Konkurs walentynkowy

Czyli miejsce, gdzie można wygrać grę
Awatar użytkownika
Urszula
Administrator
Podziękował(a): 165 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 177 razy
Konkurs walentynkowy

Post autor: Urszula » 27 stycznia 2021, 15:57

Obrazek
Tradycyjnie w wieczór świętego Walentego mamy dla Was konkurs. Zapraszamy do zabawy, solo lub z walentynką. Nagród starczy dla wszystkich :)
Do wygrania tytuły ufundowane przez graczy dla graczy. Są to wyłącznie gry w wersji pudełkowej, używane z wyjątkiem Syberii III. Jeśli wśród nagród są gry, które Was szczególnie interesują, napiszcie o tym w zgłoszeniu konkursowym. Postaramy się pogodzić Wasze oczekiwania
.
Lista gier w wersji pudełkowej

Mamy do rozdania również kilka pudełek z grami, na które kod został już wykorzystany. Gdyby ktoś kolekcjonował pudełka, to poniżej jest ich lista. Nie są one nagrodami w konkursie, więc każdy może zgłosić chęć ich przytulenia. Czyli jeśli bierzesz udział w konkursie, potraktuj to jako dodatek do nagrody. Jeśli nie bierzesz udziału w konkursie, wyślij na adres konkursowy e-maila tylko z tytułem pudełka.
Lista pudełek z wykorzystanym kodem gry

Obrazek
Walentynki są nazywane świętem zakochanych, ale nie jesteśmy małostkowi i w naszej zabawie uwzględniliśmy postaci z piętnastu gier, połączone silnymi więzami, niekoniecznie romantycznymi.

Połącz bohaterów w pary i skojarz ich z grami, których tytuły znajdziesz poniżej. W rozwiązaniu podaj tytuły gier i numery odpowiednich obrazków, np. Encodya 35, 48.

• Ankh: Serce Ozyrysa
  • Broken Age
  • Deponia
  • Discworld
  • Draugen
  • Gibbous: A Cthulhu Adventure
  • Inner World
  • Kajko i Kokosz
  • Luna: The Shadow Dust
  • Runaway: A Road Adventure
  • Sam & Max: Hit the Road
  • Sherlock Holmes i tajemnica srebrnego kolczyka
  • Silence
  • Syberia
  • Vampyre Story, A
Obrazek

Uwaga! Ikonki z wizerunkami bohaterów będą wyraźniejsze, jeśli wyświetlisz obraz w pełnym rozmiarze (3200x2880 px).
Obrazek
Aby wziąć udział w losowaniu nagród, trzeba być zarejestrowanym użytkownikiem Przygodomanii i podać prawidłowe rozwiązanie zadania konkursowego. Odpowiedź należy wysłać pod adres podany poniżej.
Ukryta zawartość
To forum wymaga zarejestrowania i zalogowania się, aby zobaczyć ukrytą zawartość.

E-mail powinien być zatytułowany Konkurs walentynkowy, a w treści oprócz rozwiązania, powinien się znajdować nick, pod jakim jesteście zarejestrowani na forum. Wyłonieni zwycięzcy zostaną poproszeni o podanie w osobnym e-mailu fizycznego adresu do wysyłki nagrody.

Na rozwiązania czekamy do 28 lutego 2021 do godziny 2000.

Redakcja Przygodomanii życzy szczęścia!

Regulamin konkursu:
Obrazek
  1. W konkursie może wziąć udział każdy zarejestrowany użytkownik forum, poza redakcją.
  2. Dozwolone jest jedynie jedno zgłoszenie konkursowe na osobę, gospodarstwo domowe, adres e-mail.
  3. Każdy użytkownik może wygrać tylko jedną nagrodę.
  4. Zgłoszenie musi zawierać poprawną odpowiedź i nick używany na forum. Dodatkowo prosi się o odpowiednie zatytułowanie maila.
  5. Nagrody zostaną rozlosowane wśród tych osób, które nadeślą zgłoszenia zawierające w/w dane przed upływem czasu trwania konkursu.
  6. Zgłoszenia nadesłane po upływie wyznaczonego terminu lub z kilku kont nie wezmą udziału w losowaniu nagród.
  7. Zwycięzcy konkursu są zobowiązani do ujawnienia danych niezbędnych do przekazania nagrody w osobnym e-mailu, który musi zawierać klauzulę następującej treści: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla celów konkursowych.
  8. Po zakończeniu konkursu dane osobowe uczestników zostają usunięte.
  9. Nagrody nie podlegają wymianie.
___________________________________________________________________________________________________
Moje :D gry
kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl[/b]

Awatar użytkownika
Urszula
Administrator
Re: Konkurs walentynkowy

Post autor: Urszula » 14 lutego 2021, 10:56

Zapraszamy do zabawy i łączenia w pary. :)
___________________________________________________________________________________________________

Awatar użytkownika
Monttsserat
Moderator
Podziękował(a): 19 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 60 razy

Post autor: Monttsserat » 14 lutego 2021, 12:23

Zapraszamy do zabawy i powodzenia :D
Lepiej wspierać rodzimych artystów, niż być ignorantem

http://www.annaalternatywnie.blogspot.com
http://www.annateodorczyk.com

Awatar użytkownika
Adam_OK
Moderator
Podziękował(a): 82 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 62 razy

Post autor: Adam_OK » 14 lutego 2021, 12:49

Zachęcamy do wzięcia udziału w zabawie.
Czasem trzeba się cofnąć, aby móc pójść dalej.
Moja lista gier ukończonych
W sprawach forum i www piszcie: adam_ok(at)przygodomania.pl

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60
Podziękował(a): 296 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 81 razy

Post autor: kassiopestka » 14 lutego 2021, 13:47

O jaki fajny końkursik. :) :D Też zachęcam, bo jeśli ktoś nie grał albo nie ma pudełeczka, to nagrody naprawdę fajoskie. :) :D
Ja się chętnie pobawię dla samej zabawy (bo gry niemal wszystkie już mam, a te, co nie mam, to bardziej platformówki, więc nie będę odbierać szansy komuś bardziej zainteresowanemu :)), ale powiedzcie, co zrobić, żeby po kliknięciu na wizerunek bohatera, zobaczyć samą buźkę w powiększeniu, bo mi się dalej cały obrazeczek. wyświetla.
Moja kolekcja przygodówek
Ostatnio ukończone: Lord Winklebottom Investigates, Justin Wack and the Big Time Hack
Gram: BROK the InvestiGator
W kolejce: Lesuire Suit Larry 1-6, Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition
Czaję się na: The Season of the Warlock, PRIM, The Adventures of Bryan Scott, A Little Less Desperation, A Twisted Tale

Awatar użytkownika
Urszula
Administrator

Post autor: Urszula » 14 lutego 2021, 14:27

Zrób tak, otwórz grafikę w nowej karcie, a potem powiększ obrazek klikając na +. Osobno buzi nie ma, ale obrazek jest tak duży, że dokładnie wszystko widać. Powiem, tylko jeszcze, ze osoby, którą chcą jakąś grę, mogą dopisywać te pudełka, gdzie klucz został wykorzystany to tylko taki dodatek, dla zbieraczy.

Emu
Publicysta
Otrzymał(a) podziękowania: 4 razy

Post autor: Emu » 14 lutego 2021, 16:53

Nie chce mi się grać, nie znam wszystkich tych gier, niektóre mają grafikę zbyt wielowymiarową (o jeden wymiar za dużo ;)), zbyt realistyczną i zbyt beznastrojową, by mi się podobała :), ale tak z ciekawości: mam nadzieję, że pary nie są tylko różnopłciowe. :)
Ale chwali się, że nie tylko więzi zwane romantycznymi (choć nie przepadam za tą nazwą, bo jako miłośniczka romantyzmu jako epoki literackiej i filozoficznej zdaję sobie sprawę, że sprowadzanie znaczenia słowa "romantyczne" do "miłosne" to wyjątkowe ograniczenie). Na blogach i forum aseksualnym ciągle powraca ten wątek: że w gruncie rzeczy, w naszej kulturze normatywność związkowa prowadzi do systemowego dewaluowania przyjaźni.

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60

Post autor: kassiopestka » 14 lutego 2021, 17:23

Emu pisze:
14 lutego 2021, 16:53
Nie chce mi się grać, nie znam wszystkich tych gier, niektóre mają grafikę zbyt wielowymiarową (o jeden wymiar za dużo ;)), zbyt realistyczną i zbyt beznastrojową, by mi się podobała :), ale tak z ciekawości: mam nadzieję, że pary nie są tylko różnopłciowe. :)
Emu, jeśli nie grałaś np. w Silence, to naprawdę warto - znajdziesz tam i śliczną grafikę, i piękną muzę, i wzruszającą opowieść o przyjaźni m.in., i fajne zagadki. :)

EDIT
Oj, zakręcona ja - pomyliłam gry z zagadki z nagrodami. :P
Ale - w nagrodach jest Memoria - przepiękna gra, dziewczyno, pod każdym względem. Ja zakochałam się w niej, grając po niemiecku, i nie wszystko rozumiejąc, bo nie mam za wiele do czynienia z tym językiem od lat, więc co dopiero, jak ktoś grając, wychwyci wszystkie niuanse. ;)
Poza tym z całego serca polecam Art of Murder, Chronicles of Mystery, Black Mirror czy Runaway. Wszystko świetne gry. Poleciłabym też mojego ukochanego Dreamfalla, no ale - jak nie lubisz 3D, to nie polecam. :P
Pozostałe gry też bardzo fajne, chociażby Deponia czy A Vampyre story, czy Jack Keane, jeśli ktoś lubi zwariowane i kolorowe.
A Agatka z kolei bardzo sympatyczna, najlepsza moim zdaniem ze wszystkich gier na podstawie kryminałów Christie.

A jak ktoś lubi być straszony, to Dracula czy Still Life. Farenheit ponoć świetny (nie grałam), ale też 3D. Syberii akurat fanką nie jestem (poza częścią 3 - ale też 3D), niemniej większość ludzkości ją uwielbia.
Ostatnio ukończone: Lord Winklebottom Investigates, Justin Wack and the Big Time Hack
W kolejce: Lesuire Suit Larry 1-6, Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition
Czaję się na: The Season of the Warlock, PRIM, The Adventures of Bryan Scott, A Little Less Desperation, A Twisted Tale

Awatar użytkownika
adadid2
Obserwator
Podziękował(a): 3 razy

Post autor: adadid2 » 18 lutego 2021, 19:13

Bardzo sympatyczny konkurs, dający możliwość poznania gier, o których się nie słyszało i przypomnienia sobie tych tytułów, o których zdążyło się już zapomnieć. :) Również zachęcam do wzięcia udziału.
kassiopestka pisze:
14 lutego 2021, 17:23
Farenheit ponoć świetny (nie grałam)
A ja grałem w zeszłym rok. Świetny nie jest, wręcz przeciwnie... :)
"Sztuka jest albo plagiatem, albo rewolucją." Paul Gauguin

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta

Post autor: kassiopestka » 18 lutego 2021, 23:44

Czemu nie jest świetny? W sensie ja wiem, że to stare pełne 3D i on zapewne trochę kanciasty jest i sterowanie może niekoniecznie zgrabne, ale historia ponoć bardzo wciągająca.

Awatar użytkownika
DirkPitt1
Publicysta
Podziękował(a): 29 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 75 razy

Post autor: DirkPitt1 » 19 lutego 2021, 11:24

Fahrenheit ma fabułę bardzo wciągającą na początku. Tylko, że później zabrakło pomysłu, co z tą historią dalej zrobić. W pewnym momencie bohater zaczyna wyczyniać takie triki, że sam Neo mógłby pozazdrościć. Dlaczego? Bo tak. A już samo zakończenie w ogóle wzięte z księżyca. Z tego okultystycznego początku się pod koniec robi jakieś kiepskie science fiction.
- Bruno, ty chyba masz paranoję.
- Paranoja jest wtedy, gdy nikt nie chce cię zabić. -BS3

Awatar użytkownika
kNOT
Przyjaciel forum
Podziękował(a): 5 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 20 razy

Post autor: kNOT » 19 lutego 2021, 12:07

"średnio tylko 30% graczy kończy gry, które kupuje" - po co więc robić grę dobrą do końca? :D
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają...

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta

Post autor: kassiopestka » 19 lutego 2021, 17:37

Szczerze mówiąc, wolę SF od okultyzmu, stanowczo. No ale - nie grałam, to nie będę bronić gry, której nie znam. :P

Awatar użytkownika
DirkPitt1
Publicysta

Post autor: DirkPitt1 » 21 lutego 2021, 19:47

Ja też nie mam nic przeciwko sf, tylko problem właśnie był w tym, że tak ni z tego, ni z owego klimat zrobił zwrot o 180 stopni, tak jakby nikt nie pomyślał o zakończeniu i na szybko coś wymyślił, bez przemyślenia czy pasuje do całości..

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta

Post autor: kassiopestka » 21 lutego 2021, 22:23

No ja i tak mam tyle nowszych pozycji do nadrobienia, że jak kolejka dojdzie do Farenheita, to się może okazać, że już go się nie da na niczym odpalić. :P

Awatar użytkownika
DirkPitt1
Publicysta

Post autor: DirkPitt1 » 22 lutego 2021, 10:11

Znam to. A to jakiś staroć, w który nie zagrałem, kiedy był nowością, czeka w kolejce, a to przydałoby się powtórzyć coś już granego, a dobrego i jeszcze praktycznie co miesiąc się pojawi coś interesując4ego. Nawet ograniczając się do 2-3 ulubionych gatunków, ciężko ograć wszystko, co się chce i lista zaległości będzie tylko rosnąć.

Awatar użytkownika
Urszula
Administrator

Post autor: Urszula » 27 lutego 2021, 12:46

Jeszcze do jutra możecie zawalczyć o starą, ale jarą grę w pudełku. :)

Awatar użytkownika
Urszula
Administrator

Post autor: Urszula » 28 lutego 2021, 22:32

Rozwiązanie naszego konkursu:

Draugen 1,27
Broken Age 2,17
Inner World 3,10
Gibbous: A Cthulhu Adventure 4,25
Luna: The Shadow Dust 5,22
Silence 6,18
Sam & Max: Hit the Road 7,12
A Vampyre Story 8,20
Discworld 9,24
Kajko i Kokosz 11,19
Ankh: Serce Ozyrysa 13, 21
Runaway: A Road Adventure 14,28
Sherlock Holmes i tajemnica srebrnego koczyka 15,30
Syberia 16,29
Deponia 23,26

Nagrody zostaną wysłane do:

Mayhem
aerie
Kasiopestka
The_matrix
przemo8848
paraiso 90
adadid2
wolf
zmienna89
Paweł Jasiak
corvus
Wszystkie osoby biorące udział w konkursie, a które wygrały nagrody, proszę o podanie adresu do wysyłki gier. Niektórzy zwycięzcy podali jeden tytuł jaki by chcieli otrzymać, proszę pomyśleć nad ewentualnym kolejnym tytułem gry. Nie możemy wysłać wszystkim Jacka Keane, czy Syberii, bo mamy najczęściej pojedyncze egzemplarze gier.

Dziękujemy za wspólną zabawę. :)

Awatar użytkownika
Adam_OK
Moderator
Podziękował(a): 82 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 62 razy

Post autor: Adam_OK » 01 marca 2021, 00:03

Gratulacje dla zwycięzców.
Czasem trzeba się cofnąć, aby móc pójść dalej.
Moja lista gier ukończonych
W sprawach forum i www piszcie: adam_ok(at)przygodomania.pl

the_matrix
Obserwator
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://forum.przygodomania.pl/viewtopic ... 040#p52040
Otrzymał(a) podziękowania: 1 raz

Post autor: the_matrix » 01 marca 2021, 01:50

Dziękuję za nagrodę!!! Gratulacje dla pozostałych laureatów!!! Świetny konkurs i świetne nagrody!!! Można powiedzieć jak zawsze, bo Przygodomania z Tego słynie :) Z pewnością na Wielkanoc również konkurs i "Wielkanocne" nagrody ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkursy”