Broken sword II: the smoking mirror spolszczenie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nfsfan83
Publicysta
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://forum.przygodomania.pl/viewtopic ... 309#p29309
Podziękował(a): 127 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 101 razy

Broken sword II: the smoking mirror spolszczenie

Post autor: Nfsfan83 » 13 sierpnia 2021, 19:27

Jak ktoś ma ENG wersję zobaczcie czy wystarczy ten plik dodać aby były napisy PL:

tutaj jest sam plik Text.clu

Jak będzie działać, proszę wrzucić do archiwum Przygodomanii :)
Fan klasycznych 2D point 'n' click przygodówek. Poradnik - box https://photos.google.com/share/AF1QipO ... pGZ0xkbzNn
Mój kanał na YT: https://www.youtube.com/user/superbravo666/featured

Radek
Otrzymał(a) podziękowania: 1 raz

Re: Broken sword II: the smoking mirror spolszczenie

Post autor: Radek » 23 grudnia 2022, 15:35

Polska wersja z czasopisma Top Secret. Podobno jest poprawiona względem wydania 2-płytowego ze sklepu. Działa, podobnie jak to powyżej, z oryginalną wersją gry dołączoną jako DLC do wydania Broken Sword 2 Remastered na Steam.

hern
Przyjaciel forum
Podziękował(a): 22 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 34 razy

Post autor: hern » 29 sierpnia 2023, 10:15

Po podmiance plików dalej mam wersję eng (wersja gog). Co trzeba zrobić aby była pl?

Miro2
Podziękował(a): 2 razy

Post autor: Miro2 » 15 grudnia 2024, 20:35

Plik od Kolegi Nfsfan83 dziala bez zarzutu z wersja Steam. Wystarczy, ze Plik Text.clu podmienisz w folderze Orginal, ktory znajduje sie w folderze Broken Sword 2 zgodnie z zainstalowana ścięzką na Steam. Plik działa z wersja Broken Sword 2 oryginalną - nie Remaster.
Mam nadzieje, ze pomoglem, bo wiekszosc pseudo spolszczeń w internecie to wirusy i trojany.

Miro2
Podziękował(a): 2 razy

Post autor: Miro2 » 15 grudnia 2024, 20:40

Wersja od Radka jest mniejsza niz kolegi Nfsfan83, ale również działa z wersja Broken Sword 2 orignal.
Jesli chodzi o wersje Remaster spolszczenie mi nie działa, poniewaz z menu wybiera sie odpowiednia flage, a pliku mimo nawet zmiany nazwy np. text_english nie mozna podpiac pod inna, ktora imitowalaby polski jezyk.
Moze ktos kiedys zrobi fajne spolszczenie do Remastera, doda flage Polski i podepnie nasz ojczysty język. Pozdrawiam

robak

Post autor: robak » 09 stycznia 2025, 12:15

Miro2 pisze:
15 grudnia 2024, 20:35
Plik od Kolegi Nfsfan83 dziala bez zarzutu z wersja Steam. Wystarczy, ze Plik Text.clu podmienisz w folderze Orginal, ktory znajduje sie w folderze Broken Sword 2 zgodnie z zainstalowana ścięzką na Steam. Plik działa z wersja Broken Sword 2 oryginalną - nie Remaster.
Mam nadzieje, ze pomoglem, bo wiekszosc pseudo spolszczeń w internecie to wirusy i trojany.
jak uruchomić oryginała wersje mając ten remaster na steam. bo tam nie pyta jaka uruchomić wersje

Awatar użytkownika
Shadow
Publicysta
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://forum.przygodomania.pl/viewtopic ... 4&start=40
Podziękował(a): 4 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 38 razy

Post autor: Shadow » 09 stycznia 2025, 14:24

Oryginalna wersja powinna być dołączana jako DLC do wersji remaster.

robak

Post autor: robak » 09 stycznia 2025, 16:33

niestety nie ma możliwości przełączania - wyboru wersji. kiedyś jako DLC darmowe był oryginał ale już nie jest dostępne te DLC na steam. Znalazłem w odmętach internetu wersje na ScummVM. także chyba uczciwe postąpiłem bo grę kupiłem choć gram w starszą wersje

ODPOWIEDZ

Wróć do „Broken sword II: the smoking mirror”