Co teraz czytacie, o ile czytacie?
- ZenekZombie
- Administrator
- Ukończone gry przygodowe - link do tematu: viewtopic.php?f=68&t=634&p=30700#p30700
- Podziękował(a): 54 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 49 razy
Re: Co teraz czytacie, o ile czytacie?
Za mną "Czerwony Śnieg" I. MacLeoda, "Czwarta Małpa" J.D. Barkera, "Mistrz Ceremonii" S.Bolton i Wybór opowiadań Lu Xuna. A teraz wzięłam się za zbiór "To, co najlepsze. Tom 1" Harlana Ellisona 

kontakt w sprawach forum: zenekzombie[at]przygodomania.pl
Filmy Youtube - link
Filmy Youtube - link
- Monttsserat
- Moderator
- Podziękował(a): 19 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 60 razy
"Pierwsze sprawy Poirota" A. Christie
I kilka audiobooków jednocześnie: "Cafe pod minogą", "451 stopni fahrenheita" planuję też "Sexmisję"
I kilka audiobooków jednocześnie: "Cafe pod minogą", "451 stopni fahrenheita" planuję też "Sexmisję"
Lepiej wspierać rodzimych artystów, niż być ignorantem
http://www.annaalternatywnie.blogspot.com
http://www.annateodorczyk.com
http://www.annaalternatywnie.blogspot.com
http://www.annateodorczyk.com
- ZenekZombie
- Administrator
- Ukończone gry przygodowe - link do tematu: viewtopic.php?f=68&t=634&p=30700#p30700
Miałam trochę czasu na czytanie i takie są tego efekty: mam za sobą "Amerykańskich bogów " Gaimana, podczytywałam także opowiadania ze zbioru "Drażliwe tematy" tego autora, następnie wzięłam się za "Vixen" Garland (przepiękna opowieść, której akcja rozgrywa się w czasach, gdy czarna śmierć nawiedziła Europę, z równie ładną okładką), "I nie było już nikogo: Christie (mniam!
), teraz moje oczka spoczęły na "Dziecię boże" McCarthy'ego. Jestem też bardzo ciekawa "Problemu trzech ciał" Cixin Liu, chociaż moje przygody z literaturą chińską można zaliczyć raczej do średnio udanych.

Filmy Youtube - link
Filmy Youtube - link
- Przemo
- Administrator
- Podziękował(a): 2 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 24 razy
Nie czytam, ale chciałbym przeczytać. Kasa nie taka duża, więc może się skuszę: https://www.bitmapbooks.co.uk/collectio ... ture-games
galador(at)przygodomania.pl
- Scoffer
- Publicysta
- Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://forum.przygodomania.pl/viewtopic ... =634#p1876
- Otrzymał(a) podziękowania: 4 razy
Bardzo fajne znalezisko. Chętnie bym nabyła, ale w rodzimym języku - albumy, encyklopedie i tym podobne wolę czytać po polsku.
Wszystkie drogi przede mną!
- ZenekZombie
- Administrator
Dzisiaj urodziny Tove Jansson, a ja jako że wróciłam wczoraj z dalekich wojaży, to pochwalę się nabytymi tam muminkowymi dobrami 

Filmy Youtube - link
Filmy Youtube - link
- Scoffer
- Publicysta
- Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://forum.przygodomania.pl/viewtopic ... =634#p1876
- Otrzymał(a) podziękowania: 4 razy
Ależ śliczne muminkowe dobra! Aż nabrałam ochoty na przeczytanie "Komety..." 

Wszystkie drogi przede mną!
- DirkPitt1
- Publicysta
- Podziękował(a): 28 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 69 razy
Ostatnio zabrałem się do serii książek, które czytałem w młodości i przez ostatnie parę lat obiecywałem sobie, że do nich wrócę. Seria Przygody Trzech Detektywów (teoretycznie) Alfreda Hitchcocka. W sumie muszą być dość dobrze napisane, bo czytanie ich, jako dorosły nie boli, a nawet jest przyjemne.
- Bruno, ty chyba masz paranoję.
- Paranoja jest wtedy, gdy nikt nie chce cię zabić. -BS3
- Przemo
- Administrator
Ja powróciłem do liceum - czytam Dziady. Zupełnie inaczej odbieram tą książkę, niż kiedyś.
- DirkPitt1
- Publicysta
- Podziękował(a): 28 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 69 razy
Skończyłem Trylogię Ciągu Williama Gibsona. Teraz zaczynam W kraju Agentów tego samego autora.
- Bruno, ty chyba masz paranoję.
- Przemo
- Administrator
Przeczytałem "Pana Mercedesa" Stephena Kinga i od razu zabrałem się za drugą część - "Znalezione nie kradzione", które już powoli kończę.
Następnie zamierzam przeczytać kolejno: "Planeta Mars" Hieronima Hurnika, "Od pyłu do życia" Johna Chambersa i Jecqueline Mitton, "Koniec Warty" (trzecia część Pana Mercedesa) i "Żegnaj Laleczko" Raymonda Chandlera. Takie plany na pierwsze półrocze.
Chciałbym w tym roku zacząć sagę Wiedźmina, ale mam jeszcze kilka innych tytułów zalegających na półce. Zobaczymy.
Następnie zamierzam przeczytać kolejno: "Planeta Mars" Hieronima Hurnika, "Od pyłu do życia" Johna Chambersa i Jecqueline Mitton, "Koniec Warty" (trzecia część Pana Mercedesa) i "Żegnaj Laleczko" Raymonda Chandlera. Takie plany na pierwsze półrocze.
Chciałbym w tym roku zacząć sagę Wiedźmina, ale mam jeszcze kilka innych tytułów zalegających na półce. Zobaczymy.
- Eramas
- Publicysta
- Podziękował(a): 4 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 6 razy
Na dniach planuję zabrać się za Mone Lizę Turbo, aktualnie mam jednak maraton Lovecrafta. Dzisiaj skończyłem Przypadek Charlesa Dextera Warda i na ten moment jest to mój ulubiony tekst tego pisarza, wciąż jednak sporo przede mną.DirkPitt1 pisze:Skończyłem Trylogię Ciągu Williama Gibsona.
- Vicek
- Publicysta
- Podziękował(a): 4 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 92 razy
Witaj w klubieEramas pisze:Dzisiaj skończyłem Przypadek Charlesa Dextera Warda i na ten moment jest to mój ulubiony tekst tego pisarza

A z czytaniem u mnie słabo. Jestem w trakcie Płomiennej Korony Elżbiety Cherezińskiej, ale tempo mam ślimacze.
_________________________________________________________________________________________________
Kanał na youtube o przygodówkach i nie tylko: http://www.youtube.com/user/vicek83
Kanał na youtube o przygodówkach i nie tylko: http://www.youtube.com/user/vicek83
Ja niedawno skończyłam cztery i ostatni na razie tom "Pól dawno zapomnianych bitew" Roberta Szmidta i jestem zadowolona, a dodatkowo fakt, że autor zapowiedział, że chce wokół tej serii zbudować całe uniwersum, bardzo mnie ucieszył. Bardzo mi takiej literatury po polsku brakuje, oj bardzo. Szkoda tylko, że mechów nie ma, ale nigdy nie ma pełni szczęścia...
"To fighting men, to women at home waiting
To fighting girls, to all the boys that they love
To dying men, to all of their women
To all our loved ones peace we will protectt"
Matildzie Ajan, porucznik sił Federacji Ziemskiej, poległej na polu chwały 6 października 0079.
To fighting girls, to all the boys that they love
To dying men, to all of their women
To all our loved ones peace we will protectt"
Matildzie Ajan, porucznik sił Federacji Ziemskiej, poległej na polu chwały 6 października 0079.
- Przemo
- Administrator
Przypadek Dextera Warda przeczytałem i szału na mnie nie zrobił, ale był lepszy od Zew Cthulhu, który rozczarował mnie totalnie. Spodziewałem się czegoś zupełnie innego. Natomiast opowiadanie Widmo nad innsmouth to dla mnie mistrzostwo świata. Na tych dwóch książkach Lovecrafta poprzestałem. Może kiedyś jeszcze wrócę do niego.Eramas pisze:Na dniach planuję zabrać się za Mone Lizę Turbo, aktualnie mam jednak maraton Lovecrafta. Dzisiaj skończyłem Przypadek Charlesa Dextera Warda i na ten moment jest to mój ulubiony tekst tego pisarza, wciąż jednak sporo przede mną.DirkPitt1 pisze:Skończyłem Trylogię Ciągu Williama Gibsona.
- Jeanne
- Przyjaciel forum
- Otrzymał(a) podziękowania: 6 razy
"Czapkins. Historia Tomka Mackiewicza." Chcę dowiedzieć się nieco o jego życiorysie przez wydarzenia na Nanga Parbat mającej miejsce w styczniu 2018r.
- ZenekZombie
- Administrator
Ostatnio czytałam sagę rodziny Cliftonów J.Archera, mam za sobą 4 tomy. Czyta się szybko, ale po jakimś czasie robi się powtarzalna, więc musiałam sobie zrobić przerwę. Poryczałam się czytając "Chłopca w pasiastej piżamie". Zachwyciłam się "Na wodach północy" Iana McGuire, cudowna, brutalna proza. Podobnie jak "Outer Dark" (pol. W ciemność) McCarthy'ego - tę książkę czytało mi się dość trudno ze względu na specyficzny język. Czytałam ją w oryginale, więc chciałabym też sobie sprawdzić polski przekład.
Filmy Youtube - link
Filmy Youtube - link
- SpokoWap
- Przyjaciel forum
- Podziękował(a): 12 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 33 razy
Stephen King. Instrukcja obsługi" Roberta Ziębińskiego. Wszystko o twórczości Króla Grozy - od książek, po ekranizacje i różnego rodzaju odpryski. Ponad 600 stron! Fajnie napisane, mnóstwo ciekawostek i motywacja do odświeżenia różnych tekstów i obejrzenia po raz pierwszy pominiętych z różnych powodów filmów czy seriali na motywach twórczości Kinga. Albo ich unikania ;-)
Obecnie grane: Nightlong: Union City Conspiracy (PC), God of War (PS4)
Stacja Sto Słów - moje miejsce w sieci
- SpokoWap
- Przyjaciel forum
- Podziękował(a): 12 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 33 razy
"Nie oglądaj się teraz" Daphne du Maurier. Poza tytułową nowelą zbiór zawiera cztery inne historie. Jestem w trakcie lektury trzeciej i póki co każda z różnych względów mi się podoba. Ciekawa pisarka, rozglądam się po antykwariatach za innymi jej książkami.
Obecnie grane: Nightlong: Union City Conspiracy (PC), God of War (PS4)