Jestem absolutnie zachwycona grafiką. Jedna z najpiękniejszych istniejących gier. Właśnie tego typu grafikę najbardziej lubię, uważam "czy dy" za wielką pomyłkę estetyczną.
Natomiast fabularnie... troszkę rozczarowania. W sumie na razie wypróbowuję pierwszą klasę, ale zdaje się, że różnice między nimi są nieznaczne. To nie są poważne różnice podejścia do określonych zadań, raczej niemal minimalne różnice wykorzystywanych zaklęć, które i tak mają podobny skutek. Ja w sumie w ogóle nie lubię klasycznych RPG, ale jednak mieszanki przygodowo-RPG ("Quest for Glory", "Heroine's Quest", "Quest for Infamy" - w "Hero-U" jakoś nie mam ochoty grać, bo to 3D

) bardzo mi przypadły do gustu. Wciągają. A tu... nie, też wciąga, ale jednak mam wrażenie, że komponent RPG został niedostatecznie rozbudowany. Trochę zbyt linearne, może przez to wydaje się zbyt krótkie, choć to chyba raczej złudzenie - a może to wrażenie stąd, że fabuła nie ciągnie się przez ileś dni (w "Quest for Glory 2" wyznaczona długość, w pozostałych - tyle, ile czasu potrzeba na wykonanie zadań), tylko bohater ma dobę na ukończenie trzech misji... Zachwycająco piękna gra, ale niejako ma trudności z udźwignięciem fabuły.