Randal's Tuesday

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adam_OK
Moderator
Podziękował(a): 77 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 61 razy
Randal's Tuesday

Post autor: Adam_OK » 21 maja 2023, 21:37

Pamiętacie grę "Randal's Monday"? Na Kickstarterze trwas zbiórka na jej kolejną część, która fabularnie ma byc jej prequelem - "Randal's Tuesday". Ma to być klasyczna przygodówka point and click, w której będziemy mieli trójke grywalnych postaci - oprócz Randala będą to Matt i Charlie. Co ciekawe, historia zacznie się w... środę, kiedy to nasi bohaterowie będą zeznawać przed specjalną komisją i będą opowiadać o tym, co robili w dniu poprzednim. W związku z tym będzie dużo retrospekcji, często też będziemy zmieniać postać, którą aktualnie kierujemy. Oczywiście będą też nawiązania fabularne do tytułu z 2014 roku, ale jego znajomość nie będzie wymagana do ukończenia "Randal's Tuesday".

Odnośnie samej kampanii - do jej końca zostało 9 dni, a cel podstawowy, czyli ufundowanie gry, został osiągnięty. Kolejne progi pozwolą na stworzenie wersji konsolowych, kolejnych zagadek oraz lepszej grafiki czy oprawy muzycznej. O innych wersjach językowych niż angielska nic póki co nie wiadomo. Link do kampanii na Kickstarterze jest poniżej, tam też możecie znaleźć więcej szczegółów oraz m. in. link do dema tej gry. Na zachętę również jej trailer:

Kampania na Kickstarterze

Premiera gry planowana jest na jesień 2024 roku.
Czasem trzeba się cofnąć, aby móc pójść dalej.
Moja lista gier ukończonych
W sprawach forum i www piszcie: adam_ok(at)przygodomania.pl

Awatar użytkownika
Urszula
Administrator
Podziękował(a): 163 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 171 razy
Re: Randal's Tuesday

Post autor: Urszula » 22 maja 2023, 21:02

Znaczy cały tydzień wyprodukują? :)
___________________________________________________________________________________________________
Moje :D gry
kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl[/b]

Awatar użytkownika
Adam_OK
Moderator
Podziękował(a): 77 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 61 razy

Post autor: Adam_OK » 22 maja 2023, 22:00

Urszula pisze:
22 maja 2023, 21:02
Znaczy cały tydzień wyprodukują? :)
W tempie jedna gra na 10 lat to raczej tego nie dożyjemy :D
Czasem trzeba się cofnąć, aby móc pójść dalej.
Moja lista gier ukończonych
W sprawach forum i www piszcie: adam_ok(at)przygodomania.pl

Awatar użytkownika
kassiopestka
Publicysta
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60
Podziękował(a): 284 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 79 razy

Post autor: kassiopestka » 27 maja 2023, 12:01

A to dobra wiadomość. :) No przy poprzedniej bardzo fajnie się bawiłam, a muzyczka z trailera mnie nawet lekko rozrzewniła. :D I lubię ich styl graficzny.
Moja kolekcja przygodówek
Ostatnio ukończone: Lord Winklebottom Investigates, Justin Wack and the Big Time Hack
Gram: BROK the InvestiGator
W kolejce: Lesuire Suit Larry 1-6, Gabriel Knight: Sins of the Fathers 20th Anniversary Edition
Czaję się na: The Season of the Warlock, PRIM, The Adventures of Bryan Scott, A Little Less Desperation, A Twisted Tale

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry na PC oraz inne platformy”