Z nadzieją na utworzenie katalogu tej gry...
Zrzuty ekranu dobrałam tak, by nie uprzedzać, jak się skończy (no chyba nie posądzacie mnie o używanie takich słów jak "spoiler"...

) - bez zakończenia.
Jako tygrysomanka od drugiego roku życia wybrałam aż trzy zrzuty ekranu z tigrami.

Czyli 60% moich zrzutów ekranu z tej gry przedstawiających tigry. Jeden odpada, bo zdradza istotne wydarzenie, a na drugim tygrych średnio "wyszedł" - wygląda trochę, jakby go ktoś polał po boku żółtą farbą.

Tygrysy są rude, zdecydowanie nie żółte!
W mordę jeża, kocham tygrysy. (Jest taka rosyjska strona "Tigromania" i po prostu sam jej tytuł mnie rozczula...) A co do Sumatry - kiedyś w Biedronce w centrum Warszawy spotkałam dwie turystki z Indonezji, z czymś im pomogłam, bo nie znały polskiego, a jak już zapytałam, skąd są, to skutek był taki, że przez parę minut rozmawiałyśmy o indonezyjskich tygrysach i chyba im zaimponowałam wiedzą.

Poza Sumatrą tygrysy w Indonezji były także na Jawie i Bali (istnieje teoria, że skolonizowały te wyspy, po prostu przedostając się wpław przez cieśniny między wyspami) i niestety wyginęły przy dużym udziale Homo podobno sapiens.

A tygrys balijski był "malutki" - drobna dorosła samica ok. 65 kg, czyli malutko. Co wprost budzi we mnie dociekania: jak wyglądałby tygrys balijski koło syberyjskiego, czy rzucałoby się w oczy, jaki mały? Czy tigriata balijskie schodziły poniżej kilograma?
(Tylko dlaczego nie działają obrazki? Z góry dziękuję za poprawienie, bo nie wiem, co zrobić.)