Sumatra: Fate of Yandi - galeria, screeny

ODPOWIEDZ
Emu
Publicysta
Otrzymał(a) podziękowania: 4 razy
Sumatra: Fate of Yandi - galeria, screeny

Post autor: Emu » 17 lutego 2020, 02:46

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Z nadzieją na utworzenie katalogu tej gry...
Zrzuty ekranu dobrałam tak, by nie uprzedzać, jak się skończy (no chyba nie posądzacie mnie o używanie takich słów jak "spoiler"... :P) - bez zakończenia.
Jako tygrysomanka od drugiego roku życia wybrałam aż trzy zrzuty ekranu z tigrami. :) Czyli 60% moich zrzutów ekranu z tej gry przedstawiających tigry. Jeden odpada, bo zdradza istotne wydarzenie, a na drugim tygrych średnio "wyszedł" - wygląda trochę, jakby go ktoś polał po boku żółtą farbą. ;) Tygrysy są rude, zdecydowanie nie żółte!
W mordę jeża, kocham tygrysy. (Jest taka rosyjska strona "Tigromania" i po prostu sam jej tytuł mnie rozczula...) A co do Sumatry - kiedyś w Biedronce w centrum Warszawy spotkałam dwie turystki z Indonezji, z czymś im pomogłam, bo nie znały polskiego, a jak już zapytałam, skąd są, to skutek był taki, że przez parę minut rozmawiałyśmy o indonezyjskich tygrysach i chyba im zaimponowałam wiedzą. :) Poza Sumatrą tygrysy w Indonezji były także na Jawie i Bali (istnieje teoria, że skolonizowały te wyspy, po prostu przedostając się wpław przez cieśniny między wyspami) i niestety wyginęły przy dużym udziale Homo podobno sapiens. :beczy: A tygrys balijski był "malutki" - drobna dorosła samica ok. 65 kg, czyli malutko. Co wprost budzi we mnie dociekania: jak wyglądałby tygrys balijski koło syberyjskiego, czy rzucałoby się w oczy, jaki mały? Czy tigriata balijskie schodziły poniżej kilograma?

(Tylko dlaczego nie działają obrazki? Z góry dziękuję za poprawienie, bo nie wiem, co zrobić.)

Awatar użytkownika
Urszula
Administrator
Podziękował(a): 187 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 211 razy
Re: Sumatra: Fate of Yandi - zrzuty ekranu

Post autor: Urszula » 17 lutego 2020, 15:59

Wszystkie linki sa nieprawidłowo wygenerowana. Gdzie wrzucałaś te obrazki, na swój dropbox? Nic z nimi nie zrobię, trzeba jeszcze raz wygenerować linki. Poprawiłam.
___________________________________________________________________________________________________
Moje :D gry
kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl[/b]

Emu
Publicysta
Otrzymał(a) podziękowania: 4 razy
Re: Sumatra: Fate of Yandi - zrzuty ekranu

Post autor: Emu » 05 marca 2020, 00:58

A, i jeszcze jedno co do tigra. ;) Na przedostatnim zrzucie ekranu też w sumie średnio wyszedł. Może nie powinnam narzekać, bo mimo mojej tygrysomanii tygrys (obok np. realistycznego drzewa oraz ludzkiego profilu) należy do rzeczy, których za nic nie potrafię narysować (mam niskie zdolności manualne, duże potrzeby estetyczne, ale brak wyobraźni wzrokowej... wypadkowa jest taka, że rysuję nieszczególnie, wychodzi mi to głównie jeżeli mam blisko kartki coś, na czym mogę się wzorować - inny rysunek czy zdjęcie). Ale w każdym razie jedno z niedociągnięć "Sumatry" jest takie, że tygrysy widziane w pozycji stojącej i z boku zawsze są jakieś takie "ścieśnione", długość od nosa do miejsca, gdzie grzbiet traci swą szlachetną nazwę ;) wychodzi trochę za mała. Tygrys jest jednak, w porównaniu do wysokości w łopatce, troszku dłuższy.
Za to owszem, ładnie oddane to, że tygrys ma biały brzuch, białe bokobrody... Niektórzy - powiedzmy, tacy, którzy wiedzą ogólnie, że tygrys to taki rudy wielki kot w czarne paski, ale nie mają zwyczaju dokładnie sprawdzać - zupełnie o tym aspekcie zapominają. A tygrysy mają sporo białego, zwłaszcza sybiraki (to już moje określenie na tygrysa syberyjskiego), które w dodatku są najbardziej puchate. :bużki:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sumatra: fate of Yandi”