"2 płyty kompaktowe i 60

dlatego, ciągle wracam do moich perełek, tym razem już znam co i jak i gram spokojnie, ciesząc się każdą chwilą.
Gabriel 1 albo Fate Of Atlantis to i 100 godz bez solucji można grać, grać i grać...
kNOT pisze:Zamiast fajnej grafiki - pixel art, zamiast wciągającej fabuły - symulator chodzenia, zamiast wygodnego sterowania - wciskanie guziczków na czas![]()
Kiedyś to były przygodówki, dzisiaj dekadencja zdziałała cuda i mamy cudaki, w które nikt nie gra, ale zbierają wysokie oceny 'kompetentnych' krytyków.
Sami sobie zgotowaliśmy ten los...
Urszula pisze:kNOT pisze:Zamiast fajnej grafiki - pixel art, zamiast wciągającej fabuły - symulator chodzenia, zamiast wygodnego sterowania - wciskanie guziczków na czas![]()
Kiedyś to były przygodówki, dzisiaj dekadencja zdziałała cuda i mamy cudaki, w które nikt nie gra, ale zbierają wysokie oceny 'kompetentnych' krytyków.
Sami sobie zgotowaliśmy ten los...
Coś w tym jest, ale ostatnio Vicek pisał do gryonline, aby zamieścili info o Schizm 3 i mu odmówili. Stwierdzili, że czasy, gdy się o tym pisało minęły. Gdzie więc ma ta młodzież poznać i ewentualnie polubić gatunek?
kNOT pisze:A kto o Tsioque pisał, że dla dzieci? A to przecież bardzo fajna gra dla rodziców o ich dzieciach... .
(...) Mi chodziło o to, że generalnie gra jako taka na komputer/konsolę to rozrywka dla dzieci młodzieży, a nie dla starszych osób. Zresztą myślę, że dobrze wiesz, o czym pisze.
Urszula pisze:Wiesz co, ale jest nadal przekonanie, że w gry grają dzieci. Duża część społeczeństwa uważa, że jest to rozrywka dla młodych osób, a babcią takie zainteresowanie nie przystoi.Przekonanie, że babcia/dziadek zamiast grać, powinna siedzieć przed telewizorem w kapuciach i na drutach dziergać sweter, albo zając się wnuczkiem, a nie zabawiać się jak dziecko grami.
Monttsserat pisze:Kurcze Urszulo ja kiedy miałam 20 lat zastanawiałam się jacy będą dziadkowie z mojego pokolenia skoro wszyscy są tacy nowocześni. A jednak te babcie piekące ciasta i w ogóle to takie urocze wspomnienie. Ale jak tak teraz patrze to dużo bardziej młodzieżowe są osoby w wieku mojej matki a moje rówieśnice wracają do peklowania i matkopolkowaniaWięc co prawda faktycznie ciągle mamy resztki tego stereotypu, że starszy pan i starsza pani powinni różaniec na kanapie odmawiać, ale myślę że to się już prężnie zmienia.
Wróć do „Analizy i ciekawostki”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość