PrzygodoMania - forum poświęcone grom przygodowym. Oprócz recenzji, poradników oraz nowinkek dotyczących przygodówek, znajdziesz tu wspaniałą społeczność pasjonującą się grami przygodowymi, która bardzo chętnie pomoże i podyskutuje na ich temat.
PrzygodoMania - forum poświęcone grom przygodowym. Oprócz recenzji, poradników oraz nowinkek dotyczących przygodówek, znajdziesz tu wspaniałą społeczność pasjonującą się grami przygodowymi, która bardzo chętnie pomoże i podyskutuje na ich temat.
Studio Motiviti pracuje nad grą "Elroy and the Aliens". Jej akcja ma się toczyć w roku 1993, a tytułowy bohater to inżynier, którego ojciec zaginął 18 lat wcześniej w tajemniczych okolicznościach. Jego towarzyszką i równie ważną postacią jest niejaka Peggie Wolfe - reporterka, która ma talent do języków, historii i do różnego rodzaju badań naukowych. Inną ważną personą jest burmistrz Slope City - Cyril Wanderbrust, który po śmierci żony popadł w pewną obsesję, tylko nie wiadomo właściwie jaką. Razem odbędą epicką podróż z tradycyjnym ratowaniem świata w tle.
Wśród cech gry są:
klasyczny interfejs point and click;
ręcznie rysowane animacje 2D;
2 planety do odwiedzenia, 60 lokacji i ponad 60 postaci;
Zapraszam też na oficjalną stronę gry, na której zobaczycie np. więcej screenów i innych wiadomości oraz na kartę Steam, gdzie można m.in. dodać grę do listy życzeń.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Czasem trzeba się cofnąć, aby móc pójść dalej. Moja lista gier ukończonych
W sprawach forum i www piszcie: adam_ok(at)przygodomania.pl
Steam mówi, że będzie po POLSKU!!!
Fajna kreska, zajarałam się.
Moja kolekcja przygodówek
Ostatnio ukończone: Champy the Useless Vampire
Gram: BROK the InvestiGator
W kolejce: ???
Czaję się na: The Season of the Warlock, PRIM, The Adventures of Bryan Scott, A Little Less Desperation, A Twisted Tale
Czaję się na: The Season of the Warlock, PRIM, The Adventures of Bryan Scott, A Little Less Desperation, A Twisted Tale
___________________________________________________________________________________________________ Moje gry
kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl
___________________________________________________________________________________________________ Moje gry
kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl
Ostatnio skończone: Mindlock: Apartment, The PL (80%), Abandoned Planet, The (60%), Deliver Us Mars PL (70%), Forest Quartet, The PL (60%), Arsene Lupin: Once a Thief PL (60%)
Potwierdzam, że całkiem ładnie wygląda. Ale na razie nie zakupiłem, bo najpierw muszę trochę zlikwidować tę hałdę gier, która patrzy na mnie jak wyrzut sumienia i pretensje portfela.
- Bruno, ty chyba masz paranoję.
- Paranoja jest wtedy, gdy nikt nie chce cię zabić. -BS3
Na szczęście język angielski jest w tej grze dość przystępny.
_________________________________________________________________________________________________
Kanał na youtube o przygodówkach i nie tylko: http://www.youtube.com/user/vicek83