Problem z grą Lost Horizon

Awatar użytkownika
Izysnofret
Przyjaciel forum
Posty: 230
Rejestracja: 04 stycznia 2012, 14:08
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Kobieta

Problem z grą Lost Horizon

Postautor: Izysnofret » 02 listopada 2015, 19:39

Mam problem z grą Lost Horizon - po przejściu nie mogę zagrać w bonusową wersję prototypową, wywala mnie za każdym razem do Windowsa i pojawia mi się komunikat Unable to load data/localization/video/files/Bonus/Intro.bik. Nie znalazłam nigdzie takiego pliku, ani na płycie, ani na dysku, na którym instalowałąm grę, chyba że jest ukryty. Miał ktoś podobny problem, ewentualnie ma ktoś jakiś pomysł, jak sobie z tym poradzić?
Sorki, jeśli założyłam wątek w złym miejscu.

Awatar użytkownika
Urszula
Administrator
Posty: 9398
Rejestracja: 31 grudnia 2011, 12:05
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował(a): 84 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 109 razy
Płeć: Kobieta

Re: Problem z grą Lost Horizon

Postautor: Urszula » 02 listopada 2015, 20:27

Masz reedycję, czy wydanie premierowe?
___________________________________________________________________________________________________
Moje gry
Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Dawstwa Szpiku - KRS 0000202597 - przekaż 1% podatku

kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl

Awatar użytkownika
NajPhil
Publicysta
Posty: 289
Rejestracja: 17 lipca 2013, 15:42
Podziękował(a): 1 raz
Otrzymał(a) podziękowania: 9 razy
Płeć: Mężczyzna

Re: Problem z grą Lost Horizon

Postautor: NajPhil » 02 listopada 2015, 22:18

Może skopiuj dowolny inny plik wideo z rozszerzeniem .bik do tego folderu i nazwij je Intro.bik. :)
Jakhudu?
~ to po elfiemu znaczy - "Co słychać?"
Vermallu cum festi dalbo!
~ To, tak dokładnie nie wiem co oznacza, ale jak facet tak powiedział w sklepie, to kupił bardzo ładne wiadro.

Awatar użytkownika
Izysnofret
Przyjaciel forum
Posty: 230
Rejestracja: 04 stycznia 2012, 14:08
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Kobieta

Re: Problem z grą Lost Horizon

Postautor: Izysnofret » 03 listopada 2015, 17:46

Ulu, mam premierówkę. Gra nie sprawiałą mi żadnych problemów, ani razu się nie zawiesiła ani jej nie wywaliło, a tu teraz taki klops.
NajPhil, rzecz w tym, że ja w ogóle nigdzie nie widzę plików video z rozszerzeniem .bik.
Jednym słowem krzywda :beczy:
Może w ostateczności ktoś by mnie poratował jakimś save'm tuż po tym, jak prototyp się zaczyna? Bo pewnie po prostu intro mi paskudzi i nie chce się odpalić z niewiadomych przyczyn, a reszta by już pewnie śmigała.

Awatar użytkownika
Urszula
Administrator
Posty: 9398
Rejestracja: 31 grudnia 2011, 12:05
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował(a): 84 razy
Otrzymał(a) podziękowania: 109 razy
Płeć: Kobieta

Re: Problem z grą Lost Horizon

Postautor: Urszula » 03 listopada 2015, 18:12

Też nie widzę takiego rozszerzenia, więc nie bardzo wiem jak pomóc.
___________________________________________________________________________________________________
Moje gry
Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Dawstwa Szpiku - KRS 0000202597 - przekaż 1% podatku

kontakt w sprawach PrzygodoManii: urszula(at)przygodomania(kropka)pl

Awatar użytkownika
Izysnofret
Przyjaciel forum
Posty: 230
Rejestracja: 04 stycznia 2012, 14:08
Lokalizacja: Kraków
Płeć: Kobieta

Re: Problem z grą Lost Horizon

Postautor: Izysnofret » 06 listopada 2015, 19:32

Problem rozwiązał się sam z siebie - jak tylko zaczęłam grać w grę drugi raz, okazało się, że nadak mam dostęp do bonusów i tym razem odpaliło prototyp bez najmniejszych problemów. Nie wiem, co za diabeł, ale ważne, że ruszyło. Może komuś się zdarzy, że też będzie miał taki kłopot i będzie już wiedział, co zrobić :]


Wróć do „Lost horizon”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość