Zniw adventure - demo, zwiastun
- DonRaperos
- Publicysta
- Podziękował(a): 5 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 12 razy
Re: Zid & Zniw Chronicles: Zniw Adventure
Powiem tylko tyle.... Meeeeeeegaaaaaaa! Ja chcę już pełną wersje tej gierki w polskiej wersji Szacun Kurasiu bo wiem ile pracy w to włożyłeś, sam bawiłem się we flashu i wymaga to naprawdę wiele cierpliwości a przede wszystkim talentu, którego Tobie nie brakuje Ech... może gdybym umiał programować w action scrypcie to też bym coś takiego zrobił hehe jestem pełen podziwu
- Adam_OK
- Moderator
- Podziękował(a): 93 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 74 razy
Głos oddałem, czekam na wersję "full wypas"
Czasem trzeba się cofnąć, aby móc pójść dalej.
Moja lista gier ukończonych
W sprawach forum i www piszcie: adam_ok(at)przygodomania.pl
Moja lista gier ukończonych
W sprawach forum i www piszcie: adam_ok(at)przygodomania.pl
- crouschynca
- Publicysta
- Podziękował(a): 4 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 9 razy
Ode mnie również poszedł głos, oczywiście na "Tak". Mam nadzieję Kurasiu, że Zid & Zniw Chronicles szybko zgromadzi odpowiednie poparcie i nie będzie długo czekać na otrzymanie zielonego światła na Steamie.
crouschynca.blogspot.com - blog o filmach, grach i książkach
- Urszula
- Administrator
- Podziękował(a): 185 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 204 razy
I ode mnie poszedł
___________________________________________________________________________________________________
Moje gry
kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl[/b]
Moje gry
- Kurasiu
- Obserwator
- Podziękował(a): 1 raz
Dziękujemy bardzo za wsparcie! Każdy głos na 'tak' na Greenlight'cie jest niezwykle ważny, biorąc pod uwagę mechanizmy walidacji, dlatego tym bardziej nam miło za takie ciepłe przyjęcie.
@DonRaperos - ano, jest trochę zabawy ze wszystkim - Karolina rysuje i animuje jeden ekran w lokacji tak około od jednego do czterech dni (czasami i dłużej jak jakieś grubsze rzeczy są, np. cutsceny itd.), a później jeszcze dochodzi do tego moje skryptowanie logiki miejscówki. Ale że Zniw Adventure powstaje na tym samym silniku, co np. wszystkie świetne przygodówki z Wadjet Eye Games, to przynajmniej z technologią i narzędziami jest niewiele problemów.
@DonRaperos - ano, jest trochę zabawy ze wszystkim - Karolina rysuje i animuje jeden ekran w lokacji tak około od jednego do czterech dni (czasami i dłużej jak jakieś grubsze rzeczy są, np. cutsceny itd.), a później jeszcze dochodzi do tego moje skryptowanie logiki miejscówki. Ale że Zniw Adventure powstaje na tym samym silniku, co np. wszystkie świetne przygodówki z Wadjet Eye Games, to przynajmniej z technologią i narzędziami jest niewiele problemów.
- Kurasiu
- Obserwator
Mały bump, ale przedwczoraj dostałem niezwykle radosnego maila. Po 18 dniach siedzenia w kolejce, ZA dostała zielone światło na dystrybucję w serwisie Steam!
Dziękuję wszystkim, którzy wsparli grę w jakikolwiek sposób - głosem, wizytą na stronie czy newsem. To dzięki Wam tak szybko i bezproblemowo przeszliśmy ten proces!
Dziękuję wszystkim, którzy wsparli grę w jakikolwiek sposób - głosem, wizytą na stronie czy newsem. To dzięki Wam tak szybko i bezproblemowo przeszliśmy ten proces!
- Urszula
- Administrator
Gratulacje!!!
___________________________________________________________________________________________________
Moje gry
Moje gry
- Kurasiu
- Obserwator
Ufff, wybaczcie moją małą letnią nieobecność, spowodowaną urlopem i natłokiem pracy. Ale za to donoszę Wam kolejną porcję informacji na temat gry!
Po pierwsze i przede wszystkim - nowe lokacje! Będą bardziej malownicze i nieco mniej - zwiedzimy m.in. jeziorko czy system piwnic wioski.
Do historii zaś dochodzą kolejne postacie, między innymi tajemniczy dinozaur, który już kilka razy przewinął się przez promocyjne artworki. Kim jest ów tajemniczy jegomość?
Kolejna 8-bitowa minigierka do odblokowania gotowa, a następne już się smażą.
To teraz z nieco innej beczki - przykładowy artwork dinozaura, który pojawi się w encyklopedii. Poniżej znany i lubiany troodon.
I póki co to tyle, jak chodzi o grę. Z innych ciekawostek - ja i Karolina pojawimy się zarówno na żywieckim Funconie, jak i krakowskim spotkaniu Pog(R)adajmy. Jak ktoś będzie się chciał spotkać i posłuchać naszego nawijania o tworzeniu gier, to jak najbardziej zapraszamy.
Po pierwsze i przede wszystkim - nowe lokacje! Będą bardziej malownicze i nieco mniej - zwiedzimy m.in. jeziorko czy system piwnic wioski.
Do historii zaś dochodzą kolejne postacie, między innymi tajemniczy dinozaur, który już kilka razy przewinął się przez promocyjne artworki. Kim jest ów tajemniczy jegomość?
Kolejna 8-bitowa minigierka do odblokowania gotowa, a następne już się smażą.
To teraz z nieco innej beczki - przykładowy artwork dinozaura, który pojawi się w encyklopedii. Poniżej znany i lubiany troodon.
I póki co to tyle, jak chodzi o grę. Z innych ciekawostek - ja i Karolina pojawimy się zarówno na żywieckim Funconie, jak i krakowskim spotkaniu Pog(R)adajmy. Jak ktoś będzie się chciał spotkać i posłuchać naszego nawijania o tworzeniu gier, to jak najbardziej zapraszamy.
- Kurasiu
- Obserwator
Ufff, i tak oto już jesteśmy po większych i mniejszych wydarzeniach, na których prezentowaliśmy naszą gierkę. Chwilka na zaczerpnięcie oddechu i dalej jedziemy z robotą!
ZA zaprezentowaliśmy zarówno na Funconie, jak i czwartej odsłonie Pog(R)adajmy Integration Party Edition. Każdemu się spodobało, a dodatkowo otrzymaliśmy bardzo cenny feedback, z którego już wyłuskaliśmy co nieco z funkcjonalności, którą to dzielnie będziemy dodawać (lub modyfikować) do gry. Poznaliśmy też 5 innych zespołów/pojedynczych developerów, którzy prezentowali swoje tytuły!
Jak chodzi o samą grę - cały czas dzielnie lecimy do przodu. Obecnie mamy już 83 unikatowe "ekrany" (czy tam "pokoje", "lokacje", zależy od nazewnictwa), a ilość wzrasta do 115, jeżeli podliczymy także warianty dzienne/nocne oraz ciemne/oświetlone. Choć i tak najwięcej czasu pochłania tworzenie animacji metodą tradycyjną. Linie, kolory, oczyszczenie klatek, synchronizacja w czasie... jest troszkę roboty.
Coraz bliżej (oby szczęśliwego) końca.
ZA zaprezentowaliśmy zarówno na Funconie, jak i czwartej odsłonie Pog(R)adajmy Integration Party Edition. Każdemu się spodobało, a dodatkowo otrzymaliśmy bardzo cenny feedback, z którego już wyłuskaliśmy co nieco z funkcjonalności, którą to dzielnie będziemy dodawać (lub modyfikować) do gry. Poznaliśmy też 5 innych zespołów/pojedynczych developerów, którzy prezentowali swoje tytuły!
Jak chodzi o samą grę - cały czas dzielnie lecimy do przodu. Obecnie mamy już 83 unikatowe "ekrany" (czy tam "pokoje", "lokacje", zależy od nazewnictwa), a ilość wzrasta do 115, jeżeli podliczymy także warianty dzienne/nocne oraz ciemne/oświetlone. Choć i tak najwięcej czasu pochłania tworzenie animacji metodą tradycyjną. Linie, kolory, oczyszczenie klatek, synchronizacja w czasie... jest troszkę roboty.
Coraz bliżej (oby szczęśliwego) końca.
- ZenekZombie
- Administrator
- Ukończone gry przygodowe - link do tematu: viewtopic.php?f=68&t=634&p=30700#p30700
- Podziękował(a): 54 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 49 razy
kontakt w sprawach forum: zenekzombie[at]przygodomania.pl
Filmy Youtube - link
Filmy Youtube - link
- Annica
- Publicysta
- Podziękował(a): 6 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 62 razy
Grałam dziś na Cracow Game Days. Bardzo mi się spodobała, charakterne postacie i ciekawy świat. No i grafika... Uwielbiam taką . Czekam na premierę.
Kontakt w sprawach forum: annica(at)przygodomania(kropka)pl
Streamy z przygodówek i nie tylko: KLIK
- Kurasiu
- Obserwator
Kurczę, ale ten świat mały. Dzięki wielkie za odwiedzenie naszej budeczki, naprawdę nam miło że się gierka spodobała!Annica pisze:Grałam dziś na Cracow Game Days. Bardzo mi się spodobała, charakterne postacie i ciekawy świat. No i grafika... Uwielbiam taką . Czekam na premierę.
Z innych njusów mogę jeszcze wspomnieć, że ostatnio już "prawidłowo" zagościliśmy na Steamie! (tj. już wyszliśmy z Greenlighta... rany, pamiętacie ten wynalazek? ;d) Tak więc już coraz bliżej końca... mam nadzieję, żę szczęśliwego!
- Kurasiu
- Obserwator
Kurczaki, chwilę nam to zajęło, czyż nie? Miało być w 2019, troszkę się rozjechało, a 2020 wygląda jak wygląda... Tym niemniej udało nam się dotrwać na tyle, by zobaczyć linię mety - Zniw Adventure pojawi się na Steamie 6 listopada tego roku!
Dzięki wielkie wszystkim którzy wsparli nas w jakikolwiek sposób podczas tego długiego i wyczerpującego maratonu!
Dzięki wielkie wszystkim którzy wsparli nas w jakikolwiek sposób podczas tego długiego i wyczerpującego maratonu!
- SpokoWap
- Przyjaciel forum
- Podziękował(a): 17 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 44 razy
Hurra! Wrzuciłem grę na Steamową wishlistę i wyczekuje premiery
Obecnie grane: Crowns and Pawns: Kingdom of Deceit
Stacja Sto Słów - moje miejsce w sieci
Stacja Sto Słów - moje miejsce w sieci
- kassiopestka
- Publicysta
- Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://www.przygodomania.pl/forum/viewt ... 4&start=60
- Podziękował(a): 362 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 93 razy
Gratulacje, że się pojawi, super, że po polsku, i cieszymy się razem z wami. Niech się świetnie sprzedaje. Dodałam do lisy życzeń, coby nie zapomnieć.
Moja kolekcja przygodówek
Ostatnio ukończone: Champy the Useless Vampire
Gram: BROK the InvestiGator
W kolejce: ???
Czaję się na: The Season of the Warlock, PRIM, The Adventures of Bryan Scott, A Little Less Desperation, A Twisted Tale
Ostatnio ukończone: Champy the Useless Vampire
Gram: BROK the InvestiGator
W kolejce: ???
Czaję się na: The Season of the Warlock, PRIM, The Adventures of Bryan Scott, A Little Less Desperation, A Twisted Tale
- jackowsky
- Przyjaciel forum
- Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://forum.przygodomania.pl/viewtopic ... t=50#p9799
- Podziękował(a): 75 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 45 razy
To już wiem w co będę w następnej kolejności grał
Ostatnio skończone: Agatha Christie: Murder on the Orient Express PL (60%), Edna&Harvey: Breakout, The PL (70%), Stasis: Bone Totem PL (80%), Warp Frontier PL (70%), Nemezis: Mysterious Journey III PL (50%)
- Urszula
- Administrator
Gratulacje
Moje gry
Moje gry
- earwig11
- Przyjaciel forum
- Podziękował(a): 8 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 66 razy
Gratulacje. Pewnie łatwo nie było, ale doprowadziliście projekt to końca. Też wrzucę na wishlistę, może kiedyś się kupi.
- Annica
- Publicysta
- Podziękował(a): 6 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 62 razy
Super . Bardzo miło wspominam granie na Cracow Game Days, na pewno kupię w dniu premiery.
Kontakt w sprawach forum: annica(at)przygodomania(kropka)pl
- Zagadka
- Publicysta
- Podziękował(a): 131 razy
- Otrzymał(a) podziękowania: 36 razy
Czekam od lat... i nareszcie jest ! Świetnie, czekam do listopada.
"Przygodówka jest niczym innym, jak dobrą opowieścią, obleczoną w zajmujące zagadki, które gładko wpasowują się w historię i bohaterów, a do tego cieszącą wzrok i słuch" - Roberta Williams