Mage's initiation: reign of the element - ocena użytkownika

ODPOWIEDZ

Co myślisz o grze?

10. Idealna pod każdym względem
0
Brak głosów
9. Prawie doskonała
0
Brak głosów
8. Świetna z małymi niedociągnięciami
0
Brak głosów
7. Dobra, ale czegoś jej brakuje
2
100%
6. Mogłaby być troszkę lepsza
0
Brak głosów
5. Niczym specjalnym się nie wyróżnia
0
Brak głosów
4. Więcej wad niż zalet
0
Brak głosów
3. Mogło być jeszcze gorzej
0
Brak głosów
2. Kiepska, to mało powiedziane
0
Brak głosów
1. Szkoda pieniędzy i zachodu
0
Brak głosów

Liczba głosów: 2

Awatar użytkownika
adventurka
Publicysta
Podziękował(a): 133 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 104 razy
Mage's initiation: reign of the element - ocena użytkownika

Post autor: adventurka » 04 lutego 2019, 08:56

Obrazek

Mile widziane uzasadnienie oceny

Emu
Publicysta
Otrzymał(a) podziękowania: 4 razy
Re: Mage's initiation: reign of the element - ocena użytkownika

Post autor: Emu » 04 lutego 2019, 21:11

Jestem absolutnie zachwycona grafiką. Jedna z najpiękniejszych istniejących gier. Właśnie tego typu grafikę najbardziej lubię, uważam "czy dy" za wielką pomyłkę estetyczną.
Natomiast fabularnie... troszkę rozczarowania. W sumie na razie wypróbowuję pierwszą klasę, ale zdaje się, że różnice między nimi są nieznaczne. To nie są poważne różnice podejścia do określonych zadań, raczej niemal minimalne różnice wykorzystywanych zaklęć, które i tak mają podobny skutek. Ja w sumie w ogóle nie lubię klasycznych RPG, ale jednak mieszanki przygodowo-RPG ("Quest for Glory", "Heroine's Quest", "Quest for Infamy" - w "Hero-U" jakoś nie mam ochoty grać, bo to 3D :() bardzo mi przypadły do gustu. Wciągają. A tu... nie, też wciąga, ale jednak mam wrażenie, że komponent RPG został niedostatecznie rozbudowany. Trochę zbyt linearne, może przez to wydaje się zbyt krótkie, choć to chyba raczej złudzenie - a może to wrażenie stąd, że fabuła nie ciągnie się przez ileś dni (w "Quest for Glory 2" wyznaczona długość, w pozostałych - tyle, ile czasu potrzeba na wykonanie zadań), tylko bohater ma dobę na ukończenie trzech misji... Zachwycająco piękna gra, ale niejako ma trudności z udźwignięciem fabuły.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mage's initiation: reign of the element”