Coś przy okazyjej. Ukazał się nowy zrzut ekranu* i dręczy mnie, że nie mogę sobie przypomnieć, jak się nazywa taki instrument muzyczny, który na nim widać. Może ktoś wie?
Skądinąd bardzo ładne, że blaszki wytwarzające dźwięki są oznaczone na końcach tęczowo...**

*Czyżby pod pływem mojej podpowiedzi? Napisałam Artemowi (główny autor gry), że jest takie hasło jak "#screenshotsaturday", na przykład twórca "Lamplight City" regularnie publikował w soboty jakieś nieznane wcześniej zrzutki ekranku.

Poniekąd po ukraińsku mówi się tak cokolwiek prostacko z angielska "skrinszot"... nie, to mię nie zadowala, więc sama piszę "widbytok ekranu". Ale ja mam po pierwsze śmiałość do tworzenia neologizmów ("myśloczucie", "kieżeli", czyli ścisłe połączenie znaczeniowe słów "kiedy" i "jeżeli" - także odpowiedniki angielski i ukraiński: "whif", "jakoły"), a po drugie skłonność do puryzmu językowego - po polsku też nieraz mówię "dymgła" zamiast "smog" (dodatkowa zaleta: przełamanie jednostajnego polskiego akcentu, bo "dymgła" brzmi dużo lepiej akcentowana na ostatnią sylabę) albo "deszczochron" zamiast "parasol".

**Mam słabość do motywów tęczowych w zrzutach ekranu, bo lubię wszystko co tęczowe, z biżuterią i flagą włącznie.
![:] :]](./images/smilies/kwadr.gif)
Podobnie, że tak powiem, zbieram w zrzutach ekranu wszelkie rysunkowe grzyby, bo jestem zdeklarowaną mikofilką (miłośniczką grzybów, także zwykłych jadalnych). W samych zrzutach ekranu z "Mage's Initiation" nazbierałam chyba dziesięć skupisk grzybów.