Works of mercy, The - trailer

Czy chcesz zagrać w ten tytuł?

Tak
1
100%
Nie
0
Brak głosów
Jeszcze nie wiem
0
Brak głosów

Liczba głosów: 1

Awatar użytkownika
DonRaperos
Publicysta
Podziękował(a): 5 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 12 razy
Works of mercy, The - trailer

Post autor: DonRaperos » 24 lutego 2016, 20:21

Obrazek
The Works of Mercy: Nadchodzi nowy polski horror

Jeśli przepadacie za tematyką filmów/powieści grozy, to z pewnością zainteresuje was nowy polski projekt.

Dzięki Layers of Fear hasło "polski horror" nie budzi dłużej skojarzeń ze skleconą podczas jamu efemerydą. Czy nowy tytuł, czerpiący z twórczości Polańskiego i Kubricka, postawi kropkę nad "i"?

Jeśli tak, będzie to kropka niezwykłej urody. Zobaczcie zresztą sami, gra, tworzona na bazie czwartej inkarnacji Unreal Engine, doczekała się pierwszego zwiastuna, który niniejszym załączam.
Press kit / YouTube / Kickstarter / Steam / Przygodopedia

Tytuł ma być psychologicznym thrillerem, nawiązującym do "Wstrętu" Romana Polańskiego i "Lśnienia" Stanleya Kubricka. Punktem wyjścia okażą się - jakżeby inaczej - tajemnicze morderstwo. Tyle że tym razem nóż będzie trzymał sam gracz. Poza nietypową perspektywą, TWoM ma zaoferować "fotorealistyczny" świat (developerzy obiecują zresztą wsparcie dla VR!) i głęboką psychologizację postaci. Rozgrywce będzie blisko do Gone Home czy (ostatecznie pogrzebanego) P.T.

Za projekt odpowiada zespół Pentacle, o którym wiadomo tyle, że pracują w nim osoby odpowiedzialne za Wiedźmina i Call of Juaraz. Na jakich stanowiskach? Tego - starym zwyczajem - opis nie podaje. Wiadomo natomiast, że panowie i panie życzą sobie na swój projekt 15 tys. kanadyjskich dolarów.

Obrazek

Awatar użytkownika
NajPhil
Publicysta
Podziękował(a): 1 raz
Otrzymał(a) podziękowania: 9 razy
Re: Works of mercy, The - nadchodzi nowy polski horror - trailer

Post autor: NajPhil » 24 lutego 2016, 21:48

To naprawdę ma być horror? Szkoda! Oglądając jakiś czas temu trailer miałem nadzieję na gierkę spod znaku thriller/kryminał.
Swoją drogą po włączeniu przez bohatera telewizora leci "Noc żywych trupów" Romero.
Jakhudu?
~ to po elfiemu znaczy - "Co słychać?"
Vermallu cum festi dalbo!
~ To, tak dokładnie nie wiem co oznacza, ale jak facet tak powiedział w sklepie, to kupił bardzo ładne wiadro.

Awatar użytkownika
Nfsfan83
Publicysta
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://forum.przygodomania.pl/viewtopic ... 309#p29309
Podziękował(a): 127 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 101 razy

Post autor: Nfsfan83 » 24 lutego 2016, 21:52

Ładna wizualizacja wnętrza :) to jakaś firma architektoniczna :D
Fan klasycznych 2D point 'n' click przygodówek. Poradnik - box https://photos.google.com/share/AF1QipO ... pGZ0xkbzNn
Mój kanał na YT: https://www.youtube.com/user/superbravo666/featured

Awatar użytkownika
SpokoWap
Przyjaciel forum
Podziękował(a): 17 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 44 razy

Post autor: SpokoWap » 24 lutego 2016, 22:00

Z fotorealizmem można się zgodzić, już teraz miejscami wygląda to niesamowicie (a gdzie indziej tak sobie, ale pewnie jeszcze coś przy grafice podłubią). Psychologiczny thriller nawiązujący do "Wstrętu" i "Lśnienia"? Nawiązania być może będą, ale mam wrażenie, że na tym się skończy, bo fabularnie nie zapowiada się jakoś szczególnie wstrząsająco i z "głęboką psychologizacją postaci" ;) Takie sobie te dialogi :P Po obejrzeniu gameplayu z Firewatch moje wymagania pod tym względem nieco wzrosły. Tam to są dobrze napisane i zagrane kwestie :)
Obecnie grane: 999: Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors Stacja Sto Słów - moje miejsce w sieci

Awatar użytkownika
Sir_Kiełbasa
Przygodożerca
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: Gothic 1 i 2, Lotus 3, Montezuma's Revenge, Red Baron, Sokoban, International Karate
Podziękował(a): 8 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 23 razy

Post autor: Sir_Kiełbasa » 24 lutego 2016, 22:03

Parkiet w kuchni? Kuchnia w pokoju? Jakiś horror architekta? :mysli:

Awatar użytkownika
tiger250
Poszukiwacz Przygód
Podziękował(a): 3 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 11 razy

Post autor: tiger250 » 24 lutego 2016, 22:55

Szczerze mówiąc to wygląda to mocno słabo. Pominę już oczywiste błędy w projektowaniu wnętrz, które wytknęli wcześniej koledzy. Ale można z Unreala wyciągnąć dużo więcej, poziom modeli i oświetlenia tego wnętrza jest straszny. Gdyby to zrobiła osoba ucząca się 3D i UE to spoko, ale jeżeli takie cos popełnia "profesjonalne" studio robiące gry, no to nie ma o czym mówić. Jest jeszcze szansa, że historia wgniecie nas w fotel i nie będziemy zwracać uwagi na braki graficzne :)

Awatar użytkownika
twig
Przyjaciel forum
Podziękował(a): 33 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 68 razy
Re: The Works of Mercy: Nadchodzi nowy polski horror

Post autor: twig » 25 lutego 2016, 09:27

Sir_Kiełbasa pisze:Parkiet w kuchni? Kuchnia w pokoju? Jakiś horror architekta? :mysli:
Ameryka - wykładzina, wykładzina wszędzie! :E

Zabrakło mi w tym filmiku najważniejszego (jeśli chodzi o grafikę) - animowanej postaci. To jest zazwyczaj problem z fotorealistyczną grafiką. Meble mogą być superrealistyczne, ale wystarczy posadzić w takim kuchnio-pokoju manekina robiącego za człowieka i cały czar pryska jak bańka mydlana.
Węże. Dlaczego to muszą być węże?
Gram: ---
W sprawach PrzygodoManii piszcie na twig(małpa)przygodomania(kropka)pl
Przygodomania - z miłości do przygodówek. Wszystko o przygodówkach: solucje, recenzje, galerie, łatki, zapisy z gier

Awatar użytkownika
Sir_Kiełbasa
Przygodożerca
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: Gothic 1 i 2, Lotus 3, Montezuma's Revenge, Red Baron, Sokoban, International Karate

Post autor: Sir_Kiełbasa » 25 lutego 2016, 17:17

twig pisze:Ameryka - wykładzina, wykładzina wszędzie! :E
Do kuchni też niekoniecznie. Ale parkietu nic nie przebije. To mógł wymyślić ktoś, kto odwiedza kuchnię tylko celem wzięcia czegoś z lodówki. :D

Awatar użytkownika
SpokoWap
Przyjaciel forum
Podziękował(a): 17 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 44 razy

Post autor: SpokoWap » 26 lutego 2016, 12:27

Może nas poczytają i poprawią to i owo :P
Obecnie grane: 999: Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors Stacja Sto Słów - moje miejsce w sieci

Awatar użytkownika
Sir_Kiełbasa
Przygodożerca

Post autor: Sir_Kiełbasa » 26 lutego 2016, 19:24

Zapewne. Na parkiet położą gumoleum. :D

Awatar użytkownika
kayler01
Publicysta
Kontakt:

Zapowiedź Demo The Works Of Mercy

Post autor: kayler01 » 26 marca 2016, 02:52

Witam. Jako streamer dostalem dostęp do dema nadchodzącej gry polskiego studia Pentacle,
a mianowice The Works Of Mercy. Polecam zapoznać się z materiałem.
PS.
Grafika wgniata w fotel. Dodatkowo produkcja ma wspierac technologie VR.
Sztosik :)

Awatar użytkownika
Urszula
Administrator
Podziękował(a): 187 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 211 razy
Re: Zapowiedź Demo The Works Of Mercy

Post autor: Urszula » 26 marca 2016, 17:03

Nie znam się pewnie, ale nie wiem, gdzie to wgniatanie w fotel i gdzież ten sam sex?
Nic mi się na razie nie podoba w tym demie. Dlatego, że nic, kompletnie nic nie pokazuje - może z wyjątkiem mieszkania. Nie wiem, czy dobrze mnie zrozumiesz, nieważne jak ślicznie wykonane jest to mieszkanie, ważne żeby coś oprócz wystroju pokazało. Na razie nic nie skłania do sięgnięcia po grę, tym bardziej, gdy moje zadanie ma polegać na mordowaniu osób, bo porwano członków mojej rodziny. Ja, w tym co pokazałeś, i co widziałam w innych filmikach, nie znalazłam żadnego gameplay, czegoś co choć w niewielkim stopniu wskazywałoby, że ta gra będzie coś w sobie miała i zachęcała do eksploracji dość sterylnych pomieszczeń. W przeciwieństwie do Ciebie fanem tej gry, przynajmniej na razie nie jestem.
___________________________________________________________________________________________________
Moje :D gry
kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl[/b]

Awatar użytkownika
adventurka
Publicysta
Podziękował(a): 133 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 103 razy

Post autor: adventurka » 26 marca 2016, 20:49

Gra zapowiadana na sierpień tego roku, także po polsku - Steam.

Awatar użytkownika
kayler01
Publicysta
Kontakt:

Post autor: kayler01 » 26 marca 2016, 22:18

Rewelacyjne jest to ze bedzie wspieralo technologie VR
w takim stopniu ze bedzie to na tyle realistyczne ze mozna sie wrecz zatracic w realizmie
nie jest dopowiedziane do konca czy rzeczywiscie bedziemy musieli zabijac, czy moze zdarzy sie nam oszukac porywacza
moim zdaniem fajny pomysl i wycisniecie 7mych potow z tego silnika
zobaczymy jak to sie potoczy dalej
to do czego dostalem dostep i pokazem na YT to exclusive, malo osob mialo mozliwosc zobaczenia tej gry na tym etapie
trzeba byc dobrej mysli tym bardziej ze to polski produkt.
Ja osobiscie nie moge sie doczekac :)

Awatar użytkownika
Urszula
Administrator
Podziękował(a): 187 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 211 razy

Post autor: Urszula » 26 marca 2016, 22:38

Rzecz w tym, że na razie nie ma co oglądać, chyba że jest się fanem dekorowania wnętrz. Nie widzę tutaj niczego, nie wiem czym się zachwycasz i o jakim seksie mówisz, bo chyba nie o świerszczykach znalezionych w szufladzie.
___________________________________________________________________________________________________
Moje :D gry
kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl[/b]

Awatar użytkownika
Adam_OK
Moderator
Podziękował(a): 93 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 74 razy

Post autor: Adam_OK » 26 marca 2016, 23:52

Obejrzałem to demo i faktycznie - wizualnie jest bardzo ładnie i bardzo realistycznie. Wsparcie VR mnie nie jara, bo raz, że potrzeba to tego wypasionego kompa, a dwa - specjalnych gogli, które tanie nie są. Poza tym, czytając różne artykuły o tym, jak takie gogle działają, to mam bardzo poważne podejrzenia, że dla oczu zdrowe to to nie jest (skoro parę cm od oka mam mieć jakiś ekran wyświetlający mi obraz w wysokiej rozdzielczości to moje oko będzie wręcz bombardowane promieniowaniem z tego ekranu). Tak więc wsparcie VR mam w nosie i ani mnie ono grzeje, ani ziębi, niemniej, jak wspomniałem, grafika jest bardzo realistyczna. Z drugiej strony - popieram Urszulę - w tym demie nic się nie dzieje, poza rozmową przez telefon z jakims oszołomem, co porwał naszą rodzinę. I tyle, żadnego zbierania przedmiotów, czytania notatek, wycinków z gazet, o jakiejś prostej choćby łamigłówce czy zagadce nie wspominając. Po tym demie nie wiadomo jak ma wyglądać ekwipunek, jak z niego korzystać, nie wiemy, czy jest opcja podświetlania hot-spotów, czy są elementy na czas lub zręcznościowe i (jeśli są) czy można je pominąć. Nie ma więc w tym demie niczego (poza grafiką), co mogłoby przekonać potencjalnego nabywcę do kupna finalnego produktu. Moim zdaniem należy poczekać z osądem co najmniej do momentu, w którym twórcy ujawnią większy kawałek rozgrywki czy to w formie obszerniejszego dema, czy choćby w postaci filmiku na YT z fragmentem rozgrywki.
Czasem trzeba się cofnąć, aby móc pójść dalej.
Moja lista gier ukończonych
W sprawach forum i www piszcie: adam_ok(at)przygodomania.pl

Awatar użytkownika
Sir_Kiełbasa
Przygodożerca

Post autor: Sir_Kiełbasa » 27 marca 2016, 08:15

A w kuchni widzę bez zmian. Wciąż parkiet.

Awatar użytkownika
ZenekZombie
Administrator
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: viewtopic.php?f=68&t=634&p=30700#p30700
Podziękował(a): 54 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 49 razy

Post autor: ZenekZombie » 29 marca 2016, 19:02

Sir_Kiełbasa pisze:A w kuchni widzę bez zmian. Wciąż parkiet.
Bo to teraz tak jest modnie, trendy i cool. :E

Nie nastawiam się na coś wspaniałego, by uniknąć rozczarowania, podobnego do tego jakie towarzyszyło mi przy ogrywaniu Layers of Fear. Ale coś czuję, że The Works of Mercy to też chyba nie jest gra dla mnie (coś czuję w kościach, że to symulator spacerowicza, a ja mam na nie alergie). Mam nadzieję, że twórcy pozytywnie mnie zaskoczą i nie będzie to durnowata opowiastka, korzystająca, z tych samych ogrywanych do bólu - we wszystkich dostępnych mediach, czy to książka, film, czy gra - patentów. mam też nadzieję, że przemoc, która - jak mniemam - ma się pojawić (wybuchająca szczoteczka do zębów WTF :facepalm: ) nie będzie tylko służyła budowaniu kontrowersji wokół tytułu.
kontakt w sprawach forum: zenekzombie[at]przygodomania.pl
Filmy Youtube - link

Awatar użytkownika
Sir_Kiełbasa
Przygodożerca

Post autor: Sir_Kiełbasa » 30 marca 2016, 13:19

ZenekZombie pisze:Bo to teraz tak jest modnie, trendy i cool. :E
Aż tak? Ale przecież podłogę w kuchni myje się często (w każdym razie powinno, jeśli ma być czysta). Jak taki parkiet będzie wyglądał po roku?

Awatar użytkownika
ZenekZombie
Administrator
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: viewtopic.php?f=68&t=634&p=30700#p30700
Podziękował(a): 54 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 49 razy

Post autor: ZenekZombie » 18 maja 2018, 12:53

The Works of Mercy” to thriller psychologiczny zainspirowanym klasyką gatunku: „Wstrętem” i „Lokatorem” Romana Polańskiego oraz „Lśnieniem” Stanleya Kubricka. Fabuła skupia się wokół tajemniczych morderstw dokonywanych na z pozoru przypadkowych ofiarach. Ale tym razem… to gracz jest mordercą.

„The Works of Mercy” opowiada o osobistej tragedii i rozdartej psychice. Kiedy tajemniczy oprawca każe bohaterowi mordować dla ratowania rodziny, bohater (a wraz z nim gracz) staje przed serią dramatycznych pytań. Kim jest oprawca? Dlaczego mści się na rodzinie bohatera? Jak daleko trzeba będzie zajść, by go zadowolić? Jak usprawiedliwić zabijanie w imię ratowania życia? I jak poradzić sobie z poczuciem winy?

„The Works of Mercy” toczy się w fotorealistycznym świecie, który wciąga jak prawdziwy. Pozwala graczowi wczuć się w mroczną atmosferę przemierzanych miejsc i w psychikę bohatera, wystawioną na poważną próbę. Gra pozwala eksplorować w pełni interaktywne otoczenie, łącząc najlepsze cechy takich tytułów jak „Gone Home” czy „P.T.”.

“The Works of Mercy” zostawi w graczach niezatarte wrażenie i pozwoli im odpowiedzieć na pytanie: ile poświęciłbym dla rodziny? Zabierze graczy w mroczny świat, który stopniowo rozpada się w coraz bardziej surrealistyczną wizję umysłu bohatera, schwytanego w śmiertelną pułapkę.
Premiera przewidziana jest na 7 czerwca.

opis Steam
kontakt w sprawach forum: zenekzombie[at]przygodomania.pl
Filmy Youtube - link

ODPOWIEDZ

Wróć do „Works of mercy, The”