#8 Wielkie urodzinowe odliczanie

Czyli miejsce, gdzie można wygrać grę
Zablokowany
Awatar użytkownika
Monttsserat
Moderator
Podziękował(a): 19 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 60 razy

#8 Wielkie urodzinowe odliczanie

Post autor: Monttsserat » 23 grudnia 2021, 08:33

Obrazek

Hej Przygodomaniacy, dziś kolejny dzień naszej zabawy, czyli
Wielkiego Odliczania do 10 urodzin Przygodomanii!

Jak co roku w dzień naszych urodzin uraczymy Was konkursem z nagrodami. Ale chcąc odpowiednio przygotować się do tej okrągłej rocznicy, przez najbliższe dni przygotowaliśmy dla Was dodatkową zabawę – Wielkie odliczanie urodzinowe - odliczamy oczywiście ubywające dni do naszych urodzin - I każdego dnia mamy 1 grę przygodową do wydania.

🎁 Gra do zgarnięcia na dziś to:
1954: Alcatraz PL

A jak ją zdobyć?
Napisz w komentarzu:

Przygodówka, której chcielibyście widzieć remaster/ reamake bądź sequel, to... i dlaczego?

Czas trwania dzisiejszej zabawy: do 22.00
Jutro kolejne zadanie!

Regulamin zabawy:
1. W konkursie może wziąć udział każdy zarejestrowany użytkownik forum, poza redakcją.
2. Dozwolone jest jedynie jedno zgłoszenie konkursowe na osobę, gospodarstwo domowe.
3. Każdy użytkownik może wygrać tylko jedną nagrodę.
4. Zgłoszenie musi zawierać odpowiedź na pytanie konkursowe danego dnia i być zapisane w komentarzu pod postem konkursowym.
5. Nagrody zostaną przekazane użytkownikom, których odpowiedzi zostaną uznane za najciekawsze, a które zostały przesłane przed upływem czasu trwania konkursu. Zgłoszenia nadesłane po upływie wyznaczonego terminu lub z kilku kont nie wezmą udziału konkursie.
6. Nagrody zostaną przesłane za pomocą wiadomości prywatnej forum Przygodomanii.

Redakcja Przygodomanii życzy szczęścia!

.
P.S Pamiętajcie, że nie liczą się tylko nagrody. Jeśli masz już oferowaną dzisiaj grę, to i tak napisz w komentarzu odpowiedź na pytanie (i daj znać, że konkursowa rywalizacja Cię nie interesuje). Jesteśmy jej bardzo ciekawi!
Lepiej wspierać rodzimych artystów, niż być ignorantem

http://www.annaalternatywnie.blogspot.com
http://www.annateodorczyk.com

Awatar użytkownika
jackowsky
Przyjaciel forum
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://forum.przygodomania.pl/viewtopic ... t=50#p9799
Podziękował(a): 66 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 42 razy

Re: #8 Wielkie urodzinowe odliczanie

Post autor: jackowsky » 23 grudnia 2021, 09:09

Najbardziej ucieszyłby mnie kolejny sequel Book of Unwritten Tales. Bardzo podoba mi się zarówno świat gry, bohaterowie, humor, fabuła jak i sposób jej prowadzenia.
Proszę nie brać mnie pod uwagę ws konkursu. :)
Ostatnio skończone: The Myth Seekers 2: The Sunken City PL (50%), Old Man's Journey (40%), Modern Tales: Age of Invention PL (60%), Beyond a Steel Sky PL (70%), Mind Snares: Alice’s Journey PL (60%)
Gram: trwa wybór
Koop: We Were Here Too PL

Awatar użytkownika
Monttsserat
Moderator

Post autor: Monttsserat » 23 grudnia 2021, 10:04

Jako członek redakcji oczywiście nie biorę udziału w losowaniu gier, ale chętnie podzielę się swoją opinią, bo najbardziej to bym chciała zobaczyć odświeżoną wersję Najdłuższej Podróży, a potem odświeżone i porządnie przerobione oba Dreamfalle, bo jestem zawiedziona zakończeniem Chaptersa.
Ale gdyby powyższe życzenie się nie spełniło to wciąż z nadzieją czekam na The Longest Journey Home.

Awatar użytkownika
Przemo
Administrator
Podziękował(a): 2 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 32 razy

Post autor: Przemo » 23 grudnia 2021, 11:15

Popieram Koleżankę wyżej. Strasznie chciałbym zagrać w The Longest Journey Home lub w remaster pierwszej części. Niech nic nie zmieniają w rozgrywce, tylko poprawią wersję wizualną. Byłoby mega.

Chętnie zobaczyłbym też remaster Jack Orlando: A Cinematic Adventure lub niepowiązaną fabularnie drugą część ze scenariuszem napisanym przez profesjonalnego pisarza. :)
galador(at)przygodomania.pl

hern
Poszukiwacz Przygód
Podziękował(a): 7 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 25 razy

Post autor: hern » 23 grudnia 2021, 11:16

Czwarta część Gabriela Knighta. Trylogia jest już kultową serią przygodową (kazda część zrealizowana w innej technologii) w którą każdy przygodomaniak powinien zagrać. Mój głos proszę potraktować poza konkursem.

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60
Podziękował(a): 296 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 81 razy

Post autor: kassiopestka » 23 grudnia 2021, 13:04

Monttsserat pisze:
23 grudnia 2021, 10:04
chętnie podzielę się swoją opinią, bo najbardziej to bym chciała zobaczyć odświeżoną wersję Najdłuższej Podróży, a potem odświeżone i porządnie przerobione oba Dreamfalle, bo jestem zawiedziona zakończeniem Chaptersa.
Ale gdyby powyższe życzenie się nie spełniło to wciąż z nadzieją czekam na The Longest Journey Home.
Przemo pisze:
23 grudnia 2021, 11:15
Popieram Koleżankę wyżej. Strasznie chciałbym zagrać w The Longest Journey Home lub w remaster pierwszej części. Niech nic nie zmieniają w rozgrywce, tylko poprawią wersję wizualną. Byłoby mega.
Podpisuję się pod obydwoma powyżej, choć zakończenia Chapters jeszcze nie znam.
I bardzo, bardzo bym chciała, żeby reanimowano cykle Art of Murder i Tajne Akta. Ech... Marzenie.

Za udział w konkursie dziękuję. :)
Moja kolekcja przygodówek
Ostatnio ukończone: Lord Winklebottom Investigates, Justin Wack and the Big Time Hack
Gram: BROK the InvestiGator
W kolejce: Lesuire Suit Larry 1-6, Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition
Czaję się na: The Season of the Warlock, PRIM, The Adventures of Bryan Scott, A Little Less Desperation, A Twisted Tale

Awatar użytkownika
earwig11
Przyjaciel forum
Podziękował(a): 8 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 64 razy

Post autor: earwig11 » 23 grudnia 2021, 13:40

Również podzielę się opinią poza konkursem, Alcatraz posiadam zarówno na Steamie jak i na GOGu.
Najbardziej chciałbym zobaczyć następną część The Book of Unwritten Tales. Niedawno przeszedłem ponownie i brak pełnoprawnego zakończenia spinającego całą serię najbardziej tu doskwiera. Jeśli chodzi o remastery czy remaki to zamiast tego wolałbym jakiś zestaw łatek/program ułatwiający uruchamianie staroci z Windows 95/98 na współczesnych systemach. Coś jak Dosbox tyle że, do starych gier Windowsowych.

Awatar użytkownika
Vicek
Publicysta
Podziękował(a): 4 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 93 razy

Post autor: Vicek » 23 grudnia 2021, 14:19

Chciałbym zagrać w kolejną część Broken Sword, przygody Georga i Nico zawsze wprawiały mnie w dobry nastrój. Chętnie powróciłbym też do świata przygodówkowych serii The Dark Eye (od Daedalic Entertainment) i Yesterday (od Pendulo Studios). Oczywiście wszystkie wymienione kontynuacje musiałyby być klasycznymi przygodówkami w starym stylu :)

Mam już konkursową grę.
_________________________________________________________________________________________________
Kanał na youtube o przygodówkach i nie tylko: http://www.youtube.com/user/vicek83

Awatar użytkownika
DirkPitt1
Publicysta
Podziękował(a): 29 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 75 razy

Post autor: DirkPitt1 » 23 grudnia 2021, 14:56

Jeśli chodzi o remake/remaster, to w sumie chętnie zobaczyłbym odświeżonego Garbriela Knighta 2. Zdaję sobie sprawę, że trudno odświeżyć taką grę i jedynym wymaganiem w tym przypadku byłoby dla mnie zastąpienie tych bardzo słabo wyglądających wilkołaków jakąś lepszą animację, reszta by nawet mogła zostać nieruszona (no może dać wszystko do przeskalowania AI, żeby wielbiciele rozdzielczości 4k plus nie marudzili). Uwielbiam tę serię i kocham wilkołaki, więc odświeżona w w ten sposób, jedna z moich ulubionych gier stałaby się jeszcze lepsza.

Co do ewentualnych sequeli, to zdecydowanie chcę zobaczyć The Book of Unwritten Tales 3, bo kończenie takimi cliffhangerami i olanie kontynuacji powinno być karalne. No i oczywiście, spoza przygodówek, koniecznie NOLF 3. Chociaż tu nie mam pojęcia, czy udałoby się znaleźć jakieś studio, które czuje tę serię, a w dodatku nie boi się zrobić czegoś kontrowersyjnego (humor tych gier mógłby nie przejść w obecnych czasach, gdy wielu ludzi zapomniało, co to żart i uważa czucie się obrażonymi za swój obowiązek).

Proszę nie brać mnie pod uwagę w konkursie.
- Bruno, ty chyba masz paranoję.
- Paranoja jest wtedy, gdy nikt nie chce cię zabić. -BS3

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60
Podziękował(a): 296 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 81 razy

Post autor: kassiopestka » 23 grudnia 2021, 17:11

Vicek pisze:
23 grudnia 2021, 14:19
Chciałbym zagrać w kolejną część Broken Sword, przygody Georga i Nico zawsze wprawiały mnie w dobry nastrój. Chętnie powróciłbym też do świata przygodówkowych serii The Dark Eye (od Daedalic Entertainment) i Yesterday (od Pendulo Studios). Oczywiście wszystkie wymienione kontynuacje musiałyby być klasycznymi przygodówkami w starym stylu :)

Mam już konkursową grę.
Podpisuję się pod wszystkim ręcamy, nogamy i nawet nosem. Co do serii The Book of Unwritten Tales - nie grałam jeszcze i teraz to mnie zmartwiliście, że ona została jakaś niedokończona...
Moja kolekcja przygodówek
Ostatnio ukończone: Lord Winklebottom Investigates, Justin Wack and the Big Time Hack
Gram: BROK the InvestiGator
W kolejce: Lesuire Suit Larry 1-6, Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition
Czaję się na: The Season of the Warlock, PRIM, The Adventures of Bryan Scott, A Little Less Desperation, A Twisted Tale

Awatar użytkownika
PawelJasiak
Przyjaciel forum
Podziękował(a): 2 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 4 razy

Post autor: PawelJasiak » 23 grudnia 2021, 22:01

Za grę również w tym przypadku dziękuję, bo mam i przeszedłem.

A jeżeli chodzi o sequel: oczywiście Gabriel Knight 4. Myślę, że ta seria ma jeszcze masę niewykorzystanego niestety potencjału.

Jeżeli chodzi o remake, to fajnie by było zagrać w któryś z wielkich klasyków gatunku, który jest obecnie już średnio grywalny. Osobiście stawiałbym na Zaka McKrackena albo Maniac Mansion.

Awatar użytkownika
Monttsserat
Moderator

Post autor: Monttsserat » 24 grudnia 2021, 10:18

Ponieważ wszyscy są albo redakcją albo mają grę, to gra wraca do nas, ale dziękuję Wam gorąco za udział w zabawie!

Awatar użytkownika
layne
Przyjaciel forum
Podziękował(a): 17 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 12 razy

Post autor: layne » 24 grudnia 2021, 18:29

Ja bym chętnie zagrał w Black Mirror: Początek i zobaczył, jak to się zaczęło z tą całą klątwą rodu Gordonów :)

Grę również posiadam.
Gram:
Niedawno ukończyłem: Kathy Rain

Zablokowany

Wróć do „Konkursy”