AR-K

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
NajPhil
Publicysta
Podziękował(a): 1 raz
Otrzymał(a) podziękowania: 9 razy
AR-K

Post autor: NajPhil » 23 lipca 2014, 18:55

Trafiłem dzisiaj na taki projekt, a chyba go nie ma jeszcze na forum. Hiszpańska gra przygodowa, w której kierujemy losami Alicji - studentki dziennikarstwa, która żyje w niedalekiej przyszłości, w utopijnym świecie. Charakterna Alicja lubi imprezować i nie przejmować się dniem jutrzejszym. Wszystko się zmienia, kiedy dziewczyna staje się posiadaczką tajemniczego przedmiotu, który wciąga ją w niebezpieczną przygodę, ukazującą jej drugie oblicze idealnego świata, w którym żyje.

Pojawiły się już dwa epizody z zaplanowanych czterech.

Obrazek

Mocno cukierkowata, żeby nie rzec infantylna oprawa graficzna trochę mnie odrzuciła, ale włączyłem poniższy trailerek i rozbawiła scena z pobudką głównej bohaterki.

[BBvideo 425,350][/BBvideo]
Jakhudu?
~ to po elfiemu znaczy - "Co słychać?"
Vermallu cum festi dalbo!
~ To, tak dokładnie nie wiem co oznacza, ale jak facet tak powiedział w sklepie, to kupił bardzo ładne wiadro.

Awatar użytkownika
Urszula
Administrator
Podziękował(a): 164 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 176 razy
Re: AR-K

Post autor: Urszula » 23 lipca 2014, 19:36

Kampania na Kickstarterze w maju 2013 zakończyła się powodzeniem. Na Steamie jest do kupienia za 7.99 Euro. Recenzje tej gry są nieprzychylne.
___________________________________________________________________________________________________
Moje :D gry
kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl[/b]

Awatar użytkownika
Vicek
Publicysta
Podziękował(a): 4 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 93 razy

Post autor: Vicek » 23 lipca 2014, 20:29

Fakt, że jak na grę za 100 tysięcy $, to nie wygląda to najlepiej, choć na filmach i tak prezentuje się toto korzystniej niż na screenie. Scena o której napisał NajPhil rzeczywiście jest niezła, więc może i cała reszta jakiś poziom będzie prezentować. Gry nie skreślam, ale za taką cenę jej (chyba) nie kupię ;)
_________________________________________________________________________________________________
Kanał na youtube o przygodówkach i nie tylko: http://www.youtube.com/user/vicek83

qwerty
Publicysta
Podziękował(a): 1 raz
Otrzymał(a) podziękowania: 11 razy

Post autor: qwerty » 25 lipca 2014, 03:31

Grałem kiedyś w pierwszy epizod - gra nie ma niczego szczególnego do zaoferowania. Szybko się o niej zapomina (dlatego nie napisałem więcej ;P ).
Na tapecie:
Przygodówka: Professor Leyton and the Diabolical Box (NDS)
RPG: Final Fantasy (PSP)
Taktyczna: -
Survival Horror: Silent Hill
FPS: XIII
Akcja: Nier Automata
Logiczna: Babel Tower

Awatar użytkownika
Sir_Kiełbasa
Przygodożerca
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: Gothic 1 i 2, Lotus 3, Montezuma's Revenge, Red Baron, Sokoban, International Karate
Podziękował(a): 8 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 23 razy

Post autor: Sir_Kiełbasa » 25 lipca 2014, 07:37

Graficzna bieda (już chyba bym wolał piksele), wyślizgana lala o nienaturalnych proporcjach (fuj!), pałętający się za bohaterką pies (WTF?). Co to ma być? Wieje straszliwą nudą. :bezradny:

ODPOWIEDZ

Wróć do „AR-K: a dark acid adventure comedy”