Miało być w październiku dostępne demo, ale jak się nie pojawiło z okazji Steam Next Festu, zapytałam Toma, co się dzieje. Okazało się, że Tom rozbudowuje demo o pewną zagadkę, o której rozmawialiśmy latem.
To bardzo dobra wiadomość, bo demo było raczej krótkie, jeśli się nie utknęło na jednej, dość trudnej zagadce (w związku z którą też rozmawialiśmy o systemie podpowiedzi naprowadzających, takim jak np. w BS5 - nie wiem, czy będzie, ale Tom rozważał tę opcję).
Ponieważ Tom oczekiwał ode mnie opinii na temat dema, wspomniałam o tym, że pozostawia gracza ze sporym niedosytem i można by je rozbudować, np. o taką a taką zagadkę. Okazało się, że Tom też o tym myślał, ale wtedy powiedział mi, że to jednak wymagałoby dużo pracy grafików i nagrania dodatkowych kwestii dialogowych. Generalnie pytałam też o łamigłówki planszowe, których w demie nie ma, i Tom mówił, że bardzo możliwe, że będą w pełnej wersji gry.
A tymczasem okazuje się, że jednak Tom postanowił zrealizować tę zagadkę, nie wiem, czy będzie ona rodzajem minigierki (trudno wnioskować z tej fotki), czy zwykłą zagadką w grze, ale będzie.
A demo będzie dostępne w marcu, kiedy ruszy kampania kickstarterowa.