Plany twórców przygodówek na 2025 rok (napisy PL)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Vicek
Publicysta
Podziękował(a): 4 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 127 razy

Plany twórców przygodówek na 2025 rok (napisy PL)

Post autor: Vicek » 30 grudnia 2024, 21:53

Tym razem nieco krócej niż ostatnio, bo zdecydowałem się nie pisać do wszystkich, ale ograniczyć się przede wszystkim do twórców klasycznych przygodówek. Dzięki temu zdążyłem na czas z napisami :D

Otrzymałem materiały od 23 twórców, kolejny raz na ostatniej prostej kilku z nich nie wysłało filmów mimo wcześniejszej deklaracji. Wśród nich znalazł się m. in. ponownie Dave Gilbert oraz autorzy nieźle zapowiadającego się Whirlight No Time To Trip. Mam nadzieję, że mimo wszystko znajdziecie coś dla siebie i dopiszecie do listy życzeń co najmniej parę tytułów :)

_________________________________________________________________________________________________
Kanał na youtube o przygodówkach i nie tylko: http://www.youtube.com/user/vicek83

Awatar użytkownika
Adam_OK
Moderator
Podziękował(a): 100 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 74 razy
Re: Plany twórców przygodówek na 2025 rok (napisy PL)

Post autor: Adam_OK » 30 grudnia 2024, 22:02

Na pewno obejrzę.
Czasem trzeba się cofnąć, aby móc pójść dalej.
Moja lista gier ukończonych
W sprawach forum i www piszcie: adam_ok(at)przygodomania.pl

Awatar użytkownika
Nfsfan83
Publicysta
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://forum.przygodomania.pl/viewtopic ... 309#p29309
Podziękował(a): 137 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 102 razy

Post autor: Nfsfan83 » 31 grudnia 2024, 14:15

Kurde widzę i już mi się podoba ze względu na grafikę :) maskra co ze mną jest.
Fan klasycznych 2D point 'n' click przygodówek. Poradnik - box https://photos.google.com/share/AF1QipO ... pGZ0xkbzNn
Mój kanał na YT: https://www.youtube.com/user/superbravo666/featured

Awatar użytkownika
Fota113
Obserwator
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: viewtopic.php?f=68&t=634&p=71290#p71290
Podziękował(a): 17 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 4 razy

Post autor: Fota113 » 31 grudnia 2024, 16:21

Polecam i zachęcam do zapoznania się z tym materiałem. Kilka pozycji godnych uwagi w 2025 wygląda co najmniej zachęcająco. 😁
Moja lista ukończonych gier przygodowych :oczko:
viewtopic.php?f=68&t=634&p=71290#p71290
OSTATNIO UKOŃCZONE GRY PRZYGODOWE :
Brain College: Blood Ties
Kleopatra: Droga do tronu
Necronomicon: Świt Ciemności
Lucius
Dracula: Love Kills
Lost: Zagubieni
Obecnie gram w The Wolf Among Us

Awatar użytkownika
Harnas-
Obserwator
Podziękował(a): 55 razy

Post autor: Harnas- » 31 grudnia 2024, 18:56

Oglądnąłem i parę gier mnie zaciekawiło a tu małe co nie co ... nieduże studio a ile opcji językowych jestem w szoku , można jak się chce :) !!!

Awatar użytkownika
Vicek
Publicysta

Post autor: Vicek » 31 grudnia 2024, 18:57

To akurat dlatego, że w grze nie ma tekstu :)
_________________________________________________________________________________________________
Kanał na youtube o przygodówkach i nie tylko: http://www.youtube.com/user/vicek83

Awatar użytkownika
Harnas-
Obserwator

Post autor: Harnas- » 31 grudnia 2024, 19:08

Ale to nie zmienia faktu że opcji językowych jest sporo a dźwięk jest droższy jak napisy ,fajnie że jest polski :)

Awatar użytkownika
Vicek
Publicysta

Post autor: Vicek » 31 grudnia 2024, 19:32

Tekstu mówionego też nie ma :) Steam ma taką politykę, że w przypadku braku tekstu w grze pozwala oznaczyć wszystkie możliwe wersje językowe, nawet jeśli menu jest wyłącznie w języku angielskim. Podobnie było z Beyond the Wall, gdzie też są oznaczone 103 wersje językowe.

Awatar użytkownika
Harnas-
Obserwator

Post autor: Harnas- » 31 grudnia 2024, 19:50

Ok rozumiem , kilka gier wylądowało na liście życzeń :)

Ps. Gra Asylum będzie miała język polski , tak mi odpisał producent gry i to być może w dniu premiery :)

Awatar użytkownika
Vicek
Publicysta

Post autor: Vicek » 01 stycznia 2025, 18:48

Oby!

Dzięki za wyświetlenia, komentarze i kciuki. Akurat w przypadku filmów o planach twórców statystyki mają znaczenie, bo te ciut bardziej znane studia rzadko decydują się poświęcić swój czas na działania, które nie mają większego znaczenia w kontekście promocji ich gry. I pewnie gdyby taką akcję organizował duży kanał mający znacznie większe zasięgi, zgodziliby się wziąć w niej udział.

Już w tym roku nie byłem przekonany, czy warto kontynuować tę serię. Po pierwsze, większość twórców przesyła materiały nie wcześniej niż na dzień przed ustalonym terminem, a często ten termin muszę przesuwać :) Dlatego do ostatniej chwili nie wiem, jak długi będzie materiał i kto ostatecznie się w nim znajdzie. Po drugie, czuję odpowiedzialność przed twórcami, którzy poświęcają swój czas, żeby wziąć udział w akcji i chciałbym, żeby ten materiał rzeczywiście pozwolił im dotrzeć ze swoimi grami do nowych osób. Statystyki jednak nie powalają, mimo że część twórców udostępnia materiał w swoich mediach społecznościowych, to największy odzew otrzymuję z reguły od nich samych :D

Na teraz jestem na nie w kwestii kontynuowania tej serii w przyszłych latach, ale może znowu coś przestawi mi się w głowie w okolicach października i jednak zdecyduję się pociągnąć ją dalej :D

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60
Podziękował(a): 390 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 98 razy

Post autor: kassiopestka » 02 stycznia 2025, 00:33

Może uzależnij to od tego, na ile warte uwagi szykują się przygodówki. Na razie przeleciałam przez twój materiał na szybko, bo tradycyjnie nie mam czasu na nic, ale wyłapałam parę pozycji godnych zainteresowania.
W każdym razie - mnie któryś twój filmik tego typu (bodajże z 2022) wyciągnął z czarnej dziury i przywrócił na łono przygodówkowania, więc ja mam do nich ogromny sentyment.:D Na pewno bardzo uważnie obejrzę na dniach.
Moja kolekcja przygodówek
Ostatnio ukończone: Champy the Useless Vampire
Gram: Brassheart
W kolejce: ???
Czaję się na: The Season of the Warlock, PRIM, The Adventures of Bryan Scott, A Little Less Desperation, A Twisted Tale

Awatar użytkownika
twig
Przyjaciel forum
Podziękował(a): 33 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 70 razy

Post autor: twig » 02 stycznia 2025, 18:51

Vicek pisze:
01 stycznia 2025, 18:48
Już w tym roku nie byłem przekonany, czy warto kontynuować tę serię. Po pierwsze, większość twórców przesyła materiały nie wcześniej niż na dzień przed ustalonym terminem, a często ten termin muszę przesuwać :)
Po prostu ustawiasz termin na 1 grudnia i problem z głowy.
Węże. Dlaczego to muszą być węże?
Gram: ---
W sprawach PrzygodoManii piszcie na twig(małpa)przygodomania(kropka)pl
Przygodomania - z miłości do przygodówek. Wszystko o przygodówkach: solucje, recenzje, galerie, łatki, zapisy z gier

ODPOWIEDZ

Wróć do „Publicystyka”