Przygodówki działające pod win 7

Patche, zapisy oraz pomoc dotycząca przygodówek i ich hybryd
Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60
Podziękował(a): 296 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 81 razy
Re: Przygodówki działające pod win 7

Post autor: kassiopestka » 18 września 2016, 20:09

No wyłączałam. Choć mimo to mnie zapytał, czy uruchomić program, więc może jakoś nie do końca wyłączyłam. <zwariujne>
Moja kolekcja przygodówek
Ostatnio ukończone: Lord Winklebottom Investigates, Justin Wack and the Big Time Hack
Gram: BROK the InvestiGator
W kolejce: Lesuire Suit Larry 1-6, Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition
Czaję się na: The Season of the Warlock, PRIM, The Adventures of Bryan Scott, A Little Less Desperation, A Twisted Tale

Awatar użytkownika
MrPepka
Przyjaciel forum
Podziękował(a): 8 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 35 razy

Post autor: MrPepka » 18 września 2016, 20:11

To go chwilowo odinstaluj, odinstaluj grę i najpierw zainstaluj grę a potem antywirus

Awatar użytkownika
earwig11
Przyjaciel forum
Podziękował(a): 8 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 64 razy

Post autor: earwig11 » 18 września 2016, 20:11

Folder VTRoot to ukryty folder utworzony przez Comodo. Jest to tak zwana "piaskownica" i Comodo instaluje tam wszystkie podejrzane (według niego) aplikacje. Pewnie można dodać grę do wyjątków lub jakoś wyłączyć tego sandboxa w ustawieniach Comodo.

Edit:
Tu masz jak dodać plik do wyjątków.
https://help.comodo.com/topic-72-1-284-3071-.html

A tu jak wyłącz piaskownicę całkowicie - suwak musisz dać na Disabled
https://help.comodo.com/topic-72-1-284- ... tings.html

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60
Podziękował(a): 296 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 81 razy

Post autor: kassiopestka » 18 września 2016, 23:05

Dzięki, ale ja mam jakąś inną wersję Comodo, w sensie tę darmową, niezaawansowaną, w ogóle nie mogę znaleźć czegoś, co wygląda tak jak na tych linkach. Znalazłam coś, co się nazywa "automatyczna piaskownica" i wyłączyłam na 30 minut.

Wiecie co?
Ja już nie wiem, co zadziałało... Bo tę piaskownicę wyłączyłam w trakcie instalacji gry i już tej instalacji nie mogłam przerwać i pomyślałam,że niech zainstaluje, odinstaluję zaraz i zacznę jeszcze raz, zobaczę, czy wreszcie zainstaluje grę gdzie indziej. Ale jak już zainstalowało, pomyślałam sobie, że spróbuję uruchomić. I uruchomiło mi grę.

Czy mam rozumieć, że jak piaskownica się włączy, to znów nie będę mogła uruchomić gry? Wyłączyć ją na amen? I mam komunikat, że mi coś tam zrobiło z paletą kolorów. Czy to kwestia tego, że jest ta zgodność z Win 95? Bo jak tak, to odinstaluję i zainstaluję normalnie, skoro to wina Comodo była, a nie, że koniecznie zgodność musi być.

Skusiłam się jednak raz jeszcze - wyłączyłam piaskownicę na amen, odinstalowałam grę kolejny (rany, chyba z 10 raz) i zainstalowałam normalnie, bez żadnych zgodności i adminów.
I wreszcie mam ikonkę na pulpicie i grę zainstalowana w ustawowym folderze. No co za debilny antywirus, niech go dunder świśnie. :mad:

Wielgachne dzięki raz jeszcze, mocno szczęśliwa idę z piesem i wracam grać. :-)
Jesteście wspaniali, jeszcze się chyba nie zdarzyło, żebym tu nie znalazła pomocy z moimi przebojami z kompem i grami. :P :***

Dzięki przeogromne wszystkim. :-) :-) :-)
Moja kolekcja przygodówek
Ostatnio ukończone: Lord Winklebottom Investigates, Justin Wack and the Big Time Hack
Gram: BROK the InvestiGator
W kolejce: Lesuire Suit Larry 1-6, Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition
Czaję się na: The Season of the Warlock, PRIM, The Adventures of Bryan Scott, A Little Less Desperation, A Twisted Tale

foti99

Post autor: foti99 » 26 maja 2018, 16:51

Miałem ten sam problem. Udało mi się go rozwiązać :) Dobre wskazówki. Dzięki

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pomocna dłoń”