Playing Kafka - zapowiedź, trailer za darmo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adam_OK
Moderator
Podziękował(a): 94 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 74 razy
Playing Kafka - zapowiedź, trailer za darmo

Post autor: Adam_OK » 13 kwietnia 2024, 11:45

Witajcie!

Choć nie zrobiłeś nic złego, pewnego dnia zostajesz aresztowany. Przychodzisz do pracy, ale nie rozpoznajesz swoich współpracowników. A twoje wychowanie pozostawiło cię z wszechobecnym poczuciem winy. Witamy w "Playing Kafka", grze o wykluczeniu ze współczesnego społeczeństwa oraz o nierozwiązywalnych problemach rodzinnych.

Mam wielką przyjemność ogłosić, że wkrótce będzie miała premierę nowa gra o Kafce. "Playing Kafka" jest adaptacją trzech dzieł Kafki stworzoną przy współpracy z ekspertami od twórczości tego pisarza. Jest to narracyjna gra przygodowa pełna nieprzeniknionych schematów, nieprzewidzianych zwrotów akcji i dialogów, które wymykają się spod kontroli.

Gra wyjdzie już 21 maja 2024 roku na PC, iOS-a i Androida i będzie całkowicie wolna od treści dodatkowo płatnych.

Cechy gry:
  • w pełni udźwiękowiona i zdubbingowana historia stworzona na podstawie "Procesu", "Zamku" i "Listów do jego ojca";
  • klimatyczne zagadki, decyzje mające wpływ na dalsze losy bohatera oraz rozgrywka "przeciągnij i upuść", dzięki której postacie i środowisko gry ożywają;
  • około 1,5 godziny rozgrywki.
Twórcą i wydawcą gry jest studio Charles Games, znane m.in. z gier "Attentat 1942" i "Svoboda 1945: Liberation". "Playing Kafka" powstało przy współpracy z praskim oddziałem Instytutu Goethego. Jak twierdzą sami autorzy, ich zamierzeniem nie było jedynie zilustrowanie dzieł Kafki, ale stworzenie gry, która będzie dostosowywała jego dzieła i ich tematykę do realiów XXI wieku. Gry, która opowie te historie w sposób unikalny dla tego medium. Gry, która zaadaptuje prace twórcy piszącego o absurdach życia; pisarza, który w swoich dziełach łączył krytykę społeczną z osobistymi zmaganiami, co wiąże się z nieprzerwaną misją studia Charles Games tworzenia społecznie zaangażowanych tytułów.

Po więcej informacji zapraszam na kartę Steam.

Na zachętę trailer.
Czasem trzeba się cofnąć, aby móc pójść dalej.
Moja lista gier ukończonych
W sprawach forum i www piszcie: adam_ok(at)przygodomania.pl

Awatar użytkownika
SpokoWap
Przyjaciel forum
Podziękował(a): 17 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 45 razy

Re: Playing Kafka - zapowiedź, trailer

Post autor: SpokoWap » 15 kwietnia 2024, 22:41

Szkoda, że takie krótkie, materiał źródłowy to dwie dosyć sporych rozmiarów książki (i jedno opowiadanie), ale z wielką ciekawością zagram, zwłaszcza że właśnie jestem w trakcie lektury "Zamku" :)
Obecnie grane: Know by heart... Stacja Sto Słów - moje miejsce w sieci

Awatar użytkownika
Urszula
Administrator
Podziękował(a): 186 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 214 razy
Playing Kafka za darmo

Post autor: Urszula » 21 maja 2024, 19:09

Narracyjna przygoda pełna schematów, podstępnych zwrotów akcji i rozmów, które wymykają się spod kontroli. Nie zrobiłeś nic złego, a mimo to zostałeś aresztowany. Czy uda Ci się wygrać nieuczciwy proces? Gra jest adaptacją trzech dzieł słynnego pisarza absurdu i została stworzona we współpracy z czołowymi ekspertami Kafki.

Trailer

___________________________________________________________________________________________________
Moje :D gry
kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „P”