » 12 sierpnia 2024, 20:34

Zamiast kupować napęd już bardziej się opłaca kupić na przecenie grę na Steamie. Poza tym autor ma chyba na myśli że gra jest zainstalowana od dawna, po prostu napędu się pozbył.
"Nigdy nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem."

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60
Podziękował(a): 389 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 98 razy

Post autor: kassiopestka » 12 sierpnia 2024, 20:37

Steamowe chyba nie mają wersji PL. :(
Moja kolekcja przygodówek
Ostatnio ukończone: Champy the Useless Vampire
Gram: Brassheart
W kolejce: ???
Czaję się na: The Season of the Warlock, PRIM, The Adventures of Bryan Scott, A Little Less Desperation, A Twisted Tale

Awatar użytkownika
Deckard
Publicysta

Post autor: Deckard » 12 sierpnia 2024, 22:07

Prymus pisze:
12 sierpnia 2024, 20:34
Zamiast kupować napęd już bardziej się opłaca kupić na przecenie grę na Steamie. Poza tym autor ma chyba na myśli że gra jest zainstalowana od dawna, po prostu napędu się pozbył.
Dokładnie tak. Gra już jest zainstalowana. Wiem że jest na Steam ale tam nie ma polskiej wersji. Wersja z CD action jest spolszczona ale bez napędu nie działa a ja nie widzę sensu kupowania napędu aby zagrać w jedną grę. Trudno.
"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate..."

Awatar użytkownika
Prymus
Przyjaciel forum
Otrzymał(a) podziękowania: 10 razy

Post autor: Prymus » 13 sierpnia 2024, 01:48

A nie można podmienić steamowych plików na pliki lokalizacyjne z wersji którą masz zainstalowaną i w ten sposób grać po polsku? W wielu grach tak to działa.
"Nigdy nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem."

Kapitan_Przygodowiec
Obserwator
Podziękował(a): 10 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 5 razy

Post autor: Kapitan_Przygodowiec » 13 sierpnia 2024, 08:47

Kiedyś takie rozwiązanie było, pamiętam, że grałem bez płyty, tylko w premierowe polskie pudełko, a nie cd-action. Poszukaj dobrze w necie, może gdzieś to jeszcze jest do pobrania.

Awatar użytkownika
Deckard
Publicysta

Post autor: Deckard » 13 sierpnia 2024, 08:52

Kapitan_Przygodowiec pisze:
13 sierpnia 2024, 08:47
Kiedyś takie rozwiązanie było, pamiętam, że grałem bez płyty, tylko w premierowe polskie pudełko, a nie cd-action. Poszukaj dobrze w necie, może gdzieś to jeszcze jest do pobrania.
Tak. W jedynce zadziałało bo jest patch polonizacyjny. Nic to. Poszukam jeszcze. Dzięki. Przy okazji. Sprawdziłem wersję na GOG. Również polskiej wersji brak.
https://www.gog.com/forum/animation_art ... _supported

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60

Post autor: kassiopestka » 13 sierpnia 2024, 12:44

No dlatego trzeba jednak instalować DVD-ROM-y (jak kupowałam nowego kompa, kazałam zamontować) albo kupić sobie przenośny - jak ktoś ma spore zaległości w starszych grach. Rzuciłam okiem na Allegro i można za kilkanaście czy nawet za kilka złotych kupić i część pierwszą, i drugą TA, obie PL, ale oczywiście płytki.
Sporo dawniejszych gier wyszło w wersji PL, ale tylko na płytkach, a na Steamie i GOG-u nadal tylko języki obce.
Czaję się na: The Season of the Warlock, PRIM, The Adventures of Bryan Scott, A Little Less Desperation, A Twisted Tale

Awatar użytkownika
DirkPitt1
Publicysta
Podziękował(a): 39 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 142 razy

Post autor: DirkPitt1 » 13 sierpnia 2024, 13:10

Napęd DVD to w dzisiejszych czasach grosze, więc jak sobie składałem komputer, to był element musowy, właśnie ze względu na możliwość łatwej instalacji rzeczy z płyty. Co prawda i tak rzadko go używam, bo co się dało, to jednak sobie zakupiłem za grosze na GOG-u, dla wygody, ale nie żałuję, że dałem te bodajże 70 zł za napęd.
- Bruno, ty chyba masz paranoję.
- Paranoja jest wtedy, gdy nikt nie chce cię zabić. -BS3

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta

Post autor: kassiopestka » 13 sierpnia 2024, 13:54

Tak, ja też chyba 50 czy 60 zeta dopłaciłam za dorzucenie i zamontowanie napędu, jak kupowałam kompa kilka lat temu. Podpinam peceta kablem do TV i oglądam stare filmy na płytach, cały Przystanek Alaska tak np. mam. :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomocna dłoń”