Rising Star 2

Porozmawiaj o grach, o których nikt nie mówi adventure
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
unIQue
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: soon... bo to gigantyczna lista
Podziękował(a): 7 razy

Rising Star 2

Post autor: unIQue » 04 sierpnia 2024, 05:11

Nie wiem, jak wielu z Was jest fanami gier (strategiczno symulacyjnych) w moim przypadku idzie to w parze z przygodówkami

Wstyd się przyznać, ale do czasu gdy trochę przejrzałem na oczy byłem (jak chyba każdy gracz tej srii) uzależniony od Football Managera (wcześniej Championship Managera). Tak spoglądając dzisiaj w statystki na Steam

Football Manager 2012 - Czas gry 303 godziny
Football Manager 2014 - Czas gry 567 godzin
Football Manager 2016 - Czas gry 266 godzin
Football Manager 2019 - Czas gry 552 godziny

Zdaje sobie sprawę, że gra ta jest oficjalnie opisywana jako potencjalnie ryzykowną. Właściwie nie ma recenzji w której nie wspomina się o ryzyku uzależnienia,W końcu pewnego poranka na siłę opdinstalowałem graaną akurat wersje i już nigdy do tego nie wróciłem.
Byłem tym przerażony dopóki nie zorientowałem się że daleko mi do średniej

Pośmiałem się gdy na Reddicie ktoś bytał czy 1013 godzin to dużo i dostał feedback ze to poziom beginner
Przykładowo jeden z graczy
Football Manager 2017 - Czas Gry - 8.652 godziny
Football Manager 2020 - Czas Gry - 7.284 godziny

Dobrze że nie ma analogicznej gry o kręceniu filmów w Hollywood (coś w stylu Hollywood Mogul 2) bo nie wiem czy bym się oparł.
Nie mylić z szajsem typu The Movies czy Blockbusters - które nie mają nic wspólnego z poważną strategią symulacyjną

SZOK. ALE TAKIM WSTĘPEM CHCIAŁEM DOJŚĆ DO IINNEJ GRY KTÓRA POCHŁONĘŁA MI SPORO CZASU
Mowa o grze którą spokojnie mogę uznać za najlepszą w swoim gatunku oraz tematyce jaka powstała kiedykolwiek w historii
Mowa o RISING STAR 2

"Rising Star 2" to symulacja życia muzyka rockowego, która przenosi graczy w świat tworzenia zespołu, pisania piosenek i zdobywania sławy. Gra, łączy elementy strategii, RPG, elementów strategicznych i RPG, która wciągnie zarówno fanów muzyki , gier strategicznych, symulacyjnych i innych

Rozgrywka w "Rising Star 2" jest złożona i wymaga od gracza strategicznego myślenia
Zaczynasz jako początkujący muzyk, który musi zbudować swój zespół, piszesz piosenki, wydajesz single, albumy (nawet okładki albumów możesz robić, trasyy koncerowe (dostępny cały świat). Gra oferuje wiele opcji personalizacji – od wyboru członków zespołu, przez styl muzyczny, aż po wygląd postaci. A to dopiero początek uwierzcie mi.

Gdybyście się kiedyś nudzili spróbujcie może aakurat wsiąkniecie

Poniżej dyskografia albumów oraz LP-ków i singli które wydał mój zespół BLUE ANGELS przez część kariery. Dorobiłem się nawet kilku hitów i złotych płyt w USA (można zacząć grę w dowolnym kraju) ale nie udało mi się odnieść sukcesu na poziomie np Guns'n Roses na skale światową. Może kiedyś

Obrazekhttps://zapodaj.net/plik-35HJM6tDs9

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry nieprzygodowe”