Lost Chronicles of Zerzura - spolszczenie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pi_kor
Publicysta
Podziękował(a): 5 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 144 razy

Lost Chronicles of Zerzura - spolszczenie

Post autor: pi_kor » 09 lutego 2024, 02:07

Poniżej plik do spolszczenia. Jak zwykle maszynowe (tłumaczyło AI, ja przetestowałem i naniosłem ręczną korektę, jeśli była wymagana). Proszę się częstować. :oczko:

Wersja STEAM:
Ukryta zawartość
To forum wymaga zarejestrowania i zalogowania się, aby zobaczyć ukrytą zawartość.
Ostatnio zmieniony 08 stycznia 2025, 17:55 przez pi_kor, łącznie zmieniany 3 razy.
Spolszczenia maszynowe:
Alter Ego | Crowns and Pawns Kingdom of Deceit | Lost Chronicles of Zerzura | Lost Horizon 2 | Monolith | Unforeseen Incidents | Whispers of a Machine | Tajne akta: Sam Peters | Warp Frontier | Shardlight | Mindlock - The Apartment
Ukryta zawartość
To forum wymaga zarejestrowania i zalogowania się, aby zobaczyć ukrytą zawartość.

Awatar użytkownika
Vicek
Publicysta
Podziękował(a): 4 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 123 razy

Re: Lost Chronicles of Zerzura - spolszczenie

Post autor: Vicek » 09 lutego 2024, 08:20

Dzięki!

Masz już kolejne plany związane ze spolszczeniami? Whispers of a Machine czy coś innego :)
_________________________________________________________________________________________________
Kanał na youtube o przygodówkach i nie tylko: http://www.youtube.com/user/vicek83

Awatar użytkownika
layne
Przyjaciel forum
Podziękował(a): 36 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 15 razy

Post autor: layne » 09 lutego 2024, 09:30

Dziękuję :D
Na pewno będzie smaczne :)
Gram:
Niedawno ukończyłem:

Awatar użytkownika
pi_kor
Publicysta

Post autor: pi_kor » 09 lutego 2024, 12:30

Vicek pisze:
09 lutego 2024, 08:20
Dzięki!

Masz już kolejne plany związane ze spolszczeniami? Whispers of a Machine czy coś innego :)
Mam rozgrzebane Alter Ego (jakieś 70% sprawdzone) i Whispers of a Machine (zgrany materiał i z 10% sprawdzone). Przy tym pierwszym porzuciłem bo miałem chyba inne zajęcia. Przy drugim napatoczyła się Zerzura. Wrócę do obu tytułów o ile po drodze nie wpadnie coś czego jeszcze nie ogrywałem.
Spolszczenia maszynowe:
Alter Ego | Crowns and Pawns Kingdom of Deceit | Lost Chronicles of Zerzura | Lost Horizon 2 | Monolith | Unforeseen Incidents | Whispers of a Machine | Tajne akta: Sam Peters | Warp Frontier | Shardlight | Mindlock - The Apartment
Ukryta zawartość

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60
Podziękował(a): 368 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 93 razy

Post autor: kassiopestka » 09 lutego 2024, 13:29

Czy mogę ci nieśmiało podrzucić kolejny tytuł? Dużo w nim gadania i odbiłam się po jakichś 15 minutach, a wcześniej grałam w demo i wiem, że gra warta zachodu, Adaś to zresztą potwierdził w swojej recenzji. :)
Próbowałam nawet gadać z twórcami, ale stwierdzili, że gra się słabo sprzedała w Polsce i nie będzie wersji PL.
Chodzi mi o Crowns and Pawns: Kingdom of Deceit.
Moja kolekcja przygodówek
Ostatnio ukończone: Champy the Useless Vampire
Gram: BROK the InvestiGator
W kolejce: ???
Czaję się na: The Season of the Warlock, PRIM, The Adventures of Bryan Scott, A Little Less Desperation, A Twisted Tale

Awatar użytkownika
Annica
Publicysta
Podziękował(a): 6 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 62 razy

Post autor: Annica » 09 lutego 2024, 14:49

pi_kor pisze:
09 lutego 2024, 12:30
Vicek pisze:
09 lutego 2024, 08:20
Dzięki!

Mam rozgrzebane Alter Ego (jakieś 70% sprawdzone) i Whispers of a Machine (zgrany materiał i z 10% sprawdzone). Przy tym pierwszym porzuciłem bo miałem chyba inne zajęcia. Przy drugim napatoczyła się Zerzura. Wrócę do obu tytułów o ile po drodze nie wpadnie coś czego jeszcze nie ogrywałem.
Oo, to mogę wyrzucić Whispers of a Machine ze swojej listy, dzięki :)
Kontakt w sprawach forum: annica(at)przygodomania(kropka)pl
Streamy z przygodówek i nie tylko: KLIK

Awatar użytkownika
Vicek
Publicysta

Post autor: Vicek » 09 lutego 2024, 14:55

Ja może lepiej nie będę podrzucał tytułów, bo zrobiłaby się z tego długa lista :D Chyba że pi_kor życzy sobie podpowiedzi, wtedy mogę się produkować :rotfl: W każdym razie każda spolszczona przygodówka sprawi mi radość.

Cieszę się z Alter Ego, nie będę musiał dłużej męczyć Zagadki, który dawno temu przymierzał się do zrobienia spolszczenia, ale zrezygnował na wstępnym etapie. Whispers of a Machine też jest bardzo wysoko na mojej liście gier do ogrania. Crowns and Pawns: Kingdom of Deceit też mi odpowiada, demo było w porządku.
_________________________________________________________________________________________________
Kanał na youtube o przygodówkach i nie tylko: http://www.youtube.com/user/vicek83

Awatar użytkownika
Urszula
Administrator
Podziękował(a): 187 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 211 razy

Post autor: Urszula » 09 lutego 2024, 15:41

Wszyscy kibicujemy
___________________________________________________________________________________________________
Moje :D gry
kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl[/b]

Awatar użytkownika
pi_kor
Publicysta

Post autor: pi_kor » 09 lutego 2024, 15:50

Vicek
Skończę co mam rozgrzebane i można się zastanowić co dalej. Przyglądałem się 15 days od studia odpowiedzialnego za Overclocked i Moment of Silence, ale już na starcie wiem, że tłumaczenie tego byłoby istnym masochizmem. Jak na gry tego studia przystało, silnik technicznie jest tak rozwalony, że teksty są rozsiane po 1200 plikach. Tylko siadać do tego i się batożyć :rotfl:

Annica
Chętnie oddam :E Jeśli planujesz to mogę na razie z tym nic nie robić.

Kassiopestka
Teoretycznie da się przetłumaczyć. Jednak nic nie obiecuję, zależy od weny.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Spolszczenia maszynowe:
Ukryta zawartość

Awatar użytkownika
Vicek
Publicysta

Post autor: Vicek » 09 lutego 2024, 16:17

pi_kor pisze:
09 lutego 2024, 15:50
Vicek
Skończę co mam rozgrzebane i można się zastanowić co dalej. Przyglądałem się 15 days od studia odpowiedzialnego za Overclocked i Moment of Silence, ale już na starcie wiem, że tłumaczenie tego byłoby istnym masochizmem. Jak na gry tego studia przystało, silnik technicznie jest tak rozwalony, że teksty są rozsiane po 1200 plikach. Tylko siadać do tego i się batożyć :rotfl:
Też myślałem o 15 Days. Jest kilka znanych studiów przygodówkowych, których pojedyncze gry nie zostały wydane w Polsce. Dlatego fajnie, że zabrałeś się za Alter Ego, bo to jedyna nieprzetłumaczona na język polski przygodówka od Future Games. Idąc tym tropem można pomyśleć o jedynej nieprzetłumaczonej na polski grze Sokala (Nikopol) czy jedynej klasycznej przygodówce od Daedalic, która nie ma polskiej wersji (pierwsza część Edna & Harvey).

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60
Podziękował(a): 368 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 93 razy

Post autor: kassiopestka » 09 lutego 2024, 16:53

Popieram wsio, co napisał Vicek, też bym chętnie zagrała w te gry, i też żałuję 15 Days. :(
Widok planszy startowej Crowns and Pawns: Kingdom of Deceit uradował moje serce. Aż się rozczuliłam. :D

Generalnie, do tych co lepszych gier mogłabym zrobić korektę, żeby te spolszczenia naprawdę zgrabnie wyszły, tylko ja mam bardzo wolne tempo (dużo pracy, mało czasu itp.). Ale jak mnie nikt nie będzie poganiać i skończymy aktualny projekt, i trochę odpocznę, to czemu nie. ;)

Dzięki za Monolitha, Memento mori i Alter ego - mam nadzieję, że zagram. :) Nawet to Lost Horizon 2, mimo że mówicie, że słabe, sprawdziłabym z sentymentu.
Moja kolekcja przygodówek
Ostatnio ukończone: Champy the Useless Vampire
Gram: BROK the InvestiGator
W kolejce: ???
Czaję się na: The Season of the Warlock, PRIM, The Adventures of Bryan Scott, A Little Less Desperation, A Twisted Tale

hern
Przyjaciel forum
Podziękował(a): 22 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 35 razy

Post autor: hern » 09 lutego 2024, 17:57

Dzięki za tłumaczenie, zawsze chciałem zagrać w tę grę :) dobra robota!

Awatar użytkownika
Adam_OK
Moderator
Podziękował(a): 93 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 74 razy

Post autor: Adam_OK » 09 lutego 2024, 22:14

pi_kor pisze:
09 lutego 2024, 15:50

Kassiopestka
Teoretycznie da się przetłumaczyć. Jednak nic nie obiecuję, zależy od weny.
Jestem za, ta gra jest naprawdę świetna i dalej podtrzymuję swoją opinię z recenzji, że Milda jest najładniejszą dziewczyną ze wszystkich przygodówek, w jakie grałem. Jeśli pojawi się spolszczenie Crown and pawns, to trafi ona na dosyć krótką listę gier przygodowych, w które grałem więcej niż raz.
Czasem trzeba się cofnąć, aby móc pójść dalej.
Moja lista gier ukończonych
W sprawach forum i www piszcie: adam_ok(at)przygodomania.pl

Awatar użytkownika
Adam_OK
Moderator
Podziękował(a): 93 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 74 razy

Post autor: Adam_OK » 10 lutego 2024, 21:45

Jest jeszcze jedna gra, która co prawda ma już spolszczenie, ale ono nie działa na nowych systemach, więc przydałoby sie albo je poprawić, albo zrobić od nowa, choćby w wersji maszynowej. Piszę o spolszczeniu gry "Indiana Jones and infernal machine".
Czasem trzeba się cofnąć, aby móc pójść dalej.
Moja lista gier ukończonych
W sprawach forum i www piszcie: adam_ok(at)przygodomania.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Lost chronicles of Zerzura, The”