Ta gra jest bardzo dziwna.
Już dawno nie wciągnęła mnie aż tak mocno żadna gra sci-fi. Historia pochłonęła mnie całkowicie.
Z drugiej strony, poziom trudności tej gry jest po prostu kosmiczny. Na początku byłem całkowicie zagubiony, ciągle musiałem sięgać do solucji, a zagadki logiczne potrafiły dobić (na szczęście na poziomie Easy, część z nich można pominąć)
Nie wspomnę już o czasówkach, które także potrafią nieźle naprzykrzyć życie. W grze musimy uważać praktycznie na każdy ruch, bo jeden nawet najdrobniejszy błąd może przyczynić się do śmierci bohatera. Na szczęście jest opcja AutoSave, która zawsze przywróci nas do miejsca, z którego grę można jeszcze ukończyć.
Dodatkowo gra jest dość nierówna, ma super początek, trochę nużącą i monotonną środkową część i rewelacyjną końcówkę.
Jest to na pewno jedna z tych gier, której przejście spowoduje, że pozostałe przygodówki wydadzą się nam banalne. Moim zdaniem to jedna z najtrudniejszych i najbardziej wymagających gier przygodowych w historii. Kto ją przejdzie, może uważać się za prawdziwego eksperta w tym gatunku