#10 Wielkie urodzinowe odliczanie

Czyli miejsce, gdzie można wygrać grę
Zablokowany
Awatar użytkownika
Monttsserat
Moderator
Podziękował(a): 19 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 60 razy

#10 Wielkie urodzinowe odliczanie

Post autor: Monttsserat » 21 grudnia 2021, 08:27

Obrazek

Hej Przygodomaniacy, dziś pierwszy dzień zimy, a także pierwszy dzień
Wielkiego Odliczania do 10 urodzin Przygodomanii!
Tak, tak, kochani, jesteśmy z Wami już od dekady.

Jak co roku w dzień naszych urodzin uraczymy Was konkursem z nagrodami. Ale chcąc odpowiednio przygotować się do tej okrągłej rocznicy, przez najbliższe 10 dni przygotowaliśmy dla Was dodatkową zabawę – Wielkie odliczanie urodzinowe - odliczamy oczywiście ubywające dni do naszych urodzin - I każdego dnia mamy 1 grę przygodową do wydania.

🎁 Gra do zgarnięcia na dziś to:
The 11th Hour

A jak ją zdobyć?
Napisz w komentarzu:

Jaką książkę, film a może przedstawienie teatralne, widzielibyście zamienioną na przygodówkę i dlaczego?

Czas trwania dzisiejszej zabawy: dziś do 20.00
Jutro kolejne zadanie!

Regulamin zabawy:
1. W konkursie może wziąć udział każdy zarejestrowany użytkownik forum, poza redakcją.
2. Dozwolone jest jedynie jedno zgłoszenie konkursowe na osobę, gospodarstwo domowe.
3. Każdy użytkownik może wygrać tylko jedną nagrodę.
4. Zgłoszenie musi zawierać odpowiedź na pytanie konkursowe danego dnia i być zapisane w komentarzu pod postem konkursowym.
5. Nagrody zostaną przekazane użytkownikom, których odpowiedzi zostaną uznane za najciekawsze, a które zostały przesłane przed upływem czasu trwania konkursu. Zgłoszenia nadesłane po upływie wyznaczonego terminu lub z kilku kont nie wezmą udziału konkursie.
6. Nagrody zostaną przesłane za pomocą wiadomości prywatnej forum Przygodomanii.

Redakcja Przygodomanii życzy szczęścia!
Lepiej wspierać rodzimych artystów, niż być ignorantem

http://www.annaalternatywnie.blogspot.com
http://www.annateodorczyk.com

Awatar użytkownika
DirkPitt1
Publicysta
Podziękował(a): 29 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 75 razy
Re: #10 Wielkie urodzinowe odliczanie

Post autor: DirkPitt1 » 21 grudnia 2021, 18:52

W sumie nigdy nie oceniałem niczego pod kątem, czy coś się nadaje na przygodówkę. Może "Boczne Drogi" Joanny Chmielewskiej. Myślę, że to dobry materiał na humorystyczną przygodówkę. Szalona rodzinka Joanny idealnie nadawałaby się na zwariowane, charakterystyczne postacie do takiej lekkiej gry. Do tego ciekawy wątek kryminalny napędzający fabułę. W takiej grze koniecznie widziałbym "świniobicie", przemoc z użyciem latarki, czy mieszkanie "trzech króli". Przy okazji gra byłaby promocją kolejnego, polskiego autora na świecie.
- Bruno, ty chyba masz paranoję.
- Paranoja jest wtedy, gdy nikt nie chce cię zabić. -BS3

Awatar użytkownika
jackowsky
Przyjaciel forum
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://forum.przygodomania.pl/viewtopic ... t=50#p9799
Podziękował(a): 66 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 42 razy

Post autor: jackowsky » 22 grudnia 2021, 13:21

Wprawdzie poza konkursem, ale napiszę. :)
Myślę, że książki z serii Pan Samochodzik byłyby niezłym źródłem dla gry (gier) przygodowej
Ostatnio skończone: The Myth Seekers 2: The Sunken City PL (50%), Old Man's Journey (40%), Modern Tales: Age of Invention PL (60%), Beyond a Steel Sky PL (70%), Mind Snares: Alice’s Journey PL (60%)
Gram: trwa wybór
Koop: We Were Here Too PL

Awatar użytkownika
MoP
Publicysta
Podziękował(a): 12 razy

Post autor: MoP » 23 grudnia 2021, 19:28

To ja też jeszcze dorzucę swoje pozakonkursowe trzy grosze, bo dosyć regularnie u mnie pada stwierdzenie "to by się nadawało na przygodówkę" przy okazji oglądania wszelkich telewizyjnych kryminałów czy horrorów.

Szczególnie te wszystkie kryminalno-policyjno-detektywistyczno-śledcze seriale które od jakiegoś czasu wyskakują jak grzyby po deszczu niemal z definicji się nadają do przełożenia na przygodówkową formułę. Były chyba jakieś podejścia do tego tematu np. z serią CSI (nie wiem na ile udane) ale to były jeszcze czasy raczej sztampowych tasiemców telewizyjnych, niż tych współczesnych, bardziej zwięzłych, dopracowanych produkcji którym często bliżej do filmów niż klasycznych seriali. Szkoda, że ta moda na telewizyjne kryminalne zagadki rozminęła się z modą na nasz ulubiony gatunek zagadek komputerowych...
Ja tu tylko sprzątam.

Zablokowany

Wróć do „Konkursy”