Włatcy móch: wrzód na dópie - minirecenzja

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Urszula
Administrator
Podziękował(a): 165 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 177 razy
Włatcy móch: wrzód na dópie - minirecenzja

Post autor: Urszula » 31 sierpnia 2014, 14:55

Włatcy móch: wrzód na dópie
Autorka: Klariska

Włatcy móch to bardzo popularny serial animowany dla dorosłych, stworzony przez wrocławskie studio RMG. Są to przygody czterech uczniów szkoły podstawowej: Czesia, Anusiaka, Konieczki i Maślany. Chłopcy maja zadziwiające pomysły i ostry język, co czyni ten serial dość wyjątkowym i kontrowersyjnym.
Obrazek
Twórcy postanowili przenieść z ekranu TV na nasze monitory jedną z przygód Czesia i ferajny. Gra nosi podtytuł Wrzód na d... i opowiada o inwazji kosmitów na szkołę, do której uczęszczają główni bohaterowie. Aby zapobiec katastrofie, Czesio z kolegami wkraczają do akcji.
Obrazek
Gra powinna spodobać się fanom serialu, gdyż trzyma klimat i humor, jaki widzieliście w telewizji. Podkreślę, że jest to bardzo specyficzna produkcja i na pewno nie przemówi do tych, którzy nie przepadają za Czesiem.
Obrazek
Zacznę od tego, co mnie najbardziej zaskoczyło, a więc od długości gry. Ledwo co ją włączyłam, a tu już napisy końcowe - grałam niecałą godzinę. To troszkę przesada, jak na produkt kosztujący około 50zł.
Obrazek
Fabuła jest liniowa do granic możliwości. Gra się tak, jakby się oglądało serial, na nic nie mamy wpływu, nie ma tu zagadek. Nasz udział sprowadza się do tego, aby znaleźć przedmiot umieszczony tuż przed naszymi oczyma i go użyć w taki sposób i takiej kolejności, jaką narzucili nam twórcy.
Obrazek
Podkład muzyczny przypominał mi ten z serialu, ale z czasem go wyłączyłam, bo zagłuszał dialogi i trochę mnie zaczynał irytować.
Gra serwuje nam sporo rozczarowań i ma bardzo wiele niedociągnięć. Przez całą rozgrywkę odczuwałam, że była robiona na szybko, po łebkach. Nic w niej nie jest dopracowane. I niestety się wiesza.
Jedyne, co ją ratuje, to przezabawne dialogi i śpiew Czesia :)

Ocena: 3,5/10

Zalety:
+ Czesław
+ dialogi

Wady:
- cała reszta
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włatcy móch: wrzód na dópie”