Black Mirror: Blood Bond - prequel czeskiego klasyka
- Przemo
- Administrator
- Podziękował(a): 6 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 48 razy
- Kontakt:
Black Mirror: Blood Bond - prequel czeskiego klasyka
Jakiś czas temu zapowiedziano Black Mirror: Blood Bond, które będzie prequelem wydanego w 2003 roku Black Mirror. Nad grą pracuje oryginalny twórca.
Zbiórka być może ruszy jeszcze w tym roku. Na razie zaprezentowano pierwszą grafikę.
Zbiórka być może ruszy jeszcze w tym roku. Na razie zaprezentowano pierwszą grafikę.
Adventure Zone - Przygodówki od A do Z
www.azetka.pl
Przygodomania.pl - Przygodówki to nasza pasja!
www.przygodomania.pl
E-mail: galador(at)przygodomania.pl
www.azetka.pl
www.przygodomania.pl
- jackowsky
- Przyjaciel forum
- Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://forum.przygodomania.pl/viewtopic ... t=50#p9799
- Podziękował(a): 75 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 45 razy
Re: Black Mirror: Blood Bond - prequel czeskiego klasyka
Ciekawe co z tego wyjdzie.
Ostatnio skończone: Excavation of Hob’s Barrow, The PL (60%), Dark Envoy PL (50%), Nobody Wants to Die PL (80%), Follow the Meaning PL (60%), Trouble in Warsaw PL (50%)
- Przemo
- Administrator
- Kontakt:
Obawiam się niedostatecznie dużym zainteresowaniem związanym z wyborem hithit zamiast Kickstartera, ale zobaczymy. Twórca mówił, że gra była najbardziej popularna w Czechach, Niemczech i Polsce, stąd taki wybór. Czuję, że z polskiej strony dużo nie nazbiera. Sam oczywiście wesprę.
www.azetka.pl
www.przygodomania.pl
www.azetka.pl
www.przygodomania.pl
- Shadow
- Publicysta
- Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://forum.przygodomania.pl/viewtopic ... 4&start=40
- Podziękował(a): 4 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 38 razy
Inna sprawa, że jedynkę można było na premierę dostać w cenie 20 zł, w dodatku sprzedawano ją w wydaniu kioskowym. Nic dziwnego, że była popularna.
-
- Przyjaciel forum
- Podziękował(a): 22 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 34 razy
Bardzo dobra wiadomość Będę przyglądał się temu projektowi i trzymał kciuki za powodzenie - wydanie kolejnej gry z tego kultowego cyklu.
- twig
- Przyjaciel forum
- Podziękował(a): 33 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 68 razy
Też się dorzucę, bo liczę na to, że uda im się stworzyć tę niepokojącą atmosferę jedynki, której w późniejszych częściach zabrakło.Przemo pisze: ↑03 listopada 2024, 21:28Obawiam się niedostatecznie dużym zainteresowaniem związanym z wyborem hithit zamiast Kickstartera, ale zobaczymy. Twórca mówił, że gra była najbardziej popularna w Czechach, Niemczech i Polsce, stąd taki wybór. Czuję, że z polskiej strony dużo nie nazbiera. Sam oczywiście wesprę.
Węże. Dlaczego to muszą być węże?
Gram: ---W sprawach PrzygodoManii piszcie na twig(małpa)przygodomania(kropka)pl
Przygodomania - z miłości do przygodówek. Wszystko o przygodówkach: solucje, recenzje, galerie, łatki, zapisy z gier
-
- Obserwator
- Podziękował(a): 3 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 1 raz
Również chętnie wesprę, jedynka jest jedną z najlepszych przygodówek, w jakie grałem, mam nadzieję, że coś z tego prequela wyjdzie.
- pi_kor
- Publicysta
- Podziękował(a): 5 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 140 razy
W końcu jakiś p'n'c z prerenderami. Czekam. Pamiętam jak mi Steam na świątecznej przecenie podsunął 3-pak za 15 zł. Wciągnąłem całość nosem między Bożym Narodzeniem, a Sylwestrem. Miło wspominam ten czas.
Spolszczenia maszynowe:
Alter Ego - Crowns and Pawns Kingdom of Deceit - Lost Chronicles of Zerzura - Lost Horizon 2 - Monolith - Unforeseen Incidents - Whispers of a Machine - Tajne akta: Sam Peters - Warp Frontier - Shardlight
Alter Ego - Crowns and Pawns Kingdom of Deceit - Lost Chronicles of Zerzura - Lost Horizon 2 - Monolith - Unforeseen Incidents - Whispers of a Machine - Tajne akta: Sam Peters - Warp Frontier - Shardlight
- Przemo
- Administrator
- Kontakt:
Ja również miło wspominam swój czas z tą serią. Black Mirror 2 i 3 okazało się mega kontynuacjami. Ostatnio byłem tak zaangażowany w przygodówkę chyba przy Syberii 2 z 5 lat wcześniej.
www.azetka.pl
www.przygodomania.pl
www.azetka.pl
www.przygodomania.pl
- kNOT
- Przyjaciel forum
- Otrzymał(a) podziękowania: 21 razy
Nie wiem, jak inni, ale ja na tej grafice wyraźnie widzę Posel smrti: Pouto krve.
Na szkicach są angielskie nazwy, ale to akurat ma sens...
Na szkicach są angielskie nazwy, ale to akurat ma sens...
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają...
- Urszula
- Administrator
- Podziękował(a): 186 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 208 razy
Czy ta zbiórka ruszyła?
___________________________________________________________________________________________________
Moje gry
kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl[/b]
Moje gry
kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl[/b]
- pi_kor
- Publicysta
Nie. Jedynie dano info i dwie grafiki.
Translator z czeskiego:
"Cześć! Wszystkie cyfrowe nagrody zostały wysłane. Jeśli ktoś z Was nie otrzymał ich na e-mail, proszę dajcie mi znać poprzez zapytanie na Hithit w sekcji „Pytania i odpowiedzi”.
Produkcja i wysyłka fizycznych nagród jeszcze potrwa, i nie byłoby właściwe rozpocząć kampanii dla nowego Posła śmierci, zanim nagrody z remastera nie zostaną do Was wysłane.
Termin opóźnienia zależy od wielu czynników. Dlatego wolę z ostrożnością powiedzieć, że potrwa to jeszcze miesiąc. To opóźnienie jest już ostateczne.
Intensywnie pracujemy nad rozwojem Pouta krve. Powstają nowe ekrany lokacji, mamy już działający deszcz i animacje błyskawic. Nasz zespół powiększył się o profesjonalną rysowniczkę Evę Uherkovą, która nada kształt obszernej książce związanej z grą.
W kampanii na Pouta krve pojawi się nowa nagroda. Dziennik całej gry, w formie drukowanej książki. Do książki dołączony będzie pendrive USB z ścieżką dźwiękową i audio opowieścią gry. Możecie więc ponownie przeczytać fabułę gry przy akompaniamencie muzyki, lub po prostu przeglądać wszystkie rysunki i obrazy z gry, słuchając dubbingu historii.
Załączam pierwszą w historii próbkę grafiki z Posła śmierci: Pouta krve. To lokacja prawie opuszczonej wioski, która ma swoją mroczną historię i intrygę. Aby zobaczyć obraz w wyższej rozdzielczości, zapiszcie go na dysku lub otwórzcie w nowej karcie. Drugi obraz to szkic i rysunki naszej nowej rysowniczki.
Przepraszam za opóźnienie i jeszcze raz dziękuję za cierpliwość!"
Spolszczenia maszynowe:
- SpokoWap
- Przyjaciel forum
- Podziękował(a): 17 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 44 razy
Duży plus, że nad grą pracuje oryginalny czeski twórca, bo mnie tylko pierwsza odsłona serii przypadła do gustu. Dwójka i trójka to fabularne przeciętniaczki
Obecnie grane: Indiana Jones i Wielki Krąg Stacja Sto Słów - moje miejsce w sieci
- Prymus
- Przyjaciel forum
- Otrzymał(a) podziękowania: 10 razy
Podzielam opinię, BM II i III były ok ale nie potrafiły odtworzyć poziomu pierwszej części.
"Nigdy nie kłóć się z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem."
- Przemo
- Administrator
- Kontakt:
Kampania gry ruszy 9 stycznia na hithit.com.
Info: https://www.hithit.com/cs/project/12495 ... hudby/news
Info: https://www.hithit.com/cs/project/12495 ... hudby/news
www.azetka.pl
www.przygodomania.pl
www.azetka.pl
www.przygodomania.pl
- Przemo
- Administrator
- Kontakt:
Oficjalny profil na fb: https://www.facebook.com/pouto.krve
www.azetka.pl
www.przygodomania.pl
www.azetka.pl
www.przygodomania.pl
- pi_kor
- Publicysta
Wrzucili 30-go na FB szkic jednej z grywalnych postaci. Do tego ma być dodatkowa wersja w BigBoxie, numerowana i z autografami.
Martwi mnie to, ze nie targetują sociali w jezyku angielskim. Aż mnie cekawi kwota jaką zbiorą z takim nastawieniem.
Martwi mnie to, ze nie targetują sociali w jezyku angielskim. Aż mnie cekawi kwota jaką zbiorą z takim nastawieniem.
Spolszczenia maszynowe:
- Przemo
- Administrator
- Kontakt:
Z tego co wynika na po relacjach na fb, kampania jest przygotowywana na rynek czeski. Ma być lokalny dubbing i teksty. Później gra ma dostać angielskie i niemieckie tłumaczenia.
Czy ktoś z Was brał udział w kampanii dt. muzyki i wybrał fizyczne fanty? Nadal nie otrzymałem żadnej informacji o nadaniu przesyłki. Z miesiąc temu odezwałem się do organizatora i uzyskałem informację, że zakłada sobie jakieś ID do wysyłania za granicę.
Sam również mam ochotę na BIgboxa oraz wszystkie ewentualne dodatki, ale niekoniecznie w j. czeskim.
Czy ktoś z Was brał udział w kampanii dt. muzyki i wybrał fizyczne fanty? Nadal nie otrzymałem żadnej informacji o nadaniu przesyłki. Z miesiąc temu odezwałem się do organizatora i uzyskałem informację, że zakłada sobie jakieś ID do wysyłania za granicę.
Polda 8 zebrała na Hithit 421 tys. zł. Całkiem sporo. Zdenek pisał, że Posel Smrti musi zebrać dużo więcej, aby mogło powstać. Zobaczymy. Może Czesi szarpną się. Aczkolwiek gdyby zrobili wersję angielską, na pewno zapeniłoby to im dodatkowe środki.
Sam również mam ochotę na BIgboxa oraz wszystkie ewentualne dodatki, ale niekoniecznie w j. czeskim.
www.azetka.pl
www.przygodomania.pl
www.azetka.pl
www.przygodomania.pl
- Przemo
- Administrator
- Kontakt:
Kampania ruszyła: https://www.hithit.com/cs/project/13141 ... pouto-krve
Są trzy poziomy.
Poziom 1: ok 204 tys. zł - pozwoli na stworzenie podstawowej wersji przygodówki (ok 12 godz rozgrywki)
Poziom 2: ok.306 tys. zł - rozbudowana wersja gry, więcej wszystkiego, dodatkowe 4h rozgrywki
Poziom 3: ok 510 tys. zł - pozowoli na znaczące rozszerzenie czasu rozgrywki. Zostanie wprowadzona dodatkowa historia opowiadająca o powstaniu klątwy rodziny Gordonów. Te rozszerzenie zadebiutowałoby dopiero po premierze podstawowej gry. Być może w formie DLC.
Są trzy poziomy.
Poziom 1: ok 204 tys. zł - pozwoli na stworzenie podstawowej wersji przygodówki (ok 12 godz rozgrywki)
Poziom 2: ok.306 tys. zł - rozbudowana wersja gry, więcej wszystkiego, dodatkowe 4h rozgrywki
Poziom 3: ok 510 tys. zł - pozowoli na znaczące rozszerzenie czasu rozgrywki. Zostanie wprowadzona dodatkowa historia opowiadająca o powstaniu klątwy rodziny Gordonów. Te rozszerzenie zadebiutowałoby dopiero po premierze podstawowej gry. Być może w formie DLC.
www.azetka.pl
www.przygodomania.pl
www.azetka.pl
www.przygodomania.pl
- kNOT
- Przyjaciel forum
- Otrzymał(a) podziękowania: 21 razy
150 złotych to trochę sporo...
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają...