Red comrades 3: return of Alaska. Reloaded - zwiastun

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ZenekZombie
Administrator
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: viewtopic.php?f=68&t=634&p=30700#p30700
Podziękował(a): 54 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 49 razy

Red comrades 3: return of Alaska. Reloaded - zwiastun

Post autor: ZenekZombie » 07 listopada 2017, 12:54

Dzis na Steamie bedzie mieć swoją premierę gra Red Comrades 3: Return of Alaska. Reloaded. Jest to odświeżona wersja rosyjskiej przygodówki studia Saturn Plus, która została wydana przez Buka Entertainment w 2001 roku - Petka 3: The Return of Alaska.

W grze pomożemy Pietce i Wasilijowi Ivanovichom, którzy nierozważnie użyli Wehikułu Czasu, w wyniku czego przenieśli całą wioskę Blackwoods do USA, co grozi nieodwracalnymi konsekwencjami dla całego świata. Teraz muszą odkręcić jakoś cały ten ambaras. W zadaniu tym pomogą im postacie znane z poprzednich odsłon serii mi.in. Anki, Furmanova i Kuzmicha.

MINIMALNE WYMAGANIA SYSTEMOWE:
  • System operacyjny: Windows XP / Vista / 7 / 8 / 8.1 / 10
  • Procesor: 1,5 GHz processor
  • Pamięć: 1 GB RAM
  • Karta graficzna: 512 Mb
  • DirectX: Wersja 10
  • Miejsce na dysku: 1 GB dostępnej przestrzeni
kontakt w sprawach forum: zenekzombie[at]przygodomania.pl
Filmy Youtube - link

Awatar użytkownika
Rola
Publicysta
Podziękował(a): 2 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 7 razy

Re: Red Comrades 3: Return of Alaska. Reloaded

Post autor: Rola » 11 listopada 2017, 17:47

ZenekZombie pisze:i Wasyl Ivanovich
Czapajew!
Postacie z gry inspirowane są serią dowcipów jakie o nim krążyły w czasach ZSRR. :dziadek:

Awatar użytkownika
SpokoWap
Przyjaciel forum
Podziękował(a): 17 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 44 razy

Re: Red comrades 3: return of Alaska. Reloaded

Post autor: SpokoWap » 02 maja 2020, 12:59

Na Steamie są trzy odsłony Red Comrades :) Dwie już ukończyłem, ale żadnej nie ma w bazie forum, więc nie mogę ocenić. Największym plusem jest dla mnie pozostawienie rosyjskich głosów, angielska lokalizacja ogranicza się tylko do napisów - i bardzo dobrze :) Mnóstwo humoru, zakręconych sytuacji i zagadek, sympatyczna oprawa A/V. Pierwsza część jest jednak dużo lepsza, bo dłuższa i trudniejsza, a dwójka urywa się w takim momencie, że opadła mi szczęka. "To już? Serio?". No i jest zdecydowanie łatwiejsza, ani razu nie utknąłem na dłużej niż kilka minut, a całość ukończyłem w 4 i pół godziny. Całą trylogie można kupić na Steamowej wyprzedaży za 9 zł i jest to jak najbardziej adekwatna kwota :D
Obecnie grane: Indiana Jones i Wielki Krąg Stacja Sto Słów - moje miejsce w sieci

Awatar użytkownika
kNOT
Przyjaciel forum
Podziękował(a): 6 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 21 razy

Post autor: kNOT » 02 maja 2020, 19:19

SpokoWap pisze:
02 maja 2020, 12:59
Na Steamie są trzy odsłony Red Comrades :) Dwie już ukończyłem, ale żadnej nie ma w bazie forum, więc nie mogę ocenić.
Jak już dodawać, to wszystkie dziewięć, bo tyle ich co najmniej było. I najlepiej pod literą P, bo praktycznie wszystkie mają tytuł Pietka N: Cośtam:

Петька и Василий Иванович спасают галактику
Петька и Василий Иванович 2: Судный День
Петька 3: Возвращение Аляски
Петька 4: День независимости
Петька 5: Конец игры
Петька 6: Новая реальность
Петька 007: Золото Партии
Петька VIII: Покорение Рима
Петька 9. Пролетарский гламурЪ

I przy okazji zrobiło mi się smutno... Okazało się, że mam tylko siedem :|
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają...

Awatar użytkownika
SpokoWap
Przyjaciel forum
Podziękował(a): 17 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 44 razy

Post autor: SpokoWap » 02 maja 2020, 21:55

Ciekawe dlaczego tylko trzy pierwsze dostały angielskie napisy. To samo jest z Pilot Brothers, i tu właśnie trzy pierwsze odsłony otrzymały angielską lokalizację. Raczej nie było to zaplanowane, bo wtedy najrozsądniejszym wyjściem byłoby wybranie trzech najlepszych części do puszczenia w świat :) A więc eksperyment? Jeśli sprzedaż będzie na zadowalającym poziomie, wydamy kolejne?
Obecnie grane: Indiana Jones i Wielki Krąg Stacja Sto Słów - moje miejsce w sieci

ODPOWIEDZ

Wróć do „Red comrades 3: return of Alaska. Reloaded”