Dream Chamber - detektyw snów - trailer, inne

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zagadka
Publicysta
Podziękował(a): 81 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 33 razy
Dream Chamber - detektyw snów - trailer, inne

Post autor: Zagadka » 26 października 2013, 20:39

Francuskie studio Microïds / Anuman Interactive (Post Mortem, Syberia, Still Life oraz seria Draculi) wydało 24 października projekt autorstwa włoskiego studia Darkwave Games – Dream Chamber.
Obrazek
Charlie Chamber – dziedzic bajecznej fortuny i prywatny detektyw samouk – staje się świadkiem zuchwałej kradzieży, której ofiarą pada jego dziewczyna. Charlie postanawia rozpocząć śledztwo na własną rękę, bowiem posiada on specyficzny dar – fotograficzną pamięć. Jednak szczegóły jest sobie w stanie przypomnieć jedynie w czasie snu. Metodę tę wykorzysta do ponownego odwiedzenia raz już przebadanych lokacji i za jej pomocą odkryje fakty, które umknęły mu na jawie.

Przesłuchiwanie podejrzanych zrealizowane zostało w formie mini-gier logicznych, gdzie niezłomny Chamber spróbuje wychwycić nieścisłości w alibi każdego z podejrzanych. Dodatkowo śledczy zostanie nieraz zmuszony do otwarcia zamka wytrychem lub odtworzenia zniszczonego dokumentu, by rozwiązać zagadkę.

Cała historia rozgrywa się w Ameryce lat 30. XX wieku, ze sporym przymrużeniem oka i nawiązaniem do klasyki filmów noir.

• Dziwaczny, kreskówkowy styl graficzny
• Oryginalny i zakręcony scenariusz
• Powróć do miejsca śledztwa podczas snu, a może rozwiążesz zagadkę
• Przesłuchaj podejrzanych i złam ich alibi poprzez mini-gry
• Jazzowa i zabawna atmosfera
• Dubbing angielski z napisami w językach: angielski, francuski, niemiecki, włoski i hiszpański
• Gra dostępna na PC, MAC, iPad 2. Wkrótce wersje na Android i iPhone
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ja na grę się piszę i to pewnie niedługo :D - pokręcony scenariusz i jazz, więcej mi nie trzeba.
"Przygodówka jest niczym innym, jak dobrą opowieścią, obleczoną w zajmujące zagadki, które gładko wpasowują się w historię i bohaterów, a do tego cieszącą wzrok i słuch" - Roberta Williams

Awatar użytkownika
Scoffer
Publicysta
Ukończone gry przygodowe - link do tematu: http://forum.przygodomania.pl/viewtopic ... =634#p1876
Podziękował(a): 2 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 5 razy
Re: Dream Chamber - detektyw snów

Post autor: Scoffer » 26 października 2013, 21:02

Grafika jakoś do mnie nie przemawia, ale podoba mi się ten kawałek o nieścisłościach w alibi :) Jak ktoś zagra i dobrze zrecenzuje, to może się nawet skuszę, na razie stoi za mniej niż $10.
Wszystkie drogi przede mną!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dream Chamber”