Pograłam w demo. Wrażenia w sumie pozytywne, pomijając fakt, że demo tylko w wersji angielskiej. Niemniej na początku pojawia się plansza z informacją, że w pełnej wersji dojdą inne języki i np. system podpowiedzi. Tak że mam nadzieję, że ta polska wersja faktycznie będzie, bo jest to niewątpliwie zachęta.
Gra kolorystyką i "nawigacją" (że tak to ujmę) skojarzyła mi się z pierwszymi Sherlockami, a konkretnie z Mumią. Głównych bohaterów widzimy tylko podczas dialogów, a tak mamy przed sobą dwuwymiarowe plansze do obadywania, zbierania przedmiotów i zagadywania do postaci. Duża prostota w tym wszystkim, ale mimo to gra ma pewien urok - może to ci zwierzęcy bohaterowie, a może całkiem fajne i nieprzekombinowane zagadki (choć planszowych w demie nie było, możliwe, że nie ma ich w ogóle). W każdym razie - grało mi się przyjemne, bez jakichś nadmiernych zachwytów, ale też bez znudzenia. Demo króciutkie generalnie - jak się wie, co zrobić, to do przejścia w 15 minut. Ale jak się nie wie, to troszkę główkowania jest. Podrzucam kilka fot.