Adventure Area - strona poświęcona darmowym grom przygodowym

Dema lub pełne wersje do pobrania albo zagrania online
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wiadp1
Kontakt:

Adventure Area - strona poświęcona darmowym grom przygodowym

Post autor: wiadp1 » 12 maja 2014, 15:22

Parę lat temu stworzyłem małego bloga poświęconego wszelkim grom przygodowym dostępnym za darmo w internecie (Przygodówkomania). Jego celem było umieszczanie linków do darmowych, legalnych gier przygodowych wraz z solucjami. Ostatnio doszedłem jednak do wniosku, że czegoś mi w tym blogu brakuje, dlatego postanowiłem stworzyć stronę internetową, której idea jest podobna, jednak wszystkie tytuły są znacznie lepiej posegregowane i skategoryzowane. Zresztą co ja wam będę opowiadał. Zapraszam na stronę:

http://www.adventure-area.tk lub http://freewareadventuregames.blogspot.com
ADVENTURE AREA - free adventure games for everyone

Awatar użytkownika
jarecki83
Publicysta
Podziękował(a): 10 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 12 razy
Re: Adventure Area - strona poświęcona darmowym grom przygodowym

Post autor: jarecki83 » 12 maja 2014, 20:42

Strona w porządku, jedyne czego bym sobie życzył to kategoria "gry, które były kiedyś komercyjne". W zalewie tylu tytułów jest to dla mnie jakiś wyznacznik jakości.

Druga sprawa to jest tego tyle, że jak ktoś sięgnie po byle co, to może się zniechęcić. A jak trafi na coś dobrego, to może zainteresuje się innymi tytułami. Dlatego trzeba graczowi pomóc w wyborze, bo jak ktoś widzi 470 gier w jednej kategorii, to nie wie czym się kierować. Dlatego też przydałyby się jakieś kategorie typu top 10 z gier AGS, jak i z gier flashowych... lub w ogóle jakieś szczególnie polecane tytuły.

Ta strona początkowa z wielką strzałką z napisem ENTER jest wg mnie zbędna i trochę odstrasza swoim wyglądem. No i w kategorii OFF Studio można dopisać Helgę, teraz jest chyba darmowa? :mysli:

Awatar użytkownika
wiadp1
Kontakt:

Re: Adventure Area - strona poświęcona darmowym grom przygodowym

Post autor: wiadp1 » 12 maja 2014, 23:10

Dzięki za sugestie.

Bardzo podoba mi się twoja sugestia odnośnie TOP 10 dla poszczególnych kategorii gier, ale powiem szczerze, że nie potrafiłbym dokonać takiej selekcji przy takim wyborze ciekawych tytułów, dlatego zamiast tego zamieniłem nazwę działu Popular Developers na Recommended Developers, co wskazuje jakie tytuły są moim zdaniem szczególnie warte uwagi.

Co do tytułów, które kiedyś były komercyjne taką rolę ma teoretycznie spełniać kategoria Classic Adventure Games. Wydawało mi się, że trochę lepiej to brzmi.

Z tą stroną wejściową to kwestia przejściowa. Jak komuś przeszkadza może wchodzić bezpośrednio przez drugi link.

Z tą Helgą to mnie zaskoczyłeś. Faktycznie muszę szybko dodać tę grę.
ADVENTURE AREA - free adventure games for everyone

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wersje demonstracyjne i pełne gier”