Ghost Pirates of Vooju Island - ocena użytkowników

ODPOWIEDZ

Co sądzisz o grze?

10. Idealna pod każdym względem
0
Brak głosów
9. Prawie doskonała
0
Brak głosów
8. Świetna z małymi niedociągnięciami
0
Brak głosów
7. Dobra, ale czegoś jej brakuje
0
Brak głosów
6. Mogłaby być troszkę lepsza
1
50%
5. Niczym specjalnym się nie wyróżnia
1
50%
4. Więcej wad niż zalet
0
Brak głosów
3. Mogło być jeszcze gorzej
0
Brak głosów
2. Kiepska, to mało powiedziane
0
Brak głosów
1. Szkoda pieniędzy i zachodu
0
Brak głosów

Liczba głosów: 2

Awatar użytkownika
Urszula
Administrator
Podziękował(a): 190 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 219 razy
Ghost Pirates of Vooju Island - ocena użytkowników

Post autor: Urszula » 23 marca 2019, 22:06

Obrazek

Mile widziane uzasadnienie oceny

Awatar użytkownika
PawelJasiak
Przyjaciel forum
Podziękował(a): 2 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 5 razy
Re: Ghost Pirates of Vooju Island - ocena użytkowników

Post autor: PawelJasiak » 17 stycznia 2022, 01:10

6-/10

Zakwalifikowałbym ją jako solidnego średniaka. Piracki luźny klimat jest wyjęty żywcem z Małpiej Wyspy (czytałem zresztą, że pracował nad nią jeden z twórców MI). W czasie rozgrywki do wyboru mamy trzech protagonistów i możemy dowolnie wybierać kolejność zaliczania etapów. Różnią się one historią; postacie poza tym postacie nie mają szczególnych zdolności, które urozmaicałyby dany fragment rozgrywki. Zagadki są przeciętne, ot nie było nic co jakoś szczególnie zapadłoby mi w pamięć. Przedmiotów nie ma za dużo, zagadek logicznych brak, a czasem trzeba coś po prostu kliknąć bez sensu - np. żeby się okazało, że za krzesłem jest kreda.
Główne minusy są dwa: po pierwsze gra jest czasem nieznośnie liniowa. Ze dwa razy czeka każdego klikanie wszystkiego na wszystkim, bo postać musi np. coś gdzieś zobaczyć, żeby odblokować daną akcję - nawet jak już sami wpadniemy na to, co trzeba zrobić (jak ktoś dojdzie do etapu z miastem Blue Belliego i Lewiatanem to raczej będzie wiedział, o co chodzi). Po drugie mam wrażenie, że występują w niej małe dziury fabularne. W niektórych momentach filmik jakby się urywa, a potem postacie mówią o czymś, jakbyśmy o tym wiedzieli. No i trzeci jest w sumie taki, że z jakiegoś powodu zrezygnowano z napisów w przerywnikach. Przy akcencie Jane i Papy Doca poważnym problemem jest czasem zrozumienie, co mówią.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ghost pirates of Vooju Island”