I Misteri di Maggia - pełna wersja free, trailer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ZenekZombie
Administrator
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: viewtopic.php?f=68&t=634&p=30700#p30700
Podziękował(a): 54 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 49 razy

I Misteri di Maggia - pełna wersja free, trailer

Post autor: ZenekZombie » 25 lutego 2018, 11:50

Obrazek
I Misteri di Maggia została stworzona przez Stelex Software w 2004 roku, teraz gra trafiła na platformę Steam.

"I Misteri di Maggia - Il Tesoro dei Templari" to ekscytująca gra przygodowa typu "wskaż i kliknij" z widokiem pierwszoosobowym (styl Myst), osadzona w małej wiosce Maggia (Ticino, Szwajcaria).

Według legendy Rycerze Zakonu Templariuszy ukryli ogromny skarb w miejscu uważanym za święte, a po wielu stuleciach te skarby nadal czekają na odkrycie ...Czy jesteś gotowy, aby przemierzyć uliczki miasta Maggia, by znaleźć wspaniałe utracone łupy? W trakcie dochodzenia musisz odaleźć wskazówki, rozwiązać wszelkiego rodzaju łamigłówki, zbierać przedmioty i wchodzić w interakcje z otaczającym je środowiskiem.

Cechy:
  • Maggia i wszystkie jej alejki na ponad 2500 zdjęciach
  • Oryginalne i twórcze zagadki.
  • Ponad 15 godzin gry.
  • Odpowiednia dla wszystkich grup wiekowych.
  • Dołączona instrukcja obsługi i solucja.
  • Interaktywna mapa.
  • Zgodność z Windows XP, Vista, 7, 8 i 10.

I na koniec: gra wideo jest całkowicie darmowa! Zdecydowaliśmy się rozpowszechnić grę w formacie freeware, ponieważ naszym głównym celem było dostarczenie zabawy, rozrywki i jednocześnie promowanie wioski Maggia oraz zachowanie pamięci o przeszłości dla przyszłych pokoleń: obraz naszych czasów.

Na co czekasz? Niech zacznie się poszukiwanie skarbów!
kontakt w sprawach forum: zenekzombie[at]przygodomania.pl
Filmy Youtube - link

Awatar użytkownika
DirkPitt1
Publicysta
Podziękował(a): 38 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 140 razy
Re: I Misteri di Maggia - pełna wersja free, trailer

Post autor: DirkPitt1 » 22 marca 2024, 15:14

Gdyby ktoś nie wiedział i omijał tę grę ze względu na to, że jest jedynie po włosku, to istnieje tłumaczenie na angielski.
https://steamcommunity.com/app/796400/d ... 840492980/
- Bruno, ty chyba masz paranoję.
- Paranoja jest wtedy, gdy nikt nie chce cię zabić. -BS3

Awatar użytkownika
SpokoWap
Przyjaciel forum
Podziękował(a): 17 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 48 razy

Post autor: SpokoWap » 22 marca 2024, 17:54

Dobra wiadomość! Myślałem, aby zagrać, nawet dodałem do biblioteki kilka lat temu, ale bariera językowa przekreślała te plany :) Ciekawe czy rzeczywiście taka to długa przygoda, 2500 ekranów (zdjęć) robi wrażenie.
Obecnie grane: Know by heart... Stacja Sto Słów - moje miejsce w sieci

Awatar użytkownika
DirkPitt1
Publicysta
Podziękował(a): 38 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 140 razy

Post autor: DirkPitt1 » 22 marca 2024, 18:40

Ja tak samo się wstrzymywałem, ze względu na język. Co do tych ekranów, to podejrzewam, że część z nich to jakieś zbliżenia (np. masz jeden ekran pomieszczenie ze stołem, a jak klikniesz ten stół, to masz kolejny ekran ze zbliżeniem stołu) i pewnie jest też trochę ekranów pustych, bo twórcy pisali gdzieś, że gra powstała częściowo z chęci udokumentowania ich miasteczka, więc pewnie część jest tylko ze względów dokumentacyjnych. Tak jak masz w Yoomurjak's Ring, gdzie trochę można po Eger pospacerować, ale nie wszędzie jest coś do zrobienia.

Edit: Zresztą nawet na trailerze w tym wątku widać, że dojście do budynku to ze 3 ekrany i jeszcze na każdym się można obracać na boki, więc to wbrew pozorom może nie być tak dużo.
- Bruno, ty chyba masz paranoję.
- Paranoja jest wtedy, gdy nikt nie chce cię zabić. -BS3

ODPOWIEDZ

Wróć do „I Misteri di Maggia: Il Tesoro dei Templari”