Poco - graj

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Urszula
Administrator
Podziękował(a): 190 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 219 razy
Poco - graj

Post autor: Urszula » 22 maja 2025, 08:36

Poco to historia najmniejszego klauna na świecie, który zostaje wygnany z cyrku i trafia do tajemniczego miejsca pełnego zagubionych i zepsutych rzeczy. Graj za darmo.

Trailer

___________________________________________________________________________________________________
Moje :D gry
kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60
Podziękował(a): 390 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 98 razy
Re: Poco - graj

Post autor: kassiopestka » 22 maja 2025, 13:48

Wygląda uroczo, dodałam do biblioteki.
Moja kolekcja przygodówek
Ostatnio ukończone: Champy the Useless Vampire
Gram: Brassheart
W kolejce: ???
Czaję się na: The Season of the Warlock, PRIM, The Adventures of Bryan Scott, A Little Less Desperation, A Twisted Tale

Awatar użytkownika
Drenz
Publicysta
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://forum.przygodomania.pl/viewtopic ... 091#p61091
Podziękował(a): 11 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 38 razy
Re: Poco - graj

Post autor: Drenz » 10 czerwca 2025, 14:08

Urocza, ale i też z nieco smutnym wydźwiękiem, darmowa przygodówka, której akcja dzieje się w miniaturowym, fantastycznym świecie. Jest odrobinę humoru, ale i pojawia się kilka niepokojących momentów, dlatego nie jest to dobra gra dla dzieci, choć obrazki mogą sugerować coś innego.
Wcielamy się w lilipuciego cyrkowca, który zostaje wyrzucony z cyrku i ląduję w trawiastej krainie zamieszkującej głownie przez owady oraz różne fantastyczne postacie. Celem naszego bohatera jest odnalezienie fragmentów rakiety, dzięki której powróci do cyrku, który znajduje się na grzbiecie wysokonogiej istoty. W trakcie poszukiwań przyjdzie nam pomóc napotkanym postaciom. Eksplorując różne miejscówki natrafimy na różne rzeczy, których będziemy mogli użyć na przedmiotach lub w konkretnych sytuacjach. Zagadki są tylko przedmiotowe i nie ma łączenia ich w ekwipunku (aczkolwiek można połączyć na danym przedmiocie w poszczególnym tle). Oprócz tego mamy kilka minigier zręcznościowych jak wciskanie przycisków w odpowiednim czasie, wciskanie odpowiedniej sekwencji kolorowych przycisków, czy łowienie ryby, w którym przynętą nie możemy dotknąć krawędzi i przeszkód podczas jej drogi w dół.

Napotkamy kilka postaci, z którymi będziemy mogli porozmawiać i wykonać dla nich zadanie polegające na odszukaniu czegoś lub kogoś. Lokacje choć nieduże, to jest ich trochę i czasami można się pogubić w rozgałęzieniach ścieżek, ale mapa ratuje sytuację. Na poszczególnych planszach możemy odnaleźć też szczątki szczura lub fragmenty zdjęcia – pod osiągnięcia.
Grafika jest prosta, w pastelowych barwach, choć komputerowa, to stylizowana pod wytwory z plasteliny. Przynamniej ja miałem miejscami takie wrażenie. Ogólnie fajnie to wyszło. Przede wszystkim jest czytelna – nie miałem problemu z odnalezieniem kluczowych przedmiotów jak i tych związanych z osiągnięciami (a te potrafiły być sprytnie umieszczone w tle). Muzycznie i dźwiękowo jest ok.
Gra jest darmowa i zdecydowanie warto poświęcić je te dwie godzinki. Za krótsze i gorsze produkcje przychodzi czasami zapłacić niemałe pieniądze a tutaj dostajemy wysokiej jakości przygodówkę. 8/10
Ostatnio skończone: Mother Hub, The Pony Factory, Wall World, The Mr. Rabbit Magic Show
Gram:Green Hell, Postal: Brain Damaged

ODPOWIEDZ

Wróć do „P”