Co ja będę dużo gadać? Naprawdę udana przygodówka, skierowana niby do młodszych graczy, ale dająca świetną zabawę niezależnie od wieku. Bardzo ładna grafika i animacje, przyjemna muzyka (warto zaznaczyć, że podczas gdy wiele gier oferuje ścieżkę dźwiękową za często niemałą dodatkową opłatą, dlc z soundtrackiem do Zniw jest darmowe). Zagadki proste, ale nie prostackie i niewchodzące w krainę zupełnej abstrakcji, projekty dinozaurów i postacie bardzo sympatyczne. Znalazł się nawet taki, zdawałoby się, przeżytek jak instrukcja (ile nowych gier zawiera dziś coś takiego?) Do tego encyklopedia wymarłych gatunków, kamyki do zebrania i inne bonusy w postaci grafik i 3 sympatycznych minigierek.
Jedyne, co nie przypadło mi do gustu, to dość koślawe miejscami teksty, zwłaszcza dialogi (starające się naśladować "młodzieżowy" język?) i pojawiające się błędy w stylu "idąc ulicą, padał deszcz". Jeden z przykładów w grze "Odskakując na bok w panice, kamyki wypadły ci z rąk". Cóż to? kamyki odskakiwały?
Ogólnie grę oceniłbym na 9, może nawet z plusem, ale trochę mi koślawość językowa przeszkadzała, więc będzie 8+ (w ankiecie wciąż 9).
Plusy:
Grafika i animacja
Projekty dinozaurów
Niezłe zagadki
Muzyka
Bonusy i minigierki
Przyjemna historia
Minusy:
Miejscami koślawy język
Nie pogardziłbym paroma dodatkowymi zagadkami logicznymi
- Bruno, ty chyba masz paranoję.
- Paranoja jest wtedy, gdy nikt nie chce cię zabić. -BS3