Dzieki wszystkim za uwagi!
Wydaje mi sie, ze kwestie stylu najlepiej ujeli Scoffer i ALEX - czy styl zachwyca, czy nie to kwestia gustu. Wspominalem, ze inspiruja nas klasyczne przygodowki i na pewno z nich wynika obrana perspektywa (2D) i rysunkowy styl, przypominajacy kreskowki. Nie kazdemu musi sie podobac i nie bedziemy przekonywac, ze musi. Nie planujemy robic tylko takich przygodowek, wiec moze kolejnymi tytulami bardziej utrafimy w Wasze upodobania graficzne - a tymczasem mozecie napisac jakie sa Wasze ulubione przygodowki?
Warto dodac, ze przy tworzeniu wizualnej strony gry mielismy intencje wytworzenia kontrastu pomiedzy dosc lekkim stylem graficznym (choc jak ALEX slusznie zauwazy
L troche ryzykujemy tu niekorzystne skojarzenia), sugerujacym komediowa i przystepna tresc, a troche powazniejszym scenariuszem.
Przyznasz, że styl nie zachwyca, tym bardziej, gdy są obecnie narzędzia, pozwalające by wyglądała ona dużo lepiej
Narzedzia nie maja tu nic do rzeczy, bo zarowno styl, jak i jakosc wykonania grafiki sa tu bardziej zalezne od umiejetnosci/kreski grafika, a nie edytorow graficznych, jakich uzywa.
Moim zdaniem grafika nie jest zła - raczej w jakiś sposób niekonsekwentna. Jeśli to ma wygladać, jak rysowane ręcznie, to chyba nie powinno byc tak pod linijkę. Kolorystycznie mnie się podoba.
To jest bardzo cenna uwaga, bo mielismy sporo dyskusji na ten temat. Jak zaprezentujemy juz cala gre to bedzie widac, ze jest wiele takich dysonansow - geometryczna sterylnosc kontra bardziej chaotyczne kraglosci. Ale to wszystko wedle naszych planow - pytanie czy tak samo rozumiemy "rysowane ręcznie" - my przez to zaznaczamy, ze np. tla byly rysowane, a nie generowane w 3d, a wszystkie animacje postaci byly robione poklatkowo przez grafikow, a nie animowane automatycznie. Nie oznacza to, ze kreska bedzie niechlujna.
O waszej grze po raz pierwszy wyczytałem niedawno na zagranicznym serwisie i jakoś niespecjalnie widziałem was na polskich stronach - stąd news na stronie
Zapewne Adventure Gamers? Jako, ze dopiero debiutujemy, nie jestesmy super znawcami marketingu i nie ukrywam, ze raczkujemy w temacie. Dotychczas nie reklamowalismy sie specjalnie, wychodzac z zalozenia, ze chcielibysmy miec co pokazac, zanim zaczniemy trabic na lewo i prawo co za gre robimy. Ale akurat oni sami do nas dotarli i stad pierwsze informacje mogly pojawic sie wlasnie tam