Po więcej szczegółów odsyłam na stronę gry i stronę ze zbiórką na Kickstarterze oraz zapraszam do oglądania filmików z gry:
STEAM / PRZYGODOPEDIA
KICKSTARTER TRAILER [napisy PL]
DEBUT TRAILER
Nie kota, tylko psa, nie widziałaś filmiku, czy co?kassiopestka pisze:No jestem bardzo ciekawa, mam nadzieje, że nie będzie straszna, bo to by było trochę bez sensu przy Morganie w postaci kota.
Polskie napisy do zwiastuna zmajstrowała ZenekZombie, więc jeśli nie zrobi też spolszczenia do gry, to nic nie wskazuje, aby mieli się nim zająć twórcy gryUrszula pisze:Premiera 5.04.2019 . Pomimo zwiastuna w wersji pl, na razie na Steamie brak polskiej wersji językowej.
Ty jak zwykle robisz za wronętwig pisze:Ciekawe, czy tworząc grę zadbali o możliwość dodania innych wersji językowych. Pewnie nie.
A gdyby korzystali z usług biura tłumaczeniowego, to mieliby "pełną kontrolę"? Oczywiście, że nie, bo nie znają języka polskiego.Vicek pisze:Chcą mieć pełną kontrolę nad ewentualnymi tłumaczeniami, więc nie sądzę, by korzystali z pomocy wolontariuszy.
Cud, panie, cud! A taka podobnież nieprzekładalna gra to była...Vicek pisze:Do gry zostaną dodane tłumaczenia na język niemiecki, rosyjski i francuski.
Jak tak obserwuję sytuację na "rodzimym podwórku", to chyba ta nie przekładalność dotyczy tylko na nasz języktwig pisze:Cud, panie, cud! A taka podobnież nieprzekładalna gra to była...Vicek pisze:Do gry zostaną dodane tłumaczenia na język niemiecki, rosyjski i francuski.