Deponia problem z zaciętym wagonikiem (bug)/prośba o nowy save

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ms__Chili

Deponia problem z zaciętym wagonikiem (bug)/prośba o nowy save

Post autor: Ms__Chili » 21 maja 2025, 00:12

Heyoo!
Mam problem w momencie próby przejazdu wagonikiem, najpierw nie da się przełączać dźwigni toru a później wagonik się zawiesza i nie przejeżdża przez trasę, nie wyświetla się opcja pomiń.
Nie pomaga też przeinstalowanie gry, uruchamianie jako administrator, ani w trybie zgodności.

Może ktoś miał ten problem i wie jak go obejść, albo ma save, tylko nowszego, bo te z forum są z 2013 i gra ich nie otwiera, to bym była bardzo wdzięczna :-}

Awatar użytkownika
Urszula
Administrator
Podziękował(a): 190 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 219 razy
Re: Deponia problem z zaciętym wagonikiem (bug)/prośba o nowy save

Post autor: Urszula » 21 maja 2025, 06:01

Zapisy są zrobione do wersji pudełkowej, dlatego się nie otwierają do gry z wersji Steam lub GOG. Natomiast nie wiem, o którym momencie piszesz i czy na pewno jest bug, czy czegoś nie zrobiłaś?
___________________________________________________________________________________________________
Moje :D gry
kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl

MataHari
Podziękował(a): 4 razy

Post autor: MataHari » 21 maja 2025, 18:54

Tak to jest Bug. I to bardzo złośliwy, zrobiłaś coś nie pokolei w tej zagadce i zepsułaś grę, że tak zabrzmi kolokwialnie. Też to przeżyłem lata temu uporałem się z tym ale nie pamiętam jak. Jeśli się da pominąć puzzle zrób to, Widzę że po tylu latach 10tki lat, problem nie wyelimniowany. Wagonik z bykiem bodajże o to chodzi. WRRR

MataHari
Podziękował(a): 4 razy

Post autor: MataHari » 21 maja 2025, 18:58

w steam poszukaj po angielsku znajdziesz coś na pewno, albo w googlach wpisz po angielsku tekst bugs/issue- problem jakieś zagraniczne fora na pewno ci się odpalą. Komentarze czytać musisz, bo jako takiej solucji-poradnika nie znajdziesz na pewno

Awatar użytkownika
Subaru Mitsubishi
Obserwator
Otrzymał(a) podziękowania: 2 razy

Post autor: Subaru Mitsubishi » 21 maja 2025, 21:24

https://www.daedalicsupport.com/en/game ... games.html Zapisy z oficjalnej strony Daedlic powinny działać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Deponia”