PrzygodoMania - forum poświęcone grom przygodowym. Oprócz recenzji, poradników oraz nowinkek dotyczących przygodówek, znajdziesz tu wspaniałą społeczność pasjonującą się grami przygodowymi, która bardzo chętnie pomoże i podyskutuje na ich temat.
PrzygodoMania - forum poświęcone grom przygodowym. Oprócz recenzji, poradników oraz nowinkek dotyczących przygodówek, znajdziesz tu wspaniałą społeczność pasjonującą się grami przygodowymi, która bardzo chętnie pomoże i podyskutuje na ich temat.
Jesteśmy razem osiem lat, tworząc i wzbogacając Przygodomanię. Data założenia serwisu zbiega się z Sylwestrem, dlatego chcielibyśmy życzyć Wam, by kolejne 12 miesięcy przyniosło spełnienie marzeń, mnóstwo radości i cztery wory świeżutkich, wydanych w naszym pięknym kraju przygodówek.
Z okazji urodzin oczywiście organizujemy konkurs w podziękowaniu za wspólnie spędzone lata, za czas, jaki poświęcacie serwisowi... zaangażowanie. Do rozdania mamy 70 tytułów w postaci kluczy na platformę Steam, dlatego śmiało można założyć, że nagrodę otrzyma każdy uczestnik. Zgłaszając się, warto wskazać, które tytuły najbardziej was interesują. W przypadku kilku chętnych do tej samej gry decydować będzie liczba odgadniętych tytułów w zadaniu konkursowym.
Spoiler:
1. 11th Hour, The
2. 1953: KGB Unleashed PL
3. 1954: Alcatraz PL
4. Agatha Christie: The ABC Murders PL
5. Alter Ego
6. Anna: Extended Edition PL
7. Anna's Quest PL
8. Aviary Attorney
9. Broken Sword 3: The Sleeping Dragon
10. Broken Sword 4: The Angel of Death
11. Chamber of the Sci-Mutant Priestess
12. Charnel House Trilogy, The
13. Crow's Eye, The
14. Cursed
15. Darkside Detective, The
16. Don't Disturb
17. Dracula 3: The Path of the Dragon
18. Dream Chamber
19. Earthworms PL
20. Egyptian Prophecy: The Fate of Ramses, The
21. Eleusis PL
22. Else Heart.Break()
23. Face Noir
24. Gabriel Knight 2
25. Gabriel Knight 3
26. Ghost Pirates of Vooju Island
27. Hector: Badge of Carnage - Full Series
28. Jack Orlando: Director's Cut PL
29. Kelvin and the Infamous Machine
30. Kona
31. Last Express Gold Edition, The
32. Layers of Fear
33. Layers of Fear: Masterpiece Edition Game + DLC - gra do pobrania na Humble Bundle Little Acre, The
34. Lost Chronicles of Zerzura
35. Lumino City
36. Mata Hari
37. Memento Mori 2 PL
38. Memoranda
39. Morningstar: Descent to Deadrock
40. Nairi: Tower of Shirin
41. New Beginning: Final Cut, A PL
42. Nevermind
43. Nicolas Eymerich: The Inquisitor Book I: The Plague
44. Nicolas Eymerich: The Inquisitor Book II : The Village
45. Nikopol: Secrets of the Immortals
46. Odysseus Kosmos and his Robot Quest (Complete Season)
47. Old Man's Journey
48. One Day in London
49. Paradigm
50. Pathologic Classic HD
51. Play With Me PL
52. Puzzle Agent
53. Puzzle Agent 2
54. Return to Mysterious Island PL
55. Return to Mysterious Island 2 PL
56. Rhiannon: Curse of the Four Branches
57. Sanitarium
58. Seek Not a Lighthouse
59. Silent Age, The
60. Subject 13
61. Supreme League of Patriots Season Pass
62. Syberia PL
63. Syberia 2 PL
64. Syberia 1 + 2 PL
65. Tesla Effect: A Tex Murphy Adventure
66. Town of Light, The
67. Violett Remastered PL
68. Whispered World Special Edition, The PL
69. Yesterday Origins PL
70. Armageddon Bundle
ZADANIE KONKURSOWE
Przygodówkowi bohaterowie postanowili w ramach sylwestrowej zabawy podkraść z szaf swoich kolegów ich ubrania i gadżety. Czy rozpoznajesz, z jakich gier lub serii gier pochodzą uczestnicy imprezy oraz z jakich gier pochodzą ich przebrania lub atrybuty?
Aby wziąć udział w losowaniu nagród, trzeba być zarejestrowanym użytkownikiem Przygodomanii i podać prawidłowe rozwiązanie zadania konkursowego. Odpowiedź należy wysłać pod adres podany poniżej.
Ukryta zawartość
To forum wymaga zarejestrowania i zalogowania się, aby zobaczyć ukrytą zawartość.
E-mail powinien być zatytułowany Konkurs urodzinowy, a w treści oprócz rozwiązania, powinien się znajdować nick, pod jakim jesteście zarejestrowani na forum oraz adres do wysyłki nagrody (fizyczny lub e-mail w zależności od typu nagrody).
Na rozwiązania czekamy do 14.01.2020 DO GODZINY 20:00
Redakcja przygodomanii.pl życzy szczęścia.
Regulamin konkursu:
W konkursie może wziąć udział każdy zarejestrowany użytkownik forum, poza redakcją.
Dozwolone jest jedynie jedno zgłoszenie konkursowe na osobę, gospodarstwo domowe, adres e-mail.
Każdy użytkownik może wygrać tylko jedną nagrodę.
Zgłoszenie musi zawierać poprawną odpowiedź, nick używany na forum oraz adres do wysyłki nagrody. Dodatkowo prosi się o odpowiednie zatytułowanie maila.
Nagrody zostaną rozlosowane wśród tych osób, które nadeślą zgłoszenia zawierające w/w dane przed upływem czasu trwania konkursu.
Zgłoszenia nadesłane po upływie wyznaczonego terminu lub z kilku kont nie wezmą udziału w losowaniu nagród.
Z gorącymi życzeniami, zapraszam do wspólnego świętowania.
___________________________________________________________________________________________________ Moje gry
kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl[/b]
Moja kolekcja przygodówek
Ostatnio ukończone: Lord Winklebottom Investigates, Justin Wack and the Big Time Hack
Gram: BROK the InvestiGator
W kolejce: Lesuire Suit Larry 1-6, Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition
Czaję się na: The Season of the Warlock, PRIM, The Adventures of Bryan Scott, A Little Less Desperation, A Twisted Tale
Odgadujcie tytuły i zdobywajcie gry. Tak nawiasem, czy wiecie ile gier żeśmy ukryli w tym obrazku?
___________________________________________________________________________________________________ Moje gry
Mnie wychodzi 16, w tym 2, które niejasno kojarzę i ten cholerny piracki kapelusz, który niby dobrze znam, ale do żadnego tytułu mi nie pasuje. Chociaż możliwe, że coś przegapiłem.
- Bruno, ty chyba masz paranoję.
- Paranoja jest wtedy, gdy nikt nie chce cię zabić. -BS3
W rozwiązaniu podajcie tyle gier ile rozpoznaliście.
Czyli nie musi być max? Bo ja w niektóre nawet nie grałam, mam takie zaległości. Tak gdzieś z 8 rozpoznałam, jak nie mniej. <fstydzisie>
Ostatnio ukończone: Lord Winklebottom Investigates, Justin Wack and the Big Time Hack
W kolejce: Lesuire Suit Larry 1-6, Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition
Czaję się na: The Season of the Warlock, PRIM, The Adventures of Bryan Scott, A Little Less Desperation, A Twisted Tale
To nasze urodziny, więc wygra każdy kto wyślę zgłoszenie, nawet gdy odgadnie jedną grę. Podejrzewam, że takich osób nie ma, bo dobrze znacie przygodówki, ale tak nie trzeba odgadnąć wszystkich 16 tytułów.
Zrobiłam przegląd gierek konkursowych i naprawdę jest wiele bardzo fajnych pozycji, aż sama nie wiem, na co się zdecydować, a wystarczy odgadnąć choćby jedną grę, tak że ludzie... zgadujcie.
To nasze urodziny, więc wygra każdy kto wyślę zgłoszenie, nawet gdy odgadnie jedną grę. Podejrzewam, że takich osób nie ma, bo dobrze znacie przygodówki, ale tak nie trzeba odgadnąć wszystkich 16 tytułów.
Na obrazku jest ukrytych 16 gier? Znalazłem tylko 14 tytułów z których tylko jednego nie kojarzę.
Liczy się wszystko... stroje i postacie, a te zrobiły niezły misz masz i tak to wyszło
Jest 8 (8 urodziny?) postaci, a każda ma coś dodatkowego, przebranie czy coś tam trzyma itp. Ja niestety kojarzę tylko 9 tytułów gier, i to wcale nie jestem pewna, czy dobrze, i już raczej nic więcej nie rozkminię, tak że chyba dziś podeślę zgłoszenie, bo w końcu zapomnę.
I wy też nie odwlekajcie, bo skoro nie ma konieczności odgadnąć wszystkiego, to szkoda byłoby przegapić taki fajny konkurs.
Zostały dwa dni do rozstrzygnięcia konkursu, zgadujcie i wysyłajcie odpowiedzi.
Dzień dobry, Tutaj Krzysiek;-) trafiłem tutaj poprzez profil Vicek83 z FB;-) i stwierdziłem właśnie, że mam strasznie dużą kupkę zaległych tytułów do ogrania - pomimo to jestem fanem przygodówek! Ostatnio ograłem na wszystkie możliwe sposoby Don't Escape: 4 Days to Survive. NIestety kiedy w przeszłości miałem więcej czasu to nie grałem w przygodówki;-(. Teraz kiedy bym z przyjemnością zagrał, to mam za mało czasu. Ehhh ale się nie poddam! Będę nadrabiał stracony czas. Chciałem się przywitać i przedstawić. Będę częściej się odzywał w przyszłości. Pozdrawiam wszystkich PS: z przyjemnością wezmę udział w konkursie!
Po pierwsze: wszystkiego najlepszego zarówno dla twórców, jak i użytkowników przygodomanii. Wielu kolejnych "wspólnie" spędzonych lat. I oczywiście oby dobrych gier przygodowych, czasu na ich ogrywanie i środków na zakup było zawsze pod dostatkiem.
Po drugie: nie mogę się dopatrzeć kompletu tytułów. Mam wprawdzie kilka podejrzeń co do pozostałych, ale wysłałem tylko te, których jestem pewien. A więcej czasu zabrał mi wybór z listy dostępnych ewentualnych nagród, tyle tego jest.
Ja już jestem strasznie ciekawa, jakie gry są rozwiązaniem konkursu, bo też nie odgadłam wszystkich.